Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 aug. 27 18:18 #3905

Honey, most olvastam a beszámolódat. Nagyon jó!!!!! Sok szép élményben lehetett részetek. Úgy látom Téged is rabul ejtett a sziget, mint mindannyiunkat, akik már jártak itt!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 26 21:06 #3886

Elküldtem Balázsnak a beszámolót! Remélem, hogy hamarosan olvasható lesz a honlapon. :)

Egyenlőre képek nélkül, de fent van.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 26 17:11 #3875

Elküldtem Balázsnak a beszámolót! Remélem, hogy hamarosan olvasható lesz a honlapon. :)

Re: Általános 2009 aug. 26 14:26 #3867

Irigylem a hétvégén indulókat.
Köztük lányomékat is.
Igaz, pár kilométerrel arrább mennek, de mégis a közelben lesznek.

:Thassos-fan:

Re: Általános 2009 aug. 26 14:24 #3866

Biztos ami biztos kétszer véletlenül.

Saját készítés?

A márvány ilyen formában volt adott, csak a zászlót és a felírást véste és festette a férjem.

Re: Általános 2009 aug. 26 11:45 #3861

Amúgy tetszik a felfogásod

Hát nem mindenki van így vele.
Igaz skacok? :lol:

Re: Általános 2009 aug. 26 10:35 #3860

Saját készítés?

Re: Általános 2009 aug. 26 10:26 #3859

Re: Általános 2009 aug. 26 10:25 #3858

:szobrász:

Re: Általános 2009 aug. 26 10:24 #3857

Nekem a mandulás kiflire hívták fel a figyelmemet, ami valóban nagyon finom. De igazából csak az eredeti, amit Nea Karvaliban gyártanak.

Jaj, Honey! De jó nektek most visszaemlékezni a sok szép emlékre!
Amíg meg tudod írni egyben, egy-egy mondattal addig is szórakoztass minket, légyszi! :)

Egy kicsit a márványtémához is kapcsolódik:
kintlétünk alatt számunkra furcsa volt, hogy a thassosi emberek mennyire természetesként kezelik a márványt. Az egy dolog, hogy sok helyen azzal van felszorva a földút. Számunkra értékes, nekik pedig tök természetes.
Amikor a jeep túrán voltunk történt az alábbi dolog:
A túra vége felé jártunk már, mindenki kicsit fáradt volt. Theologos felé tartottunk éppen, amikor egy kereszteződésnél egy nagy halom márványhulladék volt leborítva. Látszott, hogy csiszolt , megmunkált maradék. Gondolom, az utat szándékozták tölteni vele. Amikor a tura résztvevői meglátták a márványkupacot, egy emberként rontottak rá. Mindenki annak örült, minél nagyobb darabot sikerült kicsípni a kupacból. De aztán jött a realitás: HOGY VISZÜK HAZA? Merthogy a legtöbben buszos úttal jutottunk ki. A végén a nagy márványdarabok szépen visszakerültek a halomba és mindenki csak egy-egy kisebb darabbal ült vissza a jeep-be.

Erre a legjobb példa az avatáromnak választott kis darab.
:D

Re: Általános 2009 aug. 26 09:56 #3856

Nekem a mandulás kiflire hívták fel a figyelmemet, ami valóban nagyon finom. De igazából csak az eredeti, amit Nea Karvaliban gyártanak.

Amíg meg tudod írni egyben, egy-egy mondattal addig is szórakoztass minket, légyszi! :)

Egy kicsit a márványtémához is kapcsolódik:
kintlétünk alatt számunkra furcsa volt, hogy a thassosi emberek mennyire természetesként kezelik a márványt. Az egy dolog, hogy sok helyen azzal van felszorva a földút. Számunkra értékes, nekik pedig tök természetes.
Amikor a jeep túrán voltunk történt az alábbi dolog:
A túra vége felé jártunk már, mindenki kicsit fáradt volt. Theologos felé tartottunk éppen, amikor egy kereszteződésnél egy nagy halom márványhulladék volt leborítva. Látszott, hogy csiszolt , megmunkált maradék. Gondolom, az utat szándékozták tölteni vele. Amikor a tura résztvevői meglátták a márványkupacot, egy emberként rontottak rá. Mindenki annak örült, minél nagyobb darabot sikerült kicsípni a kupacból. De aztán jött a realitás: HOGY VISZÜK HAZA? Merthogy a legtöbben buszos úttal jutottunk ki. A végén a nagy márványdarabok szépen visszakerültek a halomba és mindenki csak egy-egy kisebb darabbal ült vissza a jeep-be.

