Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 14:28 #7201

Sziasztok! :)

Egyik utazási iroda katalógusában azt olvastam, hogy Thassoson autót bérelni csak nemzetközi jogosítvánnyal lehet...
Kérdésem:
Az info helytálló?

Köszönöm

Szia!
Nem!
Én is béreltem már 2* is, két különböző irodánál, és még soha nem volt nemzetközi jogsim.
Melyik iroda volt?

Így van Görögországban nem kérhetnek nemzetközi vezetői engedélyt az alábbiak miatt.

A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki).

A fent említett egyezményhez Görögország is csatlakozott.

Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.

A nemzetközi jogsít szükség szerint bármelyik okmányirodába kiválthatjuk a szükséges dokumentumok bemutatása mellett.
1500 forintba kerül, 3 évig érvényes.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 09 22:17 #7189

Egyik utazási iroda katalógusában azt olvastam, hogy Thassoson autót bérelni csak nemzetközi jogosítvánnyal lehet...
Kérdésem:
Az info helytálló?

Köszönöm

Szia!
Nem!
Én is béreltem már 2* is, két különböző irodánál, és még soha nem volt nemzetközi jogsim.
Melyik iroda volt?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 09 20:50 #7188

Kérdésem:
Az info helytálló?

Köszönöm

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 03 15:53 #6918

Sok boldogságot együtt!

Köszönjük... :D

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 03 09:29 #6916

............2009 novemberében született fiunk, ...............

Sok boldogságot együtt!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 03 08:58 #6911

Hát én meg rá sem nézek pedig eléggé kicsicsáztam.
Inkább nézzétek az utat különben gond lesz.
Szól úgy is Esztike (Primo) vagy Mohabá(iGO8)netán Pákó :D,ha történik velemi érdekes!

Azért az érdekes lehet mikor Pákó megszólal az autópálya közepén, hogy ad ide a didid.... :Sirvaröhög:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 20:14 #6901

Hát én meg rá sem nézek pedig eléggé kicsicsáztam.
Inkább nézzétek az utat különben gond lesz.
Szól úgy is Esztike (Primo) vagy Mohabá(iGO8)netán Pákó :D,ha történik velemi érdekes!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 20:09 #6900

Mivel maga az út véleményem szerint nem túl bonyolult, ezért az igo már csak + biztosíték, és + infó....

Én, mióta iGO-val m egyek (2007), mindig sokkal gyorsabban telik az idő.
Beállítom az összes köztes célpontot, határ, fizetőkapu, benzinkút (ahol terv szerint tankolunk) és azt látom, hogy még 154 km, nem azt, hogy 965 km.
Az út nem kevesebb, de így gyorsabbnak tűnik. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 19:42 #6899

És tényleg :örül: Mégegyszer köszi...

És mikor indultok? Mikor teszteled? Hol szálltok meg? :)

Még egyeztetünk Ágival!

Az érkezés a legbiztosabb pont, Augusztus 22, a többi még alakulóban...

Voltunk már 2008 ban, Ági akkor is sokat segített... ( szállás stb...) Illetve sok infót szereztem innen az oldalról, illetve az index fórum ról.... Mivel már akkor tudtuk, hogy visszatérünk, az idén nem volt kérdés hová megyünk! 2009-2010 ki maradt, 2009 novemberében született fiunk, ezért a szállás keresést, már hozza igazítjuk....
Mivel maga az út véleményem szerint nem túl bonyolult, ezért az igo már csak + biztosíték, és + infó....

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 18:38 #6898

Megtörtént. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 15:32 #6896

És mikor indultok? Mikor teszteled? Hol szálltok meg? :)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 15:29 #6895

Azért ezt a honlapra beszerkezthetnéd!
Nem mindenki ért ezekhez a navikhoz. :)
Ha kell besegítek a szerztésbe egy kicsit,de tudod én csak velősen fogalmazok :P .
Üdv:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 15:25 #6894

Ha kell besegítek a szerztésbe egy kicsit,de tudod én csak velősen fogalmazok :P .
Üdv:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 12:18 #6892

Balázs!

Üdv:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 02 10:55 #6891

sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel kérdésem.... Akkor elnézést!

Az oldalon, a letöltések közt találhatóak, igo hoz poik illetve az autópálya kapuk.... az lenne a kérdésem, hogy ezt az igo-n belül hová kell másolnom? Mert ilyen kiterjesztésű fájlokat nem találok az igo-n belül...

igo8/content/userdata/POI.

Köszönöm mindenkinek a gyors választ...

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 01 19:30 #6889

A mi navigurunknál többet én sem mondhatok. :D
Csak helyeselhetek!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 01 19:03 #6888

sziasztok!

Az oldalon, a letöltések közt találhatóak, igo hoz poik illetve az autópálya kapuk.... az lenne a kérdésem, hogy ezt az igo-n belül hová kell másolnom? Mert ilyen kiterjesztésű fájlokat nem találok az igo-n belül...

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 01 18:11 #6886

..............
Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel kérdésem...................

Dehogynem jó helyen!
Isten hozott körünkben! Kérdezzél csak, sokat, aztán meg majd meséljél, sokat!

