Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA:

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2015 jún. 29 09:50 #16040

Egy nemzeti önállóságot hirdető politikai plakát. A drachma már jelkép lett

Hurrá, nekem is van 30 drachmám, /o.o9 €/nem leszek elveszve :örül: - csak ott legyek -

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2011 okt. 25 18:18 #8673

Egy gazdasági programot hallgattam.
100.000.000-5.000.000.000 Euró összegeket adnak a következő mezőgazdasági munkát bevállalóknak.
Strufa-szarvasgomba 200-900 Euró/kg
rózsa (szirom értékesítés)
Gránátalma
Zsálya
Vadarticsóka
s, amin meglepődtem.
STEVIA
Én, most hallottam először e növényről.
Görög honlapokon keresgélés előtt először ezt olvastam el:
oreganeniked.hu/news/2083/zold_utat_kapott_a_stevia_amerikaban - oreganeniked.hu/news/2083/zold_u ... amerikaban
Ebben, megint valami politikát gyanítok.
otthon még majdnem hogy tiltott növény, itt meg hatalmas állami támogatást adnak a termesztésére???
(Ez év decemberéig kell benyújtani a programra a kérelmet.)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2011 szept. 29 11:19 #8505

Országosan nincs a gyerekeknek tankönyve. az oktatás bár lassan egy hónapja elkezdődött, tankönyv nincs, és pénzt követel az ország vezetése. Nincsenek tanárok, és az iskola működtetésére, fűtés, víz, áram szintén a családok támogatását várják.

Ez megdöbbentő!Nálunk még mind a négy gyerek tanul és nem egyszerű itt sem,de azért van tankönyv és viz,bár a nagyfiam középiskolájában tavaly a fűtést már majdnem kikapcsolták a sok tartozás miatt :cry:

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2011 szept. 28 14:45 #8495

Nagyon szomorú ez az iskolai dolog. Marci mikor kérdezte, miért nem engeded, hogy én is menjek.

- Mert ez a felnőttek dolga. A szülők és a tanárok felelőssége. Ti meg tanuljatok. Mi is sokszor a tavalyi könyveket vettük át a nagyobbakból.
- Nem, nálunk nem voltak iskolai sztrájkok.
- Nem nem értem meg.
- Sok mindent nem értek.
Cd-ket adtak a tanárok, hogy a gyerekek otthon tanuljanak.
Ma elmesélte Marci mi volt. A gyerekek vittek be matracokat. Ott aludtak az iskolában. Reggel a tanárok zárt kapukat találtak. A gyerekeket mosolyogva kérdezték, melyik is a kedvenc bárotok a kávézásra? Csak az iskolaigazgató üldögélt az iskola udvaron a főbejárati ajtóban. A gyerekek kérték, hogy az emeleti kulcsot megkaphatnák tőle, hogy egy kis zenét hallgassanak? A válasz: Akkor ha beengedik bent ücsörögni. Nem engedték. 2.30 órakor bezárt az iskola, és estig hazajöttek a gyerekek. Nem volt rendbontás. A szemetet is összeszedték maguk után.
Mit mondhatok a gyereknek? Nincs tankönyve. Nincs szaktanára. A tanárok egyetértenek a tanulók követelésével.
Nem igazán tudom hogy álljak a dologhoz. Marci jó fejű gyerek. Tanulni is szeretne. Álmai vannak.
Sok Marci van, kinek nem adatik meg a magánórák adása.

Sok mindent nem értek.

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2011 szept. 28 11:17 #8493

....................
Hát tényleg nagy a fejetlenség...