Re: Általános 2009 aug. 26 08:58 #3853

Hahó!

Én ma jöttem haza a szigetről, csodálatos volt!!!
Amikor a nyugati parton jártunk Sotiros környékén, láttunk az út mentén egy szoborparkot.
Tud valaki erről a szoborparkról valamit? Érdekelne, hogy ki az alkotó, stb.
...........

Ági írta erre : (valamiért nem tud belépni)

A sziget bővelkedik az 5-6-os keménységű hófehér márványban. Ez a márványok közül a legpuhábbb, tehát a legjobban megmunkálható. Ez miatt majdnem minden második évben vannak szobrász és egyéb országos versenyek. A szobrok legtöbb esetben helyben maradnak a művésznövendékek munkája után. Példa erre Metália beach, ill. a sotirosi darabok.

(Most ide be akartam tenni a szobrászos szmájlit, de most az én gépem makacsolta meg magát.)

Re: Általános 2009 aug. 26 08:53 #3852

Re: Általános 2009 aug. 26 07:31 #3850

Szia Honey!
Köszönöm, hogy próbálkoztál a sütikereséssel. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, annyira azért nem volt létkérdés. Egyébként a mazsolást asszem mi is csak a prinoszi szupermarketban kaptunk. Végülis Babu hozott Tolóból, így azért érezhettem megint a görög ízeket. Várjuk a képeket...

Re: Általános 2009 aug. 25 12:50 #3843

ROBI: sajnos akkor már velem ott nem találkozhatsz, mert csak ezen a héten van nyitva az étterem (ahonnan menet közben eljöttem, de holnap visszamegyek, mert el kell mennie a pultosnak, és olyan ajánlatot kaptam, amiért már megéri lemenni), de ha Fehérváron jársz, szívesen megiszom veled egy kávét a törzshelyemen (Möbius – olvashatsz róla a blogomon)
Amúgy tetszik a felfogásod, én csak annyiban változtatok rajta: megragadok minden alkalmat, míg válság van, mert most olcsón utazhatok, és a jó ég tudja, jövőre lesz-e munkám, hogy megint mehessek!?
HONEY: sajnos ez még közel sem ezer százalék, mert kell 8 ember ahhoz, hogy ki tudjak menni. (Viszont ha ez nem jön össze, akkor is ott van a lehetőség, hogy Biblioneba mehessek – vagy megmarad a pénzem, hogy eleget tegyek a barátosnénk kérésének és meghívásának Svédországba az őszi szünetben…) (((közérdekű közleményünket hallották)))
A fene egye meg, hogy most jöttem rá, mit nem láttam! Amikor elindultunk az utolsó körutunkra, még eszembe volt a színház, mire odaértünk, elfelejtettem, hogy azt látnom kell, és ha most nem látok egy képet róla, akkor úgy halok meg, hogy nem jut el az agyamig, mit hagytam ki! Na látod, ha másért nem is, ezért már vissza kell mennem :)

Re: Általános 2009 aug. 25 10:08 #3842

Görög színház-Limenas

Re: Általános 2009 aug. 25 09:57 #3841

Szia Honey!
Írni igaz nem szeretek beszámolót,de olvasni azt nagyon szeretek.
Tehát én is nagyon várom azt az irományt :)
Remélem beleférsz a 10 napba míg itthon leszek!
Üdv:Robi

Re: Általános 2009 aug. 25 09:43 #3840

Sziasztok!
Sajnos nem sokat jutok a géphez, így a beszámolót még nem kezdtem el begépelni. Gergő gyermek kihasználja a hátralévő pár napot, ami még a szünetből maradt és próbálja bepótolni az elmaradt - számítógép nélküli - 2 hetet. A fotókat felraktuk a gépre, de át kell válogatni. 2 fényképezővel készültek és van, ami nem túl jól sikerült vagy értéktelen.

