Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 27 11:33 #17568

Sziasztok!
Mi is hazaértünk Rodoszról. ...............Összességében nagyon jó nyaralás volt, szuper idővel és szuper tengerrel, gyönyörű látnivalókkal. Majd összehozok kicsit részletesebb beszámolót is.

Hát ez gyorsan eltelt. :(
Lényeg, hogy jó volt. Várjuk a beszámolót!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 24 15:56 #17566

Sziasztok!
Mi is hazaértünk Rodoszról. ...........................
.................................
Majd összehozok kicsit részletesebb beszámolót is.

ciao
Várjuk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 24 14:32 #17565

Sziasztok!
Mi is hazaértünk Rodoszról. Jól éreztük magunkat. Az első két nap nagyon-nagyon fújt a szél és vitt mindent szó szerint. Nem is éreztük azt a forróságot, amire számítottunk és a tengert is kissé hidegnek éreztük. Aztán a szél alábbhagyott és kellemes szellővé szelídült. A tenger pedig nagyon szuper hőmérsékletű lett. Reggel 10-kor már 34 fok volt, este 11-kor pedig még 30. De nem volt elviselhetetlen, vagy legalábbis mi nem éreztük annak.
A szállásunk Falirakin volt. Maga az apartman nagyon-nagyon jó választás volt. De csak az apartman. Maga Faliraki konkréten felejtős. A partja szép, a tenger homokos és lassan mélyül, de kb. ennyi az előnye. Laganas elbújhat mellette, ami a bulihelyeket illeti. Míg Laganason 1 bár utca van, itt kettő!!!!!!! Görögös hangulatot nagyítóval sem találni. Még görögül sem nagyon vannak kiírva a felíratok. Minden angol. Mivel találtunk egy jó gíroszost, és az a 2 bárutca kereszteződésében volt, így kénytelenek voltunk szinte naponta elsétálni oda. Ha nem ott lett volna , nem mentünk volna soha arra, max. csak a kis szuvenírok beszerzése miatt.
Autót neten keresztül béreltünk és egy vadi új Nisan micrát kaptunk. Kifogástalan kisautó volt, elvitt bennünket mindenhová és igen gazdaságos volt a fogyasztása.
Jártunk vele Lindosban, lementünk a két tenger találkozásáig, Prassonissiig, ami szörf és kite paradicsom, átmentünk az északnyugati oldalra, ahol olyan gyönyörű a tenger, mint Lefkadán vagy Kefalónián, voltunk az ősi Kamiros városában, Kritinasban és Monolithosnál. Beautóztunk Rodosz városába és megnéztünk számtalan kis öblöt, strandot. Még egy méhészeti múzeumban is voltunk!!! :) Sok látnivaló kimaradt, de nem szerettünk volna hajtást. Amit láttunk, szép volt, imádott romkultúrámnak is hódolhattunk. Az emberek kedvesen mosolyogtak, ha görögül próbálkoztam. A Yalissos, Rodosz város, Faliraki egy nagy túristagyár-háromszög. Minden róluk és nekik szól. Rodosz város óvárosa igen hangulatos lenne, ha a tömegbazár-bóvli-kínai árusok tömkelege nem lenne minden háznál. Lindosz dettó. Olyan szuper volt eltévedni a sikátoros utcácskákon, de ott is a bazár mindenhol. Kézműves termékeket, valódi helyi dolgokat nagyítóval se nagyon találni. Ez engem nyomasztott kissé.
Az anyagiak: kicsit minden drága. Bár nekünk tavaly kimaradt Görögország, de egy-egy gírosz 3-3,5 euró. A víz 6x-os zsugorban is 2,50-től fölfelé. Volt hogy 2 Baccardi breezerért 11 (!!!) eurót fizettünk egy parti tavernában. Na, jó, nem ez a tipikus, mert boltban 2 euróért is meg tudtuk volna venni. Találtunk Lidl-t és egy Ab nevű görög szupermarketet, amíg volt autónk és több mindent itt vettünk meg. Nekem hiányoztak a pékségek is.
De nem szeretném a negatív dolgokat kihangsúlyozni. Összességében nagyon jó nyaralás volt, szuper idővel és szuper tengerrel, gyönyörű látnivalókkal. Majd összehozok kicsit részletesebb beszámolót is.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 23 06:15 #17560