Hhhhhhhh. Ez nem biztató... :(

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2011 szept. 28 08:32 #8490

Pános mesélte tegnap este.
Megérkezett egy helyi járatú busz teli kis öregekkel. 80 éves papákkal és nagyikkal. Ahogy kiszálltak a buszból és meglepték őket a turisztikai rendőrség emberei. Nem engedték őket felszállni a hajóra. A hajó épp indulás előtt volt. Pános utasította a személyzetet és kérte a kikötőparancsnokságot, hogy adjon nekik 5 percet még az indulásig. hátha engedik a rendőrök az utazást.
Heves vita a buszsofőr és a rendőrök közt, a kis öregek tanácstalan kéztördelése látszódott a hajóról.
Mi történt???
E szezon időszakban szokott megkezdődni a nyugdíjas klubok, az iskola közösségek, az egyházak, és a faluközösségek magán kirándulásai. Ők Sotiros és Kaliráxi nyugdíjasai voltak. Leszerveztek egy utat valahova. Kibérelték a helyi járatos buszt, mint transfert. Valamelyik utazási iroda ezt megneszelte, és feljelentette őket a turisztikai rendőrségnél.
További előzmények. Az sziget utazási irodái,- kik 5-n vannak, és eddigi tapasztalatom szerint nagy ellenségei egymásnak- szövetséget kötöttek, és kérelmet nyújtottak be a helyi Dimoszhoz. Kérelmükben kérték a bármilyen jellegű magán utaztatás kizárását, kérték a kiállításokra való állami anyagi támogatást, és a működésükhöz szükséges egyéb anyagi támogatást.

Úgy látszik az új politikai rend kezd hasonlítani a mihez is???
Hiszitek, vagy sem, a kis öregek nem utaztak sehová.
Nagy szégyenfoltja lesz ez a történelmi korszak a görög történelemben.

Ez volt az egyik tegnapi napközbeni esemény.
Este folytatódott otthon.
Először a hűtőszekrényünk meghibásodásáról kaptam este telefont Pánostól.
A jeep túráról hazaérve hulla fáradtan elkezdtünk szerelni.
közben kérdezem hol a gyerek? Már este volt. Mondja, összevesztek, és elment.
Csodák csodájára észhez térítettük a sípoló gépet mire Marci előkerült. Ekkor kezdődött az újabb kálvária. Az kis teraszunkon 5 fő 15-17 év körüli vitatkozó kiskamasz transparensekkel felszerelve. Megdöbbenve hívom sógornőmet, Efit. Kostas az ő fia is itt volt kikérni Marcit. Mi a fenéről kakaskodnak ezek a suhancok. Efi, mondja, próbáljak rájuk hatni, hogy ne menjenek sehova.
Mire készültek a gyerekek? Országosan nincs a gyerekeknek tankönyve. az oktatás bár lassan egy hónapja elkezdődött, tankönyv nincs, és pénzt követel az ország vezetése. Nincsenek tanárok, és az iskola működtetésére, fűtés, víz, áram szintén a családok támogatását várják. Ott, ahol ezt nem kapják meg, az állam beszünteti az iskolát, lévén, hogy állami költség vetésből nem tudja finanszirozni. Tanárok hiányában az igen költséges magánoktatást kötelezését adta ki a kormány.
A gyerekek sztrájk kezdeményezése már egy hete tart. Ma este akarták teljes lészámmal megszállni a Limenási iskolát.
Marci és Kostas végül is a tiltásunkra nem ment az éjszakai tömegtüntetésre. Reggel 6 órakor Pános vitte a két gyereket be az iskolához.
Hát tényleg nagy a fejetlenség...

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 jún. 12 16:03 #5579

Csodát vártam, de azt nem kaptam...
Limenasból, ahogy merőlegesen felérünk a kikötő útjától az első kereszteződésig, ott van a Neapolis irodánk. Közvetlen mellette van a LIDER. Ez az az üzlet, amire azt mondták hihetetlen áron vannak termékek. Hát, mit is mondjak? Gusztustalanul kitéve a termékek, egy kicsiny agyonzsúfolt helyiségben. Volt amit drágábban láttam, volt amit 15 %kal olcsóbban. Számomra ismeretlen márka jelzéssel, egyszerű kicsomagolásban. Nem mertem venni semmiből. A jó ég tudja honnan hozták és milyen körülmények közt ezeket a termékeket. Semmi nem volt, amire ingert kaphattam volna. Sör, üdítők voltak olcsón, de azok meg minek?! A sajttal és a felvágottakkal bizalmatlan volam. Tehát stornó a hír, hogy ez egy supi olcsó üzlet.

