Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 23 17:40 #2030

................ Nem tudom jártatok e már magas hegycsúcson a felhőkbe? Rajtad keresztül vonul át a felhő. Látod a finom vízpermetes szitálását. Élesen kirajzolódik a vonala és vonul. Tudsz utána menni. ............................

Ez egy régebbi hozzászólás ugyan.
Én jártam, de nem Görögországban, hanem Szlovéniában, a Júliai-Alpokban, a Vrsc-hágón (1611m). A hágó tetején megálltunk, kiszálltunk, és akkor jött a felhő. Pillanatok alatt elborított minket. És kutya hideg lett. De nem volt éles a széle, csak hömpölygött mindenütt. Be voltunk tojva, hogy megyünk tovább, de ahogy pár kanyar után lejjebb kerültünk, lejjebb már megszűnt.
:melegedő:

Mi is jártunk már felhőkben, a Fogarasi havasokban(2100 m), nagyon érdekes élmény volt, nagyon hirtelen jött, mi meg is álltunk, mert semmit nem láttunk.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 22 22:28 #2027

................ Nem tudom jártatok e már magas hegycsúcson a felhőkbe? Rajtad keresztül vonul át a felhő. Látod a finom vízpermetes szitálását. Élesen kirajzolódik a vonala és vonul. Tudsz utána menni. ............................

Ez egy régebbi hozzászólás ugyan.
Én jártam, de nem Görögországban, hanem Szlovéniában, a Júliai-Alpokban, a Vrsc-hágón (1611m). A hágó tetején megálltunk, kiszálltunk, és akkor jött a felhő. Pillanatok alatt elborított minket. És kutya hideg lett. De nem volt éles a széle, csak hömpölygött mindenütt. Be voltunk tojva, hogy megyünk tovább, de ahogy pár kanyar után lejjebb kerültünk, lejjebb már megszűnt.

melléklet nem található

<!-- ia0 -->P6050169.JPG<!-- ia0 -->
:melegedő:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 21 15:32 #2022

Az itthoni gépen sokkal jobban kiadja a kontrasztokat a képernyő, mint a munkahelyin. Nagyon jól látszik a havas hegy a képen. Jó lenne már személyesen is megnézni. Akár nyáron, akár télen!
Itthon most hideg van, bár nem annyira túlságosan (+1 fok körül lehet). Párás az idő, esik a hó, de közben olvad is. Azért jó a meleg szobában thassosi képeket nézegetni! :)
Az előbb néztem a webkamerát és olyan, mintha sütne a nap a szigeten!

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 19 08:23 #2021

Ági!
Az hó, fönt a hegyen???
Érdekesek a fények. Gondolom, hogy a sziget klímája miatt nem túl gyakori a havazás.

Az elmúlt években itt a hegyi falvakban 3-4 szer akár másfél méteres hó is volt ami pl. egy éjszaka alatt esett le, és csak pár napig maradt meg. De az utolsó két évben sajnos hómentesek voltunk. Ill. csak így a csúcson láttuk azt a hósapkát. A legalsó képet, ha kinagyítod ott lehet látni, hogy egy szakadékos részen vagy megült, vagy odafújta a szél a havat. Meg, ha jobb zoomos lenne a gépem, akkor azt láthatnátok, hogy vastag hó fedi a fenyőket. Ez a kevés hó viszont a megszámlálhatatlan hegyi forrást nem tudja megtölteni. Az esővíz lerohan a patakokon a tengerbe. Ha hóformában lenne, akkor az megolvadva folyamatosan töltené a földalatti üregeket, megtelhetnének azok a csodás vízesések. Viszont a klíma érezhetően melegedőbe ment át, és a kitartó téli esőket, havakat felváltotta a déli szél, ami heves esőkkel jár, meg párával. Jó, mert hamarabb beköszönt a tavasz és a meleg nyár, rossz, mert a természet ezt igen megsínyli. Általában az erős tiszta fényviszonyok jellemzők a téli és a tavaszi hónapokra. A tenger víze is tavasztól a júliusi augusztusi hónapokban a legtűrkiz kékebb.
Nézd vissza a téli havas képeket, milyen gyönyörű a téli Thassos.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 17 13:12 #2020

Ági!
Az hó, fönt a hegyen???
Érdekesek a fények. Gondolom, hogy a sziget klímája miatt nem túl gyakori a havazás.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 17 09:11 #2016

No, ezt láthattátok volna ha tisztább lenne a Web kamera képe. Ez úgyan az erkélyünkről készült a hegyek felé. Tiszta csípős hideg van!