Szevasztok! Elég rég nem jártam az oldalon.Ha nem is nyaraltam, de tegnap meglátogattam Székes-fővárosunka, megnéztem a várban a Mesterségek Ünnepét. valaha az elsőn voltam, mint egyesületi tag, nagyon sokat változott, hatalmasra dagadt, némileg elüzletiesedett, ez várható volt. Magyarország népművészeinek szinejava, minden létező kihaló kismestersége jelen volt. Számomra nagyon érdekes volt, bár én már nem vagyok egyesületi tag. A várnegyedbe huszon-valahány éve jártam, nagyon szépen felújították, érdemes volna egyszer akkor megnézni, amikor nincs millió ember.Lehetne egyszer úgy szervezni egy B.-P.-i találkozót, hogy ez is beleférjen? Nemsoká' indulás Párgá-ra, nagyon sokat várok tőle, mindenki nagyon dicsérte a szépségét, remélem jó és szép lesz, és az idő is kegyes lesz hozzánk. Sok puszi mindötöknek:U.Ági,(a Szögedi)

Ágim, mit neked az idő Zeusz hegyén. Bárcsak szórná villámait, az ott gyönyörű. Oly délre fogsz menni hogy ott valóban tél sincs. Boldog vagyok, hogy azt a görög tájat látod, majd mely idáig csak képzeletedben élt. Most fogod majd megérteni mennyire más görög tájak is léteznek. Egy új országba utazol ott. Hatalmas élményed mellett eltörpül majd Thassos szépsége. Kárpátosz erői érzem. Bár Kostasz szerint minden inden Thassosról kezdődött. Neked biztos. Érezzétek magatokat nagyon jól. Hagyd had öleljenek a hegyek és a mély kék tenger ott.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 21 20:56 #17556

Szevasztok! Elég rég nem jártam az oldalon.Ha nem is nyaraltam, de tegnap meglátogattam Székes-fővárosunka, megnéztem a várban a Mesterségek Ünnepét. valaha az elsőn voltam, mint egyesületi tag, nagyon sokat változott, hatalmasra dagadt, némileg elüzletiesedett, ez várható volt. Magyarország népművészeinek szinejava, minden létező kihaló kismestersége jelen volt. Számomra nagyon érdekes volt, bár én már nem vagyok egyesületi tag. A várnegyedbe huszon-valahány éve jártam, nagyon szépen felújították, érdemes volna egyszer akkor megnézni, amikor nincs millió ember.Lehetne egyszer úgy szervezni egy B.-P.-i találkozót, hogy ez is beleférjen? Nemsoká' indulás Párgá-ra, nagyon sokat várok tőle, mindenki nagyon dicsérte a szépségét, remélem jó és szép lesz, és az idő is kegyes lesz hozzánk. Sok puszi mindötöknek:U.Ági,(a Szögedi)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 19 10:25 #17551

Jópászor eltévedtünk,majd Bulgáriában ugyszintén :)

Idegenben nem lehet eltévedni, legfeljebb többet lát az embe, mint amennyit eltervezett.

Hát,végül is igazad van :) Bár az idegen városban éjjel zsákutcákban bóklászást és garázssor nézegetést kihagytam volna egy 3.5 éves kisgyerekkel :) a hegyi ut viszont tényleg szép volt :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 19 09:14 #17548

Idegenben nem lehet eltévedni, legfeljebb többet lát az embe, mint amennyit eltervezett.

Tetszik, amit gondolsz. ÚGY VAN!!!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 19 08:28 #17546

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 18 20:53 #17545

Sziasztok!