De a kérdést személy szerint passzolom. Majd megérkeznek a hozzáértők, remélem, hamarosan.
:fülyül:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 febr. 01 17:17 #6885

sziasztok!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 19 07:26 #6762

.........................
CSAK ÉN MARADOK ILYEN ÓDIVATÚ VASKALAPOS?
.....................

Egy fenét.
(Na hiszen... te meg az ódivatú meg a vaskalapos... az nem ilyen ám!)

Egyébként tudod, hogy féltem az első kártyahasználatnál? majd összepisiltem magam, úgy aggódtam. Merthogy a készpénzkiadó masina az egyes gombnyomkodások között ad 30 másodpercet a következő műveletig. Mi lesz, ha valamit elrontok??? :conf
De hát az régen volt, '96 karácsonya táján.

Csak azt nem megy a fejembe még mindig : egy banktisztviselő miért mond olyat, hogy külföldön ne használd??? :kiaz:

Itt csak politikára tudok gondolni.
Mondtuk, hogy a szerbeknél és Skópjánál a benzinkutak használatához. Erre szó szerint azt mondta:
Se avta ta lopoditis kosmos?! Ezeknél a lopós embereknél? Loposítis=Lopos.
Egy kis racizmus lehetett tehát, hogy ott azoknál ne hagyjunk pénzt? Mem tudom, Pános nem is taglalta. Évekkel ezelőtt ő is mindig kártyákkal közlekedett. Én voltam az aki teljesen megszüntettem a kártyahasználatot. Előfordult, hogy nehezen betömhető lyukakat okozott a gazdálkodásunkban. Így én azt véglegesen fekete listára tettem már évek óta. Azóta nem aggódom, ha jön a bankból egy boríték.
Csak most Bazsi indítattására tettünk próbálkozási kísérletet.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 18 19:31 #6761

.........................
.....................

Egy fenét.
(Na hiszen... te meg az ódivatú meg a vaskalapos... az nem ilyen ám!)

Egyébként tudod, hogy féltem az első kártyahasználatnál? majd összepisiltem magam, úgy aggódtam. Merthogy a készpénzkiadó masina az egyes gombnyomkodások között ad 30 másodpercet a következő műveletig. Mi lesz, ha valamit elrontok??? :conf
De hát az régen volt, '96 karácsonya táján.

Csak azt nem megy a fejembe még mindig : egy banktisztviselő miért mond olyat, hogy külföldön ne használd??? :kiaz:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 18 18:19 #6760

Én is csatlakozom a kártyával fizetők közé. Kényelmesebb, kedvezőbb, mint váltani.
De aki itthon is fél tőle, az ne használja kint sem! Sajnos az előítéleteket ebben a témában is le kell győzni!

Ez azért jó is ám. Mert aki a kártyával intézkedik, az többnyire boldogul. A sutábbaknak viszont így megértően tudok segíteni. :?

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 17 12:02 #6752

Én is csatlakozom a kártyával fizetők közé. Kényelmesebb, kedvezőbb, mint váltani.
De aki itthon is fél tőle, az ne használja kint sem! Sajnos az előítéleteket ebben a témában is le kell győzni!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 16 11:18 #6751

A bankkártya / készpénz használathoz tankolásnál, csak annyit tudok hozzátenni, mi eddig kétszer voltunk Görögországban autóval és oda is vissza is kártyával fizettünk Szerbiában és Macedóniában is. Sehol nem tapasztaltunk semmi rosszat, sőt az okosok szerint is, így veszítettünk a legkevesebbet. Meg valahogy úgy vagyok ezzel, a fene se szeret útközben állandóan azon tipródni, hol spórolhatok meg néhány fillért. Utazás előtt úgyis sok véleményt hallottam, olvastam és a legtöbb utazónak a kártyás fizetés volt a legjobb, legkényelmesebb.

Csatlakozom hozzád. Mi többször használtuk a bankkártyát benzinkúton szerbiában is, a macedónoknál is, a görögöknél is. Semmi gond nem adódott. És tényleg lehet vele spórolni egy keveset.Barátaink sem tapasztaltak rosszat. Időnként kimegyünk a szabadkai piacra ( mert még mindig érdemes kimenni, igaz jó, ha a határ közelében lakunk) és mi a piacon váltunk pénzváltónál.Lehet persze forinttal is fizetni, de akkor 3 ft-tal számolnak, egyébként meg 2,66. És a piacnál lévőkútnál érdemes tankolni is, mert ott a legolcsóbb. Gázolaj esetében nálunk 350körül lehet tankolni , ott pedig bankkártyás fizetéssel 305 Ft körül. Nem mindegy.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jan. 15 07:35 #6750

A bankkártya / készpénz használathoz tankolásnál, csak annyit tudok hozzátenni, mi eddig kétszer voltunk Görögországban autóval és oda is vissza is kártyával fizettünk Szerbiában és Macedóniában is. Sehol nem tapasztaltunk semmi rosszat, sőt az okosok szerint is, így veszítettünk a legkevesebbet. Meg valahogy úgy vagyok ezzel, a fene se szeret útközben állandóan azon tipródni, hol spórolhatok meg néhány fillért. Utazás előtt úgyis sok véleményt hallottam, olvastam és a legtöbb utazónak a kártyás fizetés volt a legjobb, legkényelmesebb.

Oldalmegjelenítési idő: 0.179 másodperc