Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 27 20:30 #1039

Sajnos a honlap tárhely a vége felé közeledik, ezért készült egy ilyen: picasaweb.google.com/Thassos.sziget

Tehát, akinek olyan fotói vannak, amiket megosztana a közösséggel, azok jelezzék, és megbeszéljük a részleteket.
Úgy gondolom, hogy ide nick névvel fel tudom tölteni.
Lehet, hogy idővel a fotóalbumokból is kerül át ide pár téma.

Ez nagyszerű!
Igen, igen! Legyetek szívesek a képeket (legalább néhányat!) megosztani velünk! Lécci lécci lécci !
:fotó:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 27 15:06 #1038

Sajnos a honlap tárhely a vége felé közeledik, ezért készült egy ilyen: picasaweb.google.com/Thassos.sziget

Tehát, akinek olyan fotói vannak, amiket megosztana a közösséggel, azok jelezzék, és megbeszéljük a részleteket.
Úgy gondolom, hogy ide nick névvel fel tudom tölteni.
Lehet, hogy idővel a fotóalbumokból is kerül át ide pár téma.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 26 11:08 #1029

Bocs, ki kell igazítanom : az előző hsz-ba Ági valahogy beleapplikálta a saját szövegét - értelemszerűen úgy olvassátok.

Amarandos!
Mást kerestem ugyan, de ezt találtam :
www.panhellenic-camping-union.gr/result.asp?NOMOS_ID=THASSOS - www.panhellenic-camping-union.gr ... ID=THASSOS

:bekas:

2008 júl. 25 20:18 #1027

...................
Hú bocsi, nem akarok senkit untatni az élményekkel, de ha leülök írni, egyszerűen dől a szó. Ma voltunk Panagiaban is ....... na jó, ezt már tényleg máskor.... :lol:

Senkit nem untatsz! Ellenkezőleg!
De kintről tényleg ne írj sokat, mert másra kell az idő. Ha hazaértél, akkor várjuk a beszámolót !!!
:irkálós:

Innen kezdve Ági írta : (kieg. pamag 2008.07.26. 11.09.)
Gyerekek! Még szerencse, hogy egy fergeteges görög est után és ily kedves sorok olvasása után vagyok. Tényleg sírhatnékom van, ha valaki ezt a kérdést feltesz:
Először is gratulálok a honlapjukhoz.
Aug 1-én utazunk azazönök kis szigetére az ... apartmanba. Van néhány
egyszrű kérdésem amire ,ha lehet kérem küldjön választ. A szállásokon iható a víz, vagy
ásványvizet kell vásárolni?
Ma megint 2 db ilyen levelet kaptam.
Irgalom...

Meg általános tapasztalatom, hogy - tisztelet a kivételnek- de gratulálnak a honlaphoz a vendégek, anélkül, hogy a tartalmára odafigyelnének. Felteszik ugyan azokat a kérdéseket újra és újra.
Panasszal kezdeni a napot... Brrr...

Most indulok a csoport elé, és csak tájékozódni szerettem volna, meg a figyelmeztetést betenni azon vendégek részére, akik most indulnak útnak augusztus 20.-ig.
Ha kisgyermekkel utaznak és most keresnek szállást Görög ország bármely területén, teljesen biztos,hogy egy zaklatott útnak teszik ki magukat.
Aki útnak indul készüljön sátorral is, de a vadkempingezőket szétzavarják a tűz riadó miatt a rendőrei.
Az alábbi sorokat ajánlom minden szállásfoglalás nélkül utazó figyelmébe!!!

Nem csak Thassos szigetére vonatkozó info ez. Görögországi állapot is.

2008 júl. 25 19:47 #1023

Tegnap voltunk Potos-ban Georgios tavernájában. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet. Olcsóbb egy picit az átlagosnál, kártyával is lehet fizetni, és az adagok + ízek félelmetesek. Alex a felszolgáló pedig egy külön esettanulmány. Mindig vidám, és imádja a gyerekeket. Manónkat is kiszúrta magának, és addig macerálta, míg el nem nevette magát. Ja, és jutalmul, hogy megettük a Jetiknek tervezett adagot, grátisz hozott nekünk görögdinnyét + extra mosoly.