Ez a Panagia felőli Ypszárió csúcs melletti hegy.
<!-- ia0 -->2009.febr 17. ho 144.jpg<!-- ia0 -->
Ez a felsősapkát viselő, az Ypszárió csúcs.

melléklet nem található

Ez már Skála Potámia felőli Ypszárió csúcs folytatása: Elia, az az az ősi Potámia faluja feletti hegy, amit még én sem jártam meg gyalogtúrával, pedig egy panigiri alkalmával érdemes lenne.

melléklet nem található

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 15 10:03 #2012

Gyerekek, irány a Web kamera. Havazik! A hegyoldalt nézzétek!

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 09 23:53 #1992

Köszi Pamag!
Mindenütt kerestem csak éppen a fő oldalon nem. :Nevet: 2005 julius elején jártunk ott.A nagy hullámok az egész családnak, föleg a feleségemnek nagyon tetszettek.Csak buvárfényképezőt mertem vízbe vinni egy pár jó fotóért. :Köszi:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 09 18:05 #1990

hurrááááá, újra működik a kamera :örül: :örül: :örül: . Nem tudom ki csinálta meg, de köszikösziköszííííí neki :D

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 09 09:53 #1985

Én még azt se tudom hol tudom megnézni azt a FIX képet.Hiába forgolódok sehol se látom azt a Web kamerát.Vagy Thassosra kell utaznom,hogy meglássam mit lát a kamera? :úszógumi: ??? ?????;

A honlapon !!! <!-- w --><a class="postlink" href="www.thasos.hu-www.thasos.hu
Webkamera a Golden Beach-ről menüpont alatt
:igen:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 09 00:08 #1983

Én még azt se tudom hol tudom megnézni azt a FIX képet.Hiába forgolódok sehol se látom azt a Web kamerát.Vagy Thassosra kell utaznom,hogy meglássam mit lát a kamera? :úszógumi: ??? ?????;

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 08 20:08 #1981

We are currently having a problem with the internet connection to the webcam. It will be fixed soon. :)

Also, don't forget to check out our webcam sponsors. Without their continuing support, this webcam would not exist.

Balázy, beszélsz angolul? Ezt írják ki a webkamera eredeti oldalán.

Talán valami olyasmi, hogy fix képet ad, internet probléma....blablabla :D .....na ezt jól lefordítottam :wink: :lol:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 08 18:42 #1975

A web kamera éjjeli képet ad?

NAGY FEHÉR ÚT VAN A HOLD ÉS A TENGER KÖZÖTT.
GYEREKEK, EZT NEM TUDOM.
24 NAP TELIK EL A HOLDKEZDETTŐL, AMÍG ÚJBÓL TÖLTŐDNI KEZD?
MA VAN A 14. NAPJA.
MA VAN TELIHOLD, VAGY MÁR VOLT?
MINDENESETRE ÉN TELI-TELI HOLDNAK LÁTOM. AZ AZ MONDJUK RÁ, MA VAN PANSELINO.
Közben megtaláltam. 09. 02.2009. Hétfő. Nap kél 7.22. Nyugszik 17.56. És holnap lesz a telihold. Emlékeztek, én görög időt írtam, tehát ti egy órával hamarabb nézelődtök. Megint déli szelünk van, bár hideget és havazást mondtak. Ehhez képest nagyot tévedtek.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 08 14:54 #1972

Bravó!!! Ez az! Egy gyönyörű pillanatot kaptatok el. Egész nap vándorolt a tejfel pára a tenger felett. A tenger teljesen mozdulatlan volt. Főleg a Skála Panagiai öbölrész felett gomolygott. a kertben kellett volna egy kicsit dolgoznom, de nem hagyott a látvány. Meg ami még eszméletlen volt. Nem tudom jártatok e már magas hegycsúcson a felhőkbe? Rajtad keresztül vonul át a felhő. Látod a finom vízpermetes szitálását. Élesen kirajzolódik a vonala és vonul. Tudsz utána menni. Ilyen volt tegnap. De nem fönt a csúcson, hanem a parton.
Kétszer volt ilyen élményem ezentúl. Még Krétán. Az egyik egy hajnali órában a partról, a másik Chrissi sziget kiránduláson. Ott a hajón teljesen vakon mentünk. Folyamatos kürtjeleket adva, mert a mozdulatlan tengeren rengeteg kis halász bárka van. És 5 m-nél tovább nem láttunk.

