Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 márc. 09 17:41 #11701

A jó kívánság sosem elég :)

Ági! Boldog Születésnapot!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 09 14:47 #11700

Ha minden igaz, van egy szülinaposunk.
Ági! Jól mondja a facebook?
Boldog szülinapot!

És kérem kitölteni az itteni adatlapod is!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 09 10:16 #11698

Azon morfondírozok hogy Áginak adnám,de hogy tudom neki eljuttatni.

Van valakinek ötlete?

Nekem van! :)
Ha befér a kocsiba amikor megyünk június végén akkor leviszem neki!!! Ez a legjobb ötletem!!!Csak juttasd el hozzám is a gépet .
Üdv. Zelfi[/quote]

Most van a karneval. Nem josz ki inkabb most? En aztan jol bekarnevaloytam most. Vadaszgepek repultek felettunk. Valami torok gepet uldoztek. A gepem be volt kapcsolva. Kozben foztem. Hallom a duborgest. Kinezek, latom az Ypsarion a felhot, hallom a Tv ben a rendkivuli vihar jelentest. Nezem a hegyet, hallom a 5 perce alabb nem hagyo duborgest. Gondoltyam a hegy szakad rank uugy dorog. odaugrok a gephez, minent elzarok. Majd megjon Panos. Kerdezem, hol a vihar. Mondja, milyen vihar... Vadaszgepek...Kapcsolnam be a gepem, megnyugodva. Se kep se hang. minden leegett benne. Nem a kikapcsolas volt az ok. Csak ugy tortent. At kell irni az egesy gepet. Hetfon kapom merg az alkastreszeket. Kedd, szerda mig atirjak. Es a rohej, hogz 3 helyen tudnek gepet hasznalni. Nekik mar elottem betegedett meg a gepuk. Van aki Kavalasba vitte szervizelni, van aki Limenasba. Sehol nem tudok hat gephez jutni addig. Most egy falu beli kis gyermek gepen probalkoyzom... Maskara modon. Szerdan hat. addig elleszek...

Re: Általános 2013 márc. 09 10:07 #11697

Siastok. O.. Jol neyek ki...Kosyonom a kosonteseket. Syerdan lesy kesy a gepem. Addig kerlem a turelmeteket. Emailek koyol addig csak ay <!-- e --><a href="mailto:agnestha@otenet.gr-agnestha@otenet.gr on tudom kapni.
Koszonom megerteseteket.

Re: Általános 2013 márc. 08 19:06 #11696

Kedvesek vagytok, fiúk! :virágszippantós:

Más :D
Mégiscsak jó volt kimenni arra az Utazás Kiállításra :D
Jött egy levél a lengyel idegenforgalmi irodától, hogy a kiállításon bedobott kérdőív alapján nyertem egy ajándékcsomagot :D
Majd hétfőn kiderül, mi van benne :D ... de akármi is, az épp jó lesz és örülünk neki :D

Egyébként rájöttem... mindaddig ki fogok menni évről évre a kiállításra, amíg csak fel nem adom végleg a reményt, hogy valahova el tudunk utazni...

Re: Általános 2013 márc. 08 18:30 #11692

Csak egy felvetés volt.
Akkor marad az első ötletem,1TB-ért oda adom valakinek. :)

Robi!
A Magyar Királyi Posta biztosan elviszi jó (sok) pénzért!
Amúgy húsvétra valóban megy le a családja. Ha komolyan gondolod, akkor biztosan megoldható....

Egyébként nem értem én ezt a görög levegőt. Ott minden tavasszal elromlik a számítógép. :evil: :evil:

Re: Általános 2013 márc. 08 18:28 #11691

Lányok, Asszonyok!
Eme jeles Zoltán napon kívánok Nektek Boldog Nőnapot!

Zoltánok!
Nemzetközi Nőnap alkalmából kívánok Nektek Boldog Névnapot!
njano-nak pedig kívánok Boldog Születésnapot!

Re: Általános 2013 márc. 08 18:07 #11690

LÁNYOK!!!!
Nagyon boldog NŐNAPOT kívánok nektek!!!
PUSZ-PUSZ

Re: Általános 2013 márc. 08 12:05 #11689

Jó, igazatok van! :) Akkor nem a só, volt a bűnös. :wink:
De valami összetevő, mert úgy néztem ki pár napig, mint egy rinocérosz. A bőrre gondolok. :wink:

A ma szülinaposoknak pedig a legjobbakat kívánom. A névnaposoknak szintén.
És magunknak is Nőnap alkalmából !! :wink:

Még nem majszolom, az ez alkalomból kapott kedvenc csokimat, de ebéd után rögtön nekiesek! :wink:
A mellé kapott növényt, nem fogyasztom el... :D

Re: Általános 2013 márc. 08 10:11 #11687

Van születésnapos :D

njano !