Hú bocsi, nem akarok senkit untatni az élményekkel, de ha leülök írni, egyszerűen dől a szó. Ma voltunk Panagiaban is ....... na jó, ezt már tényleg máskor.... :lol:

2008 júl. 25 19:42 #1022

Nem tudom, mennyire új infó, de ma voltunk Skala Potamia-ban, és a parton van egy kávézó, és kifejezetten wifi internet hozzáférést biztosít.

2008 júl. 25 19:40 #1021

Ági írta :

aug 20 ig megtelt az egész sziget vendéggel.

:Thassos-fan:

Azt észre is lehet venni. Annyian vannak, mint a békebeli vöröskatonák.
2X besurrantunk Limenasba, és kb 15km-t autóztam városon belül, míg meg tudtam állni.

2008 júl. 25 19:35 #1019

Ági írta :

aug 20 ig megtelt az egész sziget vendéggel.

:Thassos-fan:

2008 júl. 23 22:33 #1014

Jó , rendben, örülök, hogy megemésztetted! És köszönöm a nevelést is ... Mindennek csak az indulat az oka!
További jó pihenést! Pá !

2008 júl. 23 19:40 #1013

Poker!

Őszinte együttérzésem! Mennyire készültetek, és pont egy szarjankó sötét balkán fakabát tesz kereszte nektek !!!!
Remélem, azért a kellemes élmények győznek!

Amarandos!

Köszi az együttérző sorokat, de egy ilyen balkáni ...... is kevés ahhoz, hogy Thassos-t elhomályosítsa.
Nagyon jól érezzük magunkat.
Ebben óriási szerepe van Áginak is - hát persze hogy!

Amikor útnak indultunk, gondolkodtam, hogy hogyan fogjuk eltölteni ezt az egy hetet ezen az alig 100km hosszú szigeten?

Most meg azon kaptuk magunkat, hogy a fene egye meg, még kb 3 hetet kellene itt töltenünk, mire a sziget 20%-át megismernénk.

Ma pl. hajókáztunk Ágival, utána csak poénból elnéztünk Panagia-ba.
Hát ott is el kellene töltenünk legalább 1-2 napot, mire az összes gyönyörűséget megnéznénk.

No, de nem is merülök nagyon bele, majd otthon.
Most megyünk, és lesétáljuk a vacsit.

Pá!

2008 júl. 23 19:34 #1012

Aki Pachisban választja a Louloudist szállásként, az elsősorban csendes, nyugodt nyaralást kap.
De!!!
Ági segítsége nélkül kifizettették volna velünk a jövő hetet is(már képletesen szólva)

Ma voltunk Ágival hajókázni :)
Iszonyatosan - félelmetesen - fergetegesen - !!!!!!!!!!!

Még soha nem találkoztam ilyen önzetlen, és felkészült emberrel, aki ennyire szívesen mutatja meg azt a helyet, ahol él.

Még mindig mindenről csak felsőfokban, de ha hazaértünk, többet, és bővebben.

2008 júl. 23 19:27 #1011

Kint vagyunk a szigeten, és véletlenül találtam egy wifi pontot :lol:

Esetleg megoszthatnád ezt a wifi pontot velünk. Bár én már idén nem megyek, de legközelebb jól jöhet. :)

Szia Balázs!

Idő közben megtudtam, hogy a hotel egyik szolgáltatása, amit sikeresen eltitkolt :)

Szóval az aulában biztosítanak wifi internet hozzáférést.
Ez Pachisban a Louloudis hotel.

2008 júl. 23 19:10 #1010

Szia Mindenki!

Fájó szívvel de mi is megérkeztünk Thassosról. Csodálatos 10 napot töltöttünk a szigeten, sok gyönyörű helyet láttunk. Ez a sziget egy kis ékszerdoboz!! Nagyon a szívembe zártam!! Körbejártuk az egész szigetet, de sok helyre még így sem jutott elég idő. Remélem még lesz alkalmam visszatérni valamikor. Az idő remek volt, egyszer volt vihar, eső de csak éjjel, reggelre megint tiszta , szikrázó napsütéses idő lett. Az úton semmiféle atrocitás nem ért egyik ország részéről sem, hosszú de nyugodt utazásunk volt. Hazafelé Szerbiában végig szakadt az eső, nagyon fáztunk. Összegezve gyönyörű nyaralás volt. A kompon hazafelé összeszorult a szívem, ahogy távolodtunk a szigettől :cry:

2008 júl. 23 09:42 #1008

Poker!