Szekalmi!
Őrült lelkiismeret furdalásom van a keksz miatt. Egy csomó abc-ben voltunk, de barna dobozos Cookies-t csak és kizárólag csokisban láttunk. Te meg mazsolásat írtál. Így nem mertem hozni, mert mégse az. De mostmár mindegy, lehet, hogy mégis kellett volna?????

Egyébként a hazajövetelkor kapott utastársainkon egy kicsit bosszankodtunk. Mert végig tele voltak panasszal. Hogy mivel kapcsolatosan, azt nem részletezem, de a lényeg, hogy szinte semmivel sem voltak elégedettek. Csak azt nem értem, hogy akkor minek megy nyaralni az ilyen. Vagy legalább nézzen utána hova megy és mire számíthat. Persze, volt aki ismerte ezt ezt a honlapot, mégis sötét volt. Ráadásul last minute-ben fizette be, jóval olcsóbban, mint más.
Na mindegy, ezt csak azért írtam le, mert ez nem annyira a fény és a csillogás.
Nekünk semmi problémánk nem volt. Sőt!!!!!! Ágival néha összefutottunk. Azért csak néha, mert a jeep-túrán kívül mi nem mentünk fakultatívra. A jeep túrára egyébként eljött Ági anyósa és Ági megkért bennünket, hogy mi vinnénk-e. Nálunk volt 1 hely. De erről részletesen a beszámolóban... :kiaz: 7 napra béreltünk robogókat és azzal jártuk be a szigetet. Így önállósítva voltunk. Szinte mindent rögtön megtaláltunk, a leírások alapján. A romoknál meg olvastam a fiuknak a leírásokból és a sziget történetéből - amit a honlapról nyomtattam ki- így mindig képben voltunk, hogy mit látunk. Különösen jó volt ez a limenasi agoránál, a görög színháznál, az akropolisznál , stb...

Cserrobi! Azért leírhatnád hol is fogsz még csavarogni az idén!
Kölyökkk! Téged meg nagyon irígyellek, hogy hamarosan visszamész Thassosra!!!

Honey!
Törelmesen várunk nekünk akik a szezon eljén voltunk,és akik sajnos nem jutottak ki,azok biztosan mindent szivesen fogadnak Thassosról! :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 aug. 25 09:35 #3839

Sziasztok!
Sajnos nem sokat jutok a géphez, így a beszámolót még nem kezdtem el begépelni. Gergő gyermek kihasználja a hátralévő pár napot, ami még a szünetből maradt és próbálja bepótolni az elmaradt - számítógép nélküli - 2 hetet. A fotókat felraktuk a gépre, de át kell válogatni. 2 fényképezővel készültek és van, ami nem túl jól sikerült vagy értéktelen.

Szekalmi!
Őrült lelkiismeret furdalásom van a keksz miatt. Egy csomó abc-ben voltunk, de barna dobozos Cookies-t csak és kizárólag csokisban láttunk. Te meg mazsolásat írtál. Így nem mertem hozni, mert mégse az. De mostmár mindegy, lehet, hogy mégis kellett volna?????