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 jún. 11 23:44 #5572

Valószinű új árakat tudok majd mondani a holnapi napon. Most nyílt meg Limenásban egy új üzlet, ami ugyan bulgár termékekkel van teli, viszont irreális alacsony árai miatt, tutira sűrűn látogatott lesz úgy a helyiek úgy a vendégek között.
Amit most láttam olcsón: KRÁTAI GÖRÖG DINNYE: 34 CENT /KG
Css... ha tudnátok milyen méz édes!!!! Aklig fért a hütőnke. A két kamasz fiam viszont hamar könnyített a hütőszekrény problémán. Beérték egy gyenge ebéddel, majd neki estek a dinnyének. És úgy, hogy nem én kpogtattam, még meg se néztem, csak a pénztárost kértem meg, hogy válassza ki a legnagyobb dinnyét.
Tökéleteset hozott, bár én még krétai dinnyéből rosszat nem ettem. Ez megint csak a Limenasi nagy markettben volt. Olcsónak titulálom ott a sárga és az őszibarackot is. 1.70 Euró/kg. A sárgadinnye 80 cent volt.
Azt viszont nem merem meg venni, mert abból én mindig rosszat veszek, vendégségben meg mindig jót! :kiaz:

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 27 19:27 #5447

............................
Cseresznye kg-ja a piacon 1.90. Sátrgabarack 2 Euró. Sárgadinnye 1.50Euró a most hétfői ár.

Cseresznye.... óóóóóó... első görög utunkon csodálatos cseresznyét ettünk nap mint nap... egy bácsi árulta, és egy-két nap után az utca túloldaláról köszönt nekünk!

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 27 17:07 #5444

0.49 Euró/kg istenim krétai görögdinnye.
0.49 E :örül: Euró/kg isteni hatalmas férfi ökölnyi kemény piros, szaftos édes paradicsom.
3.98 Euró/ 200 gr-s ness kávé.
Ezek az akciós árak vonatkoztak még az ubira, a hagymára, a banánra, és a friss új burgonyára.
Hol? Limenásban a cenrumban levő, és a szintén limenási foci pálya melletti ARVANITIIDIS üzlethálózat kettő boltjára.

Itt Skála Potámiában, most a TOPSIS MARKETT 15 %-al olcsóbbnak tűnik, mint a már ismertetett HÁLKIÁS.
De ugye ez mindig változik. Legyetek résen, mert azt a trüköt többször megteszik hogy miután odacsalják a vendéget, emelnek az árakon. Tehát nincs törvény.

Limenásban illatosított - 10 féle- olívaszappan 1 Euró. Hol? Az ókikötő iránya felőli első és utolsó ajándék árus üzletben. A két üzlet között az azonos márkajelzésű szappanok a 2-4 Euró/db árban voltak.
A Souzi féle mézes szirupos 1kg fém dobozos kiszerelés 3.5 Euró.

A benzin ár csökkent. 1.28 körül a gázolaj, az egyebek 1.45 Euró/liter.

Cseresznye kg-ja a piacon 1.90. Sátrgabarack 2 Euró. Sárgadinnye 1.50Euró a most hétfői ár.

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 21 08:10 #5409

Huh, sok-sok Ági él Görögországban.
Tolóban is egy, ő segített most a Kefalóniára menő csoportnak is.
Meg Evián is egy, ezt a blogot ő írta. Ő ismeri a mi Áginkat, az ő receptjei vannak valahol a honlapon (lehet, hogy csak utalás egy linkkel, nem emlékszem pontosan)

Ezt jól benéztem. :(
De mivel Kefalonia miatt mostanában a Tolós Ágit olvasom a Hellaszon, ezért nem is sokat gondolkodtam. :oops:
Sorry!

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 20 21:47 #5408

Most találtam.
Agni = Ági, a Grand Tours-os idegenvezető Tolóban írta:
...................