Őszinte együttérzésem! Mennyire készültetek, és pont egy szarjankó sötét balkán fakabát tesz kereszte nektek !!!!
Remélem, azért a kellemes élmények győznek!

2008 júl. 23 09:37 #1007

Amarandos!
Ezt találtam :
www.camping-goldenbeach.gr/en/index.htm - www.camping-goldenbeach.gr/en/index.htm

www.travelling.gr/camping/NorthernGr/ - www.travelling.gr/camping/NorthernGr/ (ezen a lap alja flé van)

www.tggr.com/content.asp?c=73167 - www.tggr.com/content.asp?c=73167
(de ne fűzz sok reményt ahhoz, hogy el is megy az email, vagy válaszolnak is)

www.campingreece.gr/a2.htm - www.campingreece.gr/a2.htm

www.greecetravel.com/campsites/ - www.greecetravel.com/campsites/
:melegedő:

Pamag! Nagyon köszönöm! Már továbbítottam is! Bízom benne, hogy sokat segítettél !

2008 júl. 22 23:02 #1006

Jaj, Poker !
Te nagyon peches vagy.
Mi történt? Vétettél valamit?
:cowboy:

2008 júl. 22 22:59 #1005

2008 júl. 22 21:52 #1004

Szia Balázs!
Ugye Te raktad fek a másik fórumra a kempinges táblázatot. Szükségem volna a címére vagy telefonjára , vagy veb címére, mert az uniokahúgomék egyetlen szállás lehetősége lehetne, és szeretnének jönni ők is, hogy együtt legyünk kint. Köszi!

Nem én voltam. :(
Melyik fórum? Index?

Dehogy !!!!! Itt, a régi fórumon! :o

Mi volt benne? Nem emlékszem.

A weblapon van egy táblázat nem arra gondolsz?
thassos.freeweb.hu/kemping.html

Plusz a partok leírásánál:
Azon olvasóimnak, akik mégis érdeklődnének a kemping iránt, az alábbi elérhetőséget tudom megadni:

CHRYSSI AMMOUDIA
Skala Panagias, 640 04 Thassos
Tel 2593061207, 2593061472-3, Fax 2593061473
Owner: Ant. Mandeniotis
Nyitva: Május-Október

Igen, erre gondoltam ! Nekem viszont email cím kellene , azt nem találok sehol. Talán, mert nem kell előre foglalni, mert úgyis van hely? !Augusztusban ezt nehezen tudom elképzelni. Azt viszont igen, hogy az unokahúgomék nekivágnak akor is, ha a szállás még nincs lefoglalva. Eddig még mindig szerencsével jártak. Talán most is....

Motorbérlés 2008 júl. 22 20:15 #1003

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de érdeklődnék, hogy mennyiért lehet motort bérelni a szigeten?

2008 júl. 22 20:08 #1002

Szia Balázs!
Ugye Te raktad fek a másik fórumra a kempinges táblázatot. Szükségem volna a címére vagy telefonjára , vagy veb címére, mert az uniokahúgomék egyetlen szállás lehetősége lehetne, és szeretnének jönni ők is, hogy együtt legyünk kint. Köszi!

Melyik fórum? Index?

Mi volt benne? Nem emlékszem.

A weblapon van egy táblázat nem arra gondolsz?
thassos.freeweb.hu/kemping.html

Plusz a partok leírásánál:
Azon olvasóimnak, akik mégis érdeklődnének a kemping iránt, az alábbi elérhetőséget tudom megadni:

CHRYSSI AMMOUDIA
Skala Panagias, 640 04 Thassos
Tel 2593061207, 2593061472-3, Fax 2593061473
Owner: Ant. Mandeniotis
Nyitva: Május-Október

2008 júl. 22 19:33 #1000

Kint vagyunk a szigeten, és véletlenül találtam egy wifi pontot :lol:

Esetleg megoszthatnád ezt a wifi pontot velünk. Bár én már idén nem megyek, de legközelebb jól jöhet. :)

2008 júl. 22 15:42 #997

Sziasztok Mindenki!
.......................................
Kifelé a bolgárok 150euróra büntettek meg, csak azért, mert ők többen voltak!!!!............................
Üdv otthonra

Szia Poker!