Mi is visszaérkeztünk Bulgáriából.Kicsit el lustultunk.KIfelé nagyon hosszu volt az ut,Szerbiában sem autópályán mentünk,hanem kisebb utakon.A Duna mellett az valami gyönyörü volt :) Férjem régen sokat járt erre,gondolta ismeri az utat,de rengeteg minden változott azóta.A Galambóci várat is elkezdték ujra felépiteni,hihetetlen :) Jópászor eltévedtünk,majd Bulgáriában ugyszintén,gps elromlott,vettünk térképet.A férjem sógora bolgár volt,az ö sirját terveztük megkeresni Veliko Trnovoban....ezért tekeregtünk ennyit...persze csak a temetö lett meg,a sir nem ,sajnos.Csaknem 28 órás utazás után értünk a Napospartra.A szállodánk jó volt,kicsi,családias,nem az a sokszáz szobás,amilyenek a parton vannak.All in. de nem egész nap zabálos,inkább teljes ellátás,korlátlan itallal.Sokat fürödtünk a tengerben-már 1.nap láttunk meduzát is :( -meg a szálloda medencéjében.Voltunk kétszer busszal Nessebarban, tetszett :) Nagyon rámennek a turisták kényelmére,ingyen járatok az Aquaparkokba,kirándulások,éttermek sokkal olcsóbbak mint itthon,köszönnek mindenhol-fura volt mindez a tavalyi Horvátország után.Viszont 15 év alatti gyerekkel csak nagyon türelmes szülöknek való :) A mi gyerekünk teljesen megvadult a sok fagyis,bazár,vidámpark ugrálovár stb. láttán,alig tudtuk kordában tartani.Összességében azért jó volt,hazafelé végig pályán jöttünk,igy hamar haza is értünk :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 16 16:45 #17544

Az előző hsz-emet a triccstraccs topikba szántam - nem tudom hogy került ide. :) Nyugodtan átpakolhatjátok. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 16 15:54 #17543

Fent van!
thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/430-erdely-kirandulas-egy-augusztusi-hosszu-hetvegen - thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... u-hetvegen

Köszönöm pamag!
Mire én nekiálltam volna már meg is oldottad.

Mentségemre legyen mondva, hogy hétvégén (péntektől hétfőig) északra vettük az irányt és ellátogattunk Krakkóba.
Volt két teljes és két fél napunk a környékre. Sikerült térdig lejárni a lábunkat.
Bejártuk a belvárost, megnéztük a várat (Wavel), elmentünk az Auschwitz-i táborokhoz, a Wieliczka-i sóbányához, odafele útközben megálltunk az Oravka-i fatemplomnál, és hazafelé felmentünk Zakopane-ba, ahol a Gubalowkával felmentünk hegyre.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 16 07:34 #17542

Szia Pamag, (ide irom, a másik topikban már off lenne) köszönöm a jókivánságot, remélem már hamarosan teljesen meggyógyul Lilla, szegénykém már menne szaladgálni le ezerrel, de hát lázasan nem engedhetem. :(
Szombattól beteg, 39,4 volt a láza, alig birtam neki lenyomni, dugtam folyton a hűtőfürdőbe, meg kúpozom. Tegnap voltunk a doktornénihez, be van gyulladva az egész torka, kapott gyógyszert, elvileg ettől már egy-két napon belül jobban lesz.
Ehhez társul, hogy jön a hátsó nagy rágófoga, azzal is kinlódik.
De legalább étvágya van (bár tegnap csak ilyen puhább dolgokat evett, gondolom nehéz neki rágni meg nyelni), és ha épp a gyógyszertől kicsit jobb a közérzete, azonnal rosszcsont lesz. :)

Olimpia..hát az az igazság, hogy olyan, mintha kicsit pechesek lennénk...az úszóknál is többet vártam, de most a kajakosok sem inditottak túl jól. Néha már csak az eredményt nézem meg, mert felidegesitem magam, hogy semmi nem jön össze. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 15 23:38 #17541

........................
A múlt héten Erdélyben voltam, írtam róla pár mondatot.........................:D

Fent van!
thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/430-erdely-kirandulas-egy-augusztusi-hosszu-hetvegen - thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... u-hetvegen

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 15 21:50 #17540

A keresztény világban hangsúlyos Szűz Máriának, Jézus anyjának tisztelete.
A keleti keresztényeknél az egyik legnagyobb ünnep Nagyboldogasszony - Szűz Mária mennybe vételének napja.
A görögök is nagy ünnepet tartanak.
De a katolikus magyarok is ünneplik Nagyboldogasszony napját. Sok templom van Mária tiszteletére szentelve. De talán a legfontosabb: Szent István király halála előtt Nagyboldogasszony napján ajánlotta Magyarországot Mária védelmébe. Ő égi királynőnk, Boldogasszony Anyánk.