Isten éltessen!

Re: Általános 2013 márc. 07 12:03 #11684

Csak egy felvetés volt.
Akkor marad az első ötletem,1TB-ért oda adom valakinek. :)

Re: Általános 2013 márc. 07 11:52 #11683

TAMÁSOK és ZOLTÁNOK !

BOLDOG NÉVNAPOT !

Re: Általános 2013 márc. 07 11:49 #11682

Mintha olyasmit írt volna, hogy a görög húsvétra megy ki az itthoni családja.
De nem hiszem, hogy olyan sokáig ne tudna kapcsolatot tartani :D
Én azt hiszem egyébként, hogy nem a szerkezet fizikai tulajdonságaival lehet baj, hanem ha a programokkal történik valami, nincs a közelben hozzáértő szakember.
Mindenkinél előfordul néha, hogy újra kell telepíteni a gépet... :wink:
Ja és hát a nyár eleje őnála vsz nem lenne szerencsés szerszámot cserélni - akkor már sűrűn kell leveleznie az érkező vendégekkel.

Re: Általános 2013 márc. 07 09:06 #11681

Az első csoport Thassosra május 24.-én megy estleg a Virágpiacon az oda tartó buszra felrakni?

Re: Általános 2013 márc. 07 09:01 #11680

Van valakinek ötlete?[/quote]
Nekem van! :)
Ha befér a kocsiba amikor megyünk június végén akkor leviszem neki!!! Ez a legjobb ötletem!!!Csak juttasd el hozzám is a gépet .
Üdv. Zelfi

Re: Általános 2013 márc. 07 05:54 #11679

Sajnálattal olvastam ezt.

Ági üzent,

hogy elromlott a számítógépe.

Türelmet kér mindenkitől, aki választ vár tőle.

Remélhetőleg csak pár napra esik ki a levelezésből.

Gondolkozok a dolgon,hogy az asztali gépemet eladom,de úgy sem kapnék értem sokat.
Max 35-40-et.

Van valakinek ötlete?

Re: Általános 2013 márc. 05 20:45 #11675

Csodákat nem a Neckermann katalógusokban kell keresni. Azok a benzingőzös városok szállodakomplexumait, a zsivajgó strandok ezernyelvű forgatagát ajánlják.
A csodák elbújtak az ártó emberi szemek elől. Vad, regényes erdők mélyén madárdalos tisztásokra. Csobogó patakok kristálycsilingelésébe.
A csodákra rá kell lelni. Megkeresni őket. Nem áruk, amiket megvehetsz egy utazási irodánál
.

Erről három gondolat jut eszembe.
Még Krétán. A Neckermann is ugyan azokast a szállásokat árulta mint annak idején az Euró Tours,- ők azóta csődöt mondtak. /Velük is dolgoztam./

Én vittem őket csődbe.
Egy évben utaztam velük Krétára, másik évben csődöt jelentettek.
Aztán utaztam egyik évben az 5 Kontinens sel is Krétára, és a következő évben ők is csődbe mentek.
Ha valakinek konfliktusa van valamely utazási irodával, csak keressen meg. Jó pénzért vállalok velük egy krétai utazást.

Re: Általános 2013 márc. 05 17:00 #11674

Sziasztok,
hoztam egy kis érdekességet, bár lehet, hogy sokan már ismeritek is. Pár hete láttam az egyik tv műsorában nyilatkozni Vass Tibor mérnököt, akkor figyeltem fel rá az Odüsszeusz expedicióval kapcsolatban. Nagyon izgalmas, hajóval végigjárták Odüsszeusz kalandjainak összes állomását, mindenféle történelmi tényekre és természetesen az Odüsszeiára alapozva.
Jár az országban mindenfelé előadásokat tartani, sőt az útról készült videó másolatából is lehet tőle igényelni.
Pedagógusként komolyan gondolkodom rajta, hogy meg kellene hivni az iskolába, a gyerekek nagyon élvezik az ókori Görögországról szóló történeteket, és szerintem erre igazán vevők lennének. :)
Bocs, ha már régi, és ismeritek, én még most találkoztam vele először.
Ime a linkek:
www.odysseus.hu/ - www.odysseus.hu/
geography.hu/mfk2001/cikkek/Vass.pdf - geography.hu/mfk2001/cikkek/Vass.pdf