Hát te vonzod magadra a problémát!
Nem alkudtál?

Azért jó nyaralást!

Hm, azt hiszem, összekevered a szirének medencéjét a márványparttal.
Mi közvetlenül nem voltunk egyiknél sem, de leírás mindkettőről van a honlapon. A szirének medencéjét egy pont után csak gyalog lehet megközelíteni. A márványparthoz Makriammos után lehet menni, tovább a parton.
:öreges:

Úgy gondolom, hogy egy 3 éves gyerekkel 3 tagbaszakadt üvöltő bolgár mocsadékkal szemben kevesen próbálták volna meg az alkudozást. Egyébként volt még egy választásom, hogy délben bemehetek Szófia központjába a rendőrségre, és kifizethetem a dupláját az ő pénzükben.
Valahogy nem volt kedvem királyt játszani, közben persze a fiam zokogott, mert azt hitte, hogy megverik apát! Döbbenetes volt!

2008 júl. 22 15:31 #996

Szia Balázs!

Melyik fórum? Index?

2008 júl. 22 14:23 #995

Tudtok nekem abban segíteni, hogy a kirándulások - vegyes képekben van egy pár kép, ami egy piros ruhás hölgyet ábrázol hófehér márvány úttal, és márványrakásokkal. Ezek hol készülhettek?
Ill. megpróbáltunk megközelíteni a márványpartot, de vhogy nem sikerült.
Lefordultunk a Sirenes Bungalow-nál - mentünk, mentünk ..... egyszercsak véget ért az út, és nem tudt :lol: uk, hogy merre induljunk. Pedig a saját szememmel láttam már a célt, csak közepesen lehetetlennek tűnt odajutni. Ha esetleg jártatok már ott, légyszi segítsetek!

Márvány part itt van:

Mikor letérsz az aszfalt útról a földútra először jobbra kell tartani és nem lemenni a tenger felé. Majd áthaladsz a kikötőn és akkor fogod meglátni a márványpartot, ahova a hajókirándulás is megy. A kikötő elött is van egy márványpart, de az nekem nem jött be, ott többen szoktak lenni (közvetlenűl az út mellett van).
Mindenesetre az aszfaltúttól 6 km-re van a második öböl.
A pirosruhás képek (Ági lánya) is ezen az úton készültek (kikötőben).

A szirének medencéje pedig itt:

Skala Potamia felől ha megyünk Aliki felé, az Astris út szélén van egy tábla Syrenes bungalows, ott balra le kell fordulni a földútra, kb. 800 m múlva ismét balra felfelé kell fordulni - elég meredek - és ismét kb. 1 km-t menni. Itt elfogy az út jobbra a tenger felé gyalogolni kell kb. 10 percet és hipp - hopp már ott is van. Elképesztően gyönyörű.

A gyalogutat, hogy el ne tévedjünk a kövekre felfestett vörös (rozsda) színű pöttyök segítik, melyek messzebbről is jól láthatók.

A Kolostor (cloister) után kell még menni pár km-t.

A nagyított térképeken a lila vonal a GPS jelek alapján felvett útvonal (oda - vissza). A zöld vonalig (aus karte) lehet elmenni kocsival, ott le kell parkolni és utunkat gyalog folytatni. Az autóból nézve elvileg a zöld vonal mentén, a főútról is le lehet jutni de csak gyalog. Itt felvetődik a probléma, hogy parkolóhelyet ott a főút mellett nem láttam. Szóval inkább legyünk kényelmesek, és menjünk be autóval (motorral) ameddig lehet. :)

A medence GPS koordinátái: N 40°35.186' és É 24°40.725'

2008 júl. 22 14:14 #994

Szia Balázs!

Melyik fórum? Index?

Oldalmegjelenítési idő: 0.159 másodperc