Egy vidéki Nagyboldogasszony-templomban jártunk búcsún (sajnos, nem volt semmiféle búcsús forgatag), utána elmentünk a falu határában lévő Mária-kegyhelyre. Sok-sok évvel ezelőtt csoda történt ott a kútnál - néhány éve pedig felállították a világ egyik legnagyobb Szűz Mária-szobrát.

melléklet nem található

melléklet nem található

melléklet nem található

Hartai Dunapart:

<!-- ia0 -->IMG_0030.JPG<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 15 21:34 #17539

Ó, Messinia, gyors gyógyulást a kicsinek!

Hát igen... vagy nyaral, vagy olimpiát néz... vagy arra vár, hogy aki volt nyaralni, jelentkezzen...

:irkálós:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 15 21:21 #17538

Honey, jó nyaralást nektek! :)
(Én egyébként valóban olimpiát nézek, plusz a kiscsaj már három napja betegeskedik, lázas, nyűgös)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 15 17:42 #17537

Biztos mindenki nyaral, mert napok óta nincs új hozzászólás a topikokban. Vagy olimpiát néz.... :) Bár az utóbbi jónéhány napban én is csak passzív látogatója voltam (időnként) a honlapnak, most pár napra elköszönök és irány a Dodekaniszosz szigetek egyike, Rodosz :)
Addig is:
A múlt héten Erdélyben voltam, írtam róla pár mondatot. Balázs hamarosan felteszi :D

Re: Általános 2016 júl. 24 08:53 #17499

Honey, vannak ám Horvátországnak szép részei, városai, partjai, ahol mi voltunk, az Isztria is lenyűgöző a Lim fjorddal, Brjuni-szigetekkel, és a kis velencei stilusú városkákkal. Csak úgy egyben teljesen más, mint Görögország. Az emberek, a tájak, nincs meg az a nyugalom, szeretet, amit Hellasznal lehet érezni. A horvátok valahogy mintha nem éreznék magukénak a sok szépséget, csak úgy elvannak vele - belőle élnek és kész. A vendéglátásuk nagyon a béka feneke alatt van (tisztelet a kivételnek), illetve tényleg nagyon elszálltak az áraikkal.
Aki szeret utazgatni, annak egyszer ezt is látni kell. :)
Dubrovnikot és környéket, Montenegrot, én is megnézném, de az olyan távolságra van, hogy annyiért már tuti Görögörszágba megyek... :)

Tavaly mi Hvarrol hazafelé jövet megnéztük Dubrovnikot :) Tényleg mesés de augusztusban iszonyu zsufolt,meg nem babakocsisoknak való :( rengeteget cipeltük a lépcsökön :( Mostar sokkal nyugisabb volt,a Neretva völgye meg valami elképesztöen szép :)

Re: Általános 2016 júl. 23 21:06 #17497

Honey, vannak ám Horvátországnak szép részei, városai, partjai, ahol mi voltunk, az Isztria is lenyűgöző a Lim fjorddal, Brjuni-szigetekkel, és a kis velencei stilusú városkákkal. Csak úgy egyben teljesen más, mint Görögország. Az emberek, a tájak, nincs meg az a nyugalom, szeretet, amit Hellasznal lehet érezni. A horvátok valahogy mintha nem éreznék magukénak a sok szépséget, csak úgy elvannak vele - belőle élnek és kész. A vendéglátásuk nagyon a béka feneke alatt van (tisztelet a kivételnek), illetve tényleg nagyon elszálltak az áraikkal.
Aki szeret utazgatni, annak egyszer ezt is látni kell. :)
Dubrovnikot és környéket, Montenegrot, én is megnézném, de az olyan távolságra van, hogy annyiért már tuti Görögörszágba megyek... :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 23 17:18 #17495