Re: Általános 2013 márc. 05 16:48 #11673

Na Jól leírtátok nekem Bulgáriát,de majd csak eltelik az az egy hét semmittevés egy kicsit ránk fér.Azért Neszebár azt hiszem nem elhanyagolható ezen a részen sem.Tudom nem Görögország,de nem is kerestük azt.A Fekete tenger tényleg a legsótlanabb tengerünk.
Nézzétek ide megyünk: Sunset Resort <!-- w --><a class="postlink" href="www.sunsetresort.bg-www.sunsetresort.bg

Re: Általános 2013 márc. 04 12:50 #11662

................De én sem üdülőkomplexumba, sok emeletes szállodasorra. .................

A Fekete tenger nekem túl sós, mindkét alkalommal kissé kiette a bőrömet, aztán megszoktam.
...........................
......................... semmiképp sem egy görög nyaralás helyett. :wink:

Vannak délebbre magánszállások is - csak azokkal utazási iroda nem áll szóba.

??????? Tudomásom szerint a Fekete-tenger fele olyan sós, mint az Égei...

És nem görög nyaralás helyett... igen. Itt a pont. Ott más. Nem jobb, nem rosszabb, hanem más.

Re: Általános 2013 márc. 04 11:25 #11660

A mi kecsketejes sztorink. :wink:
Én nem iszom tejet, semilyet, mert émelygek még a szagától is. Ezért ki is maradtam a buliból. :wink:
A többiek szépen bevették reggelire, aztán irány kirándulni. Várna, delfinárium. És hol máshol jön a hasmars, mint a tengerparton, 15 perc múlva előadás. De, siker, mert találtunk WC-t. Ilyen nyilvános félét. Nagyot, tisztát, tényleg! Plafonig csempéset, folyamatosan takarítottat. Ha már itt van, akkor bemegyek, míg a párom beszalad a szomszédosba. Mit tegyek még hozzá? Azt hogy rengeteg nyitott fülke, és talponálló?? :wink:
Annyira röhögtem, hogy még órák múlva is fájt a hasam. :D
A többit képzeljétek el.... :wink:

Re: Általános 2013 márc. 04 10:53 #11659

Akik szerették ihattak a piacról vett házi kecsketejet. Az már más kérdés hogy később meg is lett az eredménye. :)
Írta Melus...
Sejtem...
Samária szurdok, 18 évvel ezelőtt.
Ahogy az Omáloshoz érünk a csoporttal, érzem magyar szalámis kenyér illat.
Hátra szólok, hogy elkobozva kettő szendvics, mert a buszban tilos az étkezés.
Megkapjuk a sofőrrel a két szendvicset.
A krétai sofőr paprikát szendvicsben soha nem evett. Mondtam vitamin, erős és szép leszel tőle.
Morogva, de megette.
Megérkezve a szurdok bejárathoz, a a szenvicsel kobozolonkat meghívtuk a helyi tavernába. Ott kaptunk kemencében sütött friss kenyeret frissen köpült vajjal, mire illatos kakukkfű mézet tettünk, és hozzáettünk isteni kecskesajtot. Mennyei volt mindez. Ezuán a vendég leindult a Surdokba. Én mivel már 6 hónapos terhes lehettem Marcival, nem ballagtam le, hanem visszaindultunk Sfakionba a busszal. Mehettünk 10 km-t, sápadva összenéztem a helyes fiatal sofőrrel. Ő csak annyit mondott paprika... Én: vaj. Ő jobbra, én balra futottunk.
Később még 4 megállót tettünk egy egy fél órára. Míg élek nem felejtem el. Sfakiába érve fürödni kellett mennünk, hogy biztos tisztán szálljunk a buszba. A szendvicses vendégünk... A végén tavernást küldtem be furgonjával az utolsó 5 km-es szakaszról kihozni. Sejtettük, hogy ő sem tudja a többiekkel a tempót tartani.
A sofőröm még este is állította, hogy a paprika kezdte ki. Mi este is mondtuk a vaj volt a tettes.
Ki mit nem szokott meg.
Vigyázzatok hát az ilyen finomságokkal.

Egy szuper idén megismert csapatomat szeretném nektek bemutatni.
Jógás csapat és világtúrázók.
Télben, fagyban.
Ők lesznek számomra az idei kedvenceim. Egyenlőre itt Thassoson. És ha Isten is úgy akarja, jövőre Samothrákin is.
Lehet hogy ők sok kecske tejet isznak?
Isten értesse őket sokáig erőben, egészségben!