Huh, sok-sok Ági él Görögországban.
Tolóban is egy, ő segített most a Kefalóniára menő csoportnak is.
Meg Evián is egy, ezt a blogot ő írta. Ő ismeri a mi Áginkat, az ő receptjei vannak valahol a honlapon (lehet, hogy csak utalás egy linkkel, nem emlékszem pontosan)

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 20 21:40 #5407

Most találtam.
Agni = Ági, a Grand Tours-os idegenvetető Tolóban írta:

Úgy tesznek, mintha..

2010-05-18 23:28:46

..mintha valóban fel akarnák számolni a korrupciót és megváltani a világot!! Huh! Be jó!!
De milyen érdekes, a tolvajokat visszafele kezdjük felszámolni! Vagyis előszőr az ellenpárthoz tartozó rablókat találjuk meg és számoljuk fel, aztán mikor már elég név felszínre került és elég por van a nép szemébe hintve akkor majd elfelejtjük hirtelen, hogy az ellenpárt előtt évtizedekig ez a párt volt hatalmon! A tolvajok nem most jelentek meg! A tolvajlás '75 óta halmozódik!

Az ugye azzal kezdődőtt, hogy kialakult két nagy párt, a PASOK és a NEA DIMOKRATIA. Aztán ezek mellett még sürgőlődnek mások is, kommunisták, szélsőséges nézeteket vallók, zöldek, egyebek. A két nagy párt véres harcot vív egymással a hatalomért, amióta világ a világ. Aztán meg hogyan jutalmazzák meg a rájuk szavazókat?? Hát miután hatalomra kerültek bedugtak pár száz (száz??) embert állami munkahelyekre. És jött a következő választás, valaki győzőtt, megint be egy halom ember az állami munkahelyekre, kidobni nem dobtak senkit, maradtak az előzőek is. Egyesek jó hogy bekerültek, ott a helyük és jól végzik dolgukat. Másoknak már nem jutott hely, így helyet kellett teremteni. Hogyan? Hát hogyan, hogyan..új munkaköröket kellett létesíteni..ami hülyeséget hallottam a napokban mint munkakört elmondhatatlan, kár, hogy nem jegyezgettem le őket. Aztán lassan oda jutott a közszféra hogy kis százaléka dolgozott, másik százaléka fölösleges helyeken tengődőtt és szedte fel a fizetéseket, más százaléka meg csak fizetést kapott, de nem járt be dolgozni! És minden disznóság mellett a görög nép többsége becsületes munkából próbált megélni.

Becsületes munka? Hát az, még akkor is, ha természetes volt az adócsalás. Mikor teljesen ellehetetlenítették az adófizetőket, akkor azok mihez folyamodtak? Adócsaláshoz. Az rendben is volt amikor az ember nem kért számlát 3 paradicsomért, vagy egy hét nyaralásért vagy a benzinért, de az érthetetlen, miért nem számoltak fel évekkel ezelőtt olyan adócsalásokat, amiket ha nulláznak és beszedik az adókat, lehet nem jutunk ide.

Miközben kis életeinket próbáljuk élni és fiunkat lökdössük, hogy tanuljon, mert a gimnáziumban vizsgaszesszió van (másik nagy baromság és nagy téma) folyamatosak a cirkuszok, a botrányok. Az első nagy botrány, ami még a csődhöz való közeledésünk előtt kirobbant, egy halom sztárorvos botránya volt, akik a Kolonaki-ban tartottak fent szuper drága rendelőket (valami Váci utca, Rózsa domb szerűség..) miközben évi 10.000 bevételeket jelentettek! Csak a rendelő bérlése azon a környéken olyan 2-3.000 eur/hónap!! Ez kirobbant, aztán elhallgatták, most meg előszedték és nyilvánossá tették az orvosok névsorát. Áldozati bárány nr.1., úgy kell nekik..