Gyógyszerek..brrr. Én egy patikányival indulok útnak. Kötszer is több féle van elrakva. Általában nincs rájuk szükség, de azért volt már rá példa, h kellett (pl. 2009-ben, amikor a robogóval kicsúsztam az Achillion előtt). Thasoson egyszer a potamiai patikába mentünk be, mert herpesz elleni kenőcsöt nem vittünk. Kiderült, hogy sokkal hatékonyabb a görög, mint amit itthon szoktunk venni, pedig ua. a fajta volt.
Horvátország:
Én azért készülök egyszer a horvátokhoz, de nem pont szezonba (inkább tavasszal vagy ősszel) és egy kis montenegrói végállomással. A Párom húzódozik a dologtól, még a Plitvicei tavak sem lelkesítették be kellőképpen. Azért én bizakodom...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 22 21:00 #17494

Kiflic, én is bepakoltam gyógyszereket, de inkább a gyerekre gondoltam, mikor a páromra jött rá ez a mizéria, akkor láttam meg, hogy a széntablettás dobozkában alig van...elindultunk a gyógyszertárba, ahol a nénike totál nem értette mit akarok, hiába mutogattam, még jó hogy a táskámban marad az üres doboz, megmutattam, ki is bontottam, hogy jé milyen fekete, és úgy jött rá, hogy mi kell. :)
Én meg gyomorfájásra hiába ettem bármilyen gyógyszert, este a párom elhúzgált egy boltba, és vett nekem citromot (anyósom mindig esküszik rá hasfájás esetén), illetve kaptam gyomorkeserűt, na az rakott rendbe, egy óra múlva kutya bajom sem volt. :)

Ami még nagyon idegesitett, hogy alig beszélnek nyelveket. Se angolt, se németet, se semmilyet. Se boltban, se étteremben. A kis fagyizókban bezzeg igen. Fura népség. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 22 20:04 #17493

Messi,azért valamennyire jól is éreztétek magatokat :) Bár ez a hányós virus nagyon nem hiányozhatott...én is ettöl félek mindig,most Bulgáriába készülödve is már bepakoltam Petinek egy csomo gyógyszert a biztonság kedvéért,a felnötteknek meg marad a jó öreg pálinka :)
A horvátoknál már nekünk is volt negativ tapasztalatunk,igaz,nem tavaly,hanem már régebben.Nekem az nem tetszik,hogy olyan mogorvák..de a táj szép és viszonylag közel van.Azért jövöre mi is Görögországba készülünk :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 22 19:03 #17492

Balázs, mivel a párom a vendéglátásban van, duplán ki volt akadva dolgokon, és főleg azon, hogy a horvátok csak viszik felfelé az áraikat, de felújitani, szépiteni nem szeretnek. Azt mondta soha többet Horvátország, még a maradék kis kunánkat is visszaváltotta. :) Mire újra nyaralni jutunk, a kislány már nagylány lesz, talán jobban fogja birni az utat Hellaszba, és akkor irány megint Thassos. :)
Igen, a nótórius Hellaszba járóknak, igy nekünk is, fura egy népség ez a horvát...mogorvák, és olyan halvérűek.

Kati, mi is legalább pihentünk, és volt tengerünk, amit Lillus is imádott, és nagyon hamar megjártuk, reggel fél 9-kor indultunk, és délután fél 5-re kint voltunk, és ebben már megállások, meg egy dugó is volt. Csak visszafelé volt kicsit hosszabb, útfelújitás miatt.
Várjuk majd a thassosi képeidet! :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 22 18:43 #17491

Messinia!
Köszönjük a beszámolót.
Én hasonlók miatt nem szeretem a horvátokat. Tanulniuk kellene még a vendéglátást.
Persze van aki rájuk esküszik.
Ez van, ez a jó, így nem mindenki Görögországba megy. ;)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 júl. 22 17:00 #17489

Üdv. Messinia! Örülök, hogy sikeresen hazaértetek. Mi 21-én értünk haza, de még mindig nem vagyunk egészen itthon. Negyedjére voltunk Thassoson, szuper volt most is. Találkoztunk egy magyar családdal, ők is arról panaszkodtak, hogy elérte őket egy hasonló valami. De ők már mentek is haza, mert egyébként is letelt az idejük.Mindenkinek legalább olyan jó nyaralást kívánok, mint a mienk volt. :) :) :) :) :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.161 másodperc