Re: Általános 2013 márc. 04 09:44 #11655

Mi jártunk Bulgáriában, kétszer, nyaralni.
Nem mostanában, még a cocializmus vége táján. :wink: Egyszer busszal, két hét, aztán a következő évben vonattal. Teljesen egyénileg, ott helyben szállást keresve, több, mint három hétig.
Állítom, hogy ez volt a legkalandosabb utazásunk, és sosem fogom elfelejteni.
Akkoriban volt a török-bolgár vita, nem volt igazán nyugis a helyzet. Mégsem történt velünk semmi atrocitás.
Manapság biztonságosabbnak hinném az országot.
Szívem szerint elmennék megint, hogy lássam a változást. De én sem üdülőkomplexumba, sok emeletes szállodasorra. Ilyen már akkor is volt, pl. Albena, ami épp ezért épült. Mi a mellett lévő faluban laktunk.
Akik szerették ihattak a piacról vett házi kecsketejet. Az már más kérdés hogy később meg is lett az eredménye. :)
Fakultatív kiránduláson nem voltunk, magunk mentünk, busszal.
A Fekete tenger nekem túl sós, mindkét alkalommal kissé kiette a bőrömet, aztán megszoktam.
Szóval, elmennék megint... De semmiképp sem egy görög nyaralás helyett. :wink:

Re: Általános 2013 márc. 04 09:07 #11653

Csodákat nem a Neckermann katalógusokban kell keresni. Azok a benzingőzös városok szállodakomplexumait, a zsivajgó strandok ezernyelvű forgatagát ajánlják.
A csodák elbújtak az ártó emberi szemek elől. Vad, regényes erdők mélyén madárdalos tisztásokra. Csobogó patakok kristálycsilingelésébe.
A csodákra rá kell lelni. Megkeresni őket. Nem áruk, amiket megvehetsz egy utazási irodánál
.

Erről három gondolat jut eszembe.
Még Krétán. A Neckermann is ugyan azokast a szállásokat árulta mint annak idején az Euró Tours,- ők azóta csődöt mondtak. /Velük is dolgoztam./ Az Euró Tours vendégek a szállodáknál érkezés után panasznapot szerettek volna tartani. A döbbenet számomra az volt, hogy a Neckermannos vendégek,- kik teli arannyal feldíszítve voltak./ Nekik még csak idegenvezetőjük sem volt, csak telefonon hívással. Boldogan jöttek az én szálláslátogatásaimra./ Azonos szobákban laktak az én vendégeimmel. Azonos ellátást kaptak, csak dupla áron, mint az én vendégeim. Ők boldogok és elégedettek voltak, mert drága árat fizettek. Az én vendégeim, kik olykor negyed Last minutos áron kaptak mindent, állandóan elégedetlenek voltak. Egy idő után megelégeltem a zsörtölődést, és olyan időpontba tettem a szállás látogatásaimat, mikor tudtam sok Neckermannos csatlakozik majd hozzánk. Ekkor szűntek meg a panaszok.

Azon ámulok, hogy már márciust írunk. Samothrákival úgy járok, hogy halálom után jönnek rá a szépre vágyók arra a helyre, mit mutatok nekik?

Vagy még életemben a Neckermannt kellene rávennem, hogy vigyen oda csoportot...

Bulgária, Törökország, Görögország?
Ki tudja, mikor milyen ország. 100 évvel ezelőtt hol voltak a határok?
A nyomok mindenhol ott vannak.
A táj mindenhol gyönyörű. Az emberek és a politika az ami változtatja a határokat.
Kicsit racista vagyok.

Re: Általános 2013 márc. 04 07:49 #11649

Józsi, a véleményedet osztom. De nem lehetett nem észrevenni az egyes utazási irodák szinte irreális kivonulását a kiállításon. Én nem ismerem ezt az irodát (neck.), de szerintem, aki többre vágyik úgy is megtalálhatja a szépséget, ha utazási irodával utazik. Állítom ezt, mert mi eddig kb. 6x voltunk Görögországba, mindig irodával utaztunk ki. Rendszerint keresztbe-kasul bejárjuk a helyet, ahová utazunk. Bérelünk járműveket és az itthon összeállított programtervet követve ismerkedünk a tájjal, az emberekkel, a kultúrával és a látnivalóval. Ami engem elborzaszt vagy inkább elriaszt, azok az üdülőtelepek. Még az elnevezés is szörnyű. Sok iroda szervez csak ilyen helyekre utazást. Na, ezekkel és ilyen helyekre sosem mennék!

Oldalmegjelenítési idő: 0.408 másodperc