Aztán a tegnap óta folyó botrány, Voskopulos és Gereku. Hú ezen aztán csámcsognak politikusok, közéleti személyiségek, bulvárlapok, idegen sajtó, mindenki. Ők voltak a 15 év előtti álompár. A hapsi Görögország Tom Jones-a, a nő színésznő, egyik leggyönyörűbb görög közéleti személyiség, igazi, csodálatosan türkízkék szemekkel (nem kontakt) aki megalapozta a mára olyan divatossá váló trendet, hogy a színészek beálljanak a politikai ringbe. Angela Gereku volt tegnapig a Turizmusi Minisztérium alminisztere. Miért mondott le? Hja kérem, csekélységért. A férje, az ismert, imádott, immár kiöregedett Tolis Voskopulos csekény 5 és fél milkával (!!!!!!), igen euróban!! tartozik az állam bácsinak, adóban! Egyszerűen 1997 óta nem fizetett adót!! És mindenki tudta, és csak nőtt az adó a kamattal, de senki nem csukta le, senki nem követelte be rajta, miközben a pár egymás után vette a villákat, házakat! Ott ül az 5 és fél milka miközben a nyugdíjasok pénzéből vonnak le!! Ha minden ilyen Voskopulost összeszednének, nem kéne a kispénzűeket megerőszakolni!! Áldozati bárány 2., OK, úgy kell nekik.

..miközben egy hölgy, akinek valami kis cége volt, 20 ezer euróval tartozott az államnak és lecsukták! És hova? Gyilkosok és rablók közé! Hja kérem, ő nem volt Voskopulos pereputtya! Áldozati bárány 3., sajnos viszi az ár őt is.

Aztán itt mellettünk Edipszóban, az állami melegfürdőben is jól mennek a dolgok. Felvettek tavaly júliusban sürgősségi eljárással 3 dolgozót, akik bejárni nem akartak, de az 1.200-s fizut felvenni, azt már igen!! Valakinek a pereputtya voltak ők is, világos..

Előszedték ma a szépfiunkat, a volt Turizmus Minisztert, Aris Spiliopoulos-t. Igen, ő az, aki amikor megjelent a TV-ben, a nők vísitva tépték a hajukat.. Szóval Ariszka azt próbálta magyarázni, hogy ő nem csinált semmi mást, mint azt ami a megszokott praktika, 40.000 eurót adott ki, hogy 4 napra kibéreljen egy yachtot, 8 éjszakát töltött a Moszkvai Ritzben 150.000 euróért, 7 éjszakát Shanghajban 140.000 euróért, rendelt 1.000 db ókori görög motívummal ellátott nyakkendőt ajándékozásra 59 ezerért! és egyéb ilyen cukiságok!!

Miközben az egyszerű nép döglik meg!

Aztán vannak olyanok is, akik felemelik szavukat a görög nép mellett ( a nép és nem a korruptak mellet!! van különbség!). Ilyen Jean Luc Godard, aki nem ment el a Cannes-i fesztiválra, ezzel együttérzését fejezve ki a görög nép iránt. Amikor azoknak a vérét szívják akik letették mindannak az alapját amit itt ünnepelünk, akkor én hogyan szórakozhatnék-pár szóban a hozzáállása.

És mindezek közben megint egy új görög témájú film, ezúttal ausztrál és a címe THE KINGS OF MYKONOS. Mire körbejárja a világot, már nem lesz olyan a görög világ aminek mindenki eddig megismerte..

TURISTÁK! Ne féljetek, ezeket amiket itt leírok, nem érzitek! Aki lefoglal egy szállást és átadja a foglalóját, arra kap egy elismervényt, azt nem érintik az árváltozások (drágulások) akkor sem, ha azok esetleg bekövetkeznek amíg az illető ideutazik.
Szállásárak drágulása teljesen valószínűtlen, annyira visszaestek a foglalások, hogy inkább az ellenkezője áll fenn! Az árak az üzletekben? A benzin? Erre senki nem tud mérget venni, vagy garantálni valamiféle százalékos emelkedést.

Idomen...mondja a görög, vagyis..majd meglátjuk!