Ági, sétálni még nem sétáltam felhőben, de volt szerencsém ifjonc koromban vitorlázó repülni párszor, és egyszer sikerült a felhők fölé emelkednünk. Csodás volt hogy alattunk a tejszínhabszerű felhő volt, ragyogott a napsütés, és ahogy a felhő alá mentünk, láttuk, hogy nagyon be van borulva, mire leértünk, már esett az eső.
De benne járkálni is csodás lehet. :)

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 07 19:35 #1969

Állóképet ad, de ugyan azt tegnap óta, vagyis nem látom most mizus a szigeten :? :( :wink:

Ja, hogy ja.
Biztosan dolgoznak rajta. :)

Ha elég kitartó vagy, akkor nyáron majd meglátod.
Sokkal szebb, mint a webkamerán. :)

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 07 15:26 #1968

Állóképet ad, de ugyan azt tegnap óta, vagyis nem látom most mizus a szigeten :? :( :wink:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 07 15:21 #1967

:( Nem működik a webkamera....... :cry:

Már igen. Legalább is nekem egy állóképet ad.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 07 14:00 #1966

:( Nem működik a webkamera....... :cry:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 06 22:22 #1953

Az elöző hsz-ben nem mutatja azt a képet, amin csupa köd minden, de meg lehet nyitni, csak nem látszik. Na akkor még egy, :mrgreen:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 06 22:16 #1952

Én ma is kukucskáltam egy kicsit. Itt volt nálam a barátnőm, együtt csodáltuk a látványt, és nagyon sajnáltuk, hogy nem lehetünk ott :wink:

Azon nevettünk, hogy az a fotó, ahol szinte csak a tenger, és a pára látszik, mindkettőnknek ugyan azt juttatta az eszünkbe. Úgy néz ki, mintha egy amcsi filmből lenne lementve a kép. Egy rejtelmes sziget, ki tudja mi van a köd mögött, King Kong :roll: , vagy maga a paradicsom... 8)

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 06 14:24 #1948

Bravó!!! Ez az! Egy gyönyörű pillanatot kaptatok el. Egész nap vándorolt a tejfel pára a tenger felett. A tenger teljesen mozdulatlan volt. Főleg a Skála Panagiai öbölrész felett gomolygott. a kertben kellett volna egy kicsit dolgoznom, de nem hagyott a látvány. Meg ami még eszméletlen volt. Nem tudom jártatok e már magas hegycsúcson a felhőkbe? Rajtad keresztül vonul át a felhő. Látod a finom vízpermetes szitálását. Élesen kirajzolódik a vonala és vonul. Tudsz utána menni. Ilyen volt tegnap. De nem fönt a csúcson, hanem a parton.
Kétszer volt ilyen élményem ezentúl. Még Krétán. Az egyik egy hajnali órában a partról, a másik Chrissi sziget kiránduláson. Ott a hajón teljesen vakon mentünk. Folyamatos kürtjeleket adva, mert a mozdulatlan tengeren rengeteg kis halász bárka van. És 5 m-nél tovább nem láttunk.

Az alkonyat pillanataiba jött meg a párom. Ő is azzal nyitott ajtót, hogy még ilyet nem láttam. De mire felcihelődtem esteledett. Ma talán megint ilyen lesz. Persze nem olyan erősen, mint tegnap.
Görög idő szerint 5. 15 körül van a naplemente. A napfelkelte 7.30. körül. Tehát otthon visszaszámoltok egy órát.
Lehet, hogy most estefelé is érdemes lesz ránézni.
Sajnálom, hogy nem látjátok a színeket.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 05 13:33 #1934

Ugyan nem reggel van, de én most is ködöt láttam a kamerán :-) Nagyon szép lehet élőben is :wink:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 05 11:51 #1932

Bazsi tehet róla, hogy nem értem le.

Köszi ! :)
Ott sem voltam. :D
Egyébként már mindenhol ez a típusú térkép van. Sőt, a Térképes szálláskereső is ilyen.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 05 11:49 #1931

Íme a képek. szekalmi Te is ilyet láttál?

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->webcam3.jpg<!-- ia0 -->

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 febr. 05 11:02 #1927

Úristen, gyerekek!
Ez nagyon szééép...!

Oldalmegjelenítési idő: 0.122 másodperc