Egyébként a hazajövetelkor kapott utastársainkon egy kicsit bosszankodtunk. Mert végig tele voltak panasszal. Hogy mivel kapcsolatosan, azt nem részletezem, de a lényeg, hogy szinte semmivel sem voltak elégedettek. Csak azt nem értem, hogy akkor minek megy nyaralni az ilyen. Vagy legalább nézzen utána hova megy és mire számíthat. Persze, volt aki ismerte ezt ezt a honlapot, mégis sötét volt. Ráadásul last minute-ben fizette be, jóval olcsóbban, mint más.
Na mindegy, ezt csak azért írtam le, mert ez nem annyira a fény és a csillogás.
Nekünk semmi problémánk nem volt. Sőt!!!!!! Ágival néha összefutottunk. Azért csak néha, mert a jeep-túrán kívül mi nem mentünk fakultatívra. A jeep túrára egyébként eljött Ági anyósa és Ági megkért bennünket, hogy mi vinnénk-e. Nálunk volt 1 hely. De erről részletesen a beszámolóban... :kiaz: 7 napra béreltünk robogókat és azzal jártuk be a szigetet. Így önállósítva voltunk. Szinte mindent rögtön megtaláltunk, a leírások alapján. A romoknál meg olvastam a fiuknak a leírásokból és a sziget történetéből - amit a honlapról nyomtattam ki- így mindig képben voltunk, hogy mit látunk. Különösen jó volt ez a limenasi agoránál, a görög színháznál, az akropolisznál , stb...

Cserrobi! Azért leírhatnád hol is fogsz még csavarogni az idén!
Kölyökkk! Téged meg nagyon irígyellek, hogy hamarosan visszamész Thassosra!!!

Re: Általános 2009 aug. 25 09:32 #3838

Talán egy kis fénykép,vagy beszámoló?

Bocsika!
A beszámoló az tudod nem az én világom a képek meg most amit a 3 hétben csináltam a balcsin az családi dolog (,ha nem gond).
De Neoi Poriba és Domboriba csinálok jó pár képet és azt közzéteszem a csapatnak,már ha kiváncsi rá valaki.
Most biztos sok kép fog készülni Neoi Poriba mivel elviszem a tesómékat,hátha megszeretik Görögországot.

Robi!
A család az szent,gondolom a Neoi Poris képek érdeklik a többieket is?!

Re: Általános 2009 aug. 25 09:18 #3837

Talán egy kis fénykép,vagy beszámoló?

Bocsika!
A beszámoló az tudod nem az én világom a képek meg most amit a 3 hétben csináltam a balcsin az családi dolog (,ha nem gond).
De Neoi Poriba és Domboriba csinálok jó pár képet és azt közzéteszem a csapatnak,már ha kiváncsi rá valaki.
Most biztos sok kép fog készülni Neoi Poriba mivel elviszem a tesómékat,hátha megszeretik Görögországot.

Re: Általános 2009 aug. 25 09:14 #3836

Robi!
Csavarogj sokat, nézz meg mindent amit tudsz,ez az amit senki nem vehet már el tőlünk!Azután dolgozz sokat,a vendéglátás úgy is haldoklik,de az újjat mindíg jobban keresik, jövőre meg azt a két hetet ozd be jól,és töltődj fel!!Talán egy kis fénykép,vagy beszámoló?

Re: Általános 2009 aug. 25 08:51 #3835

Bocsika!
Ez nálam most nem pénz kérdése,de te ezt nagyon jól tudod azthiszem.
Az idén ki kell élnem magam mivel jövőre örülök,ha 2 hetet kapok szabit.
Így el sem merem mondani neked hogy még mi mindent fogok csinálni ebben az évben.
De annyit hogy csavargok sokat!
Üsv:Robi

Re: Általános 2009 aug. 25 08:46 #3834

Robi!

Élni tudni kell!!! Bár nem panaszkodom tavaly mi is kétszer voltunk,ki kell használni minden lehetőséget addig amíg a pénztárcánk engedi. :Keres: De hát a pénz a legkevesbb

Re: Általános 2009 aug. 25 08:08 #3833

Robi, nekem ez a bicikli mintha ismerős lenne - csak nem kajáltál a Lucullusban Siófokon, és éppen én szolgáltalak ki?

Szia Kölyökkk!
Hát az nem én voltam mivel Badacsonyba nagyon jó rosét adnak és fincsi kolbászt és hurkát :).
De októberbe megnézlek ha gondolod :D.
Ui:Azért csak október mivel 10 nap és irány Göröghon idén 2x-ra :örül: (csak hogy ne legyen off).
De itt szerintem lehet!Igaz?

Oldalmegjelenítési idő: 0.311 másodperc