Addig is..türelem! (ki tudja, mit terem?..)

írta : agni

www.hellasz.hu/blog/index.php/read/2010/05/18/gy-tesznek-mintha - www.hellasz.hu/blog/index.php/re ... nek-mintha

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 20 18:09 #5403

A média már csak ilyen. :(
Én pl. úgy hallottam, hogy ez volt kiemelve, a légiforgalmi irányítók nem léptek sztrájkba, hogy ne tegyenek rossza a görög turizmusnak.
Minden attól függ, hogy melyik csatornát hallgatod, a RTL KLUB, TV2 biztosan hozzátesz valamit, hogy még nagyobb szenzációnak tűnjön. Lásd tegnapi M1 beszakadás. :( Sad

Más: Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért van tele a város Horvátország plakátokkal? ...... :oops:

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 máj. 20 17:37 #5402

Ma kaptam hívást egy vendégtől. Kérdezte, ill. kijelentette: Ági mégis csak sztrájkolnak a hajók? ezt mondja a magyar Tv.

Nem sztrájkoltak ma sem és holnap sem a mi hajóink.
Sztrájk volt a bankokban, meg talán egyes Dimos intézményekben. Az lenne pl az iskola is, de ott is ma vizsga napok voltak, tehát a bankokon meg a városházán kívül minden rendes munkanapban működött.
A hajótársaságunk a Dimos ill. a Nat szervezethez kijelentette, hogy nem vesz részt az esetleges meghírdetett,- rendőrséghez és Dimoshoz előre bejeletettségi l ill. engedély kérési kötelezettségű- sztrájkjaiban.
A hajótársaságaink új modern bővített hajókkal várják mindennap vendégeiket. Azok tulajdonosai magán személyek, és sem ők, sem alkalmazottjaik nem vesznek rész az esetlegesen meghírdetett országos sztrájkoban. Így volt ez ma is. Nálunk zökkenés mentesen működtek a hajók. Sanmoutrákinál van olyan hajójárat, amelyik az államtól kapja a támogatást ahhoz, hogy müködhessen. Az esetleg ma sztrájkolhatott. De még ezt sem állíthatom bizonysággal.
A kis magán társaságok, részvény hajótársaságok nem sztrájkoltak.
(A riporterek dolga hogy ők felfújjanak, dramatizáljanak egy egy esetet, míg más fontosabb érdekesebb témát nem találnak. Ez az utolsó megjegyzés az én magán véleményem.)

A bankok, ha sztrájkolnak esetleg, akkor arra kell felkészülni egy-két napra, hogy ők bár bent kávéznak a bankba, de pénzügyi ügyeket nem intéznek. Tehát, ha az utcai bankautomaták lefogynak, akkor azt addig nem töltik fel. Ezt esetleg egy két napra tették a télen. Tavaly is ugyan ez volt a helyzet a szezonon túli időszakban, de szezon ideje alatt ők sem okoztak ilyen pénz forgalom fennt akadást.
EGY SZTRÁJK NAP NEM AZT JELENTI, HOGY FELVONULNAK AZ UTCÁN ÉS KIBÁLNAK.
AZ A TÜNTETÉS.
HANEM AZT, HOGY MUNKANAP. BENT KELL LENNI ISKOLÁSOKNAK, TANÁROKNAK, HIVATALI ALKALMAZOTTAKNAK, ORVOSOKNAK AZ INTÉZMÉNYÜKBEN.
DE NEM SZOLGÁLHATNAK KI, NEM TANÍTHATNAK. KIVÉTELT KÉPEZ EZ ALÓL A BETEGELLÁTÁS.
MINDEN ORVOS A HELYÉN. DE CSAK ALAPELLÁTÁSBAN MŰKÖDHETNEK. TEHÁT NEM VEHETNEK FEL ORVOSI RANDEVÚT. DE MINDEN BETEGET S SOR KIVÁRÁSA UTÁN KIVIZSGÁLNAK, ULTRAHANGOZNAK, STB, DE NINCS JOGUK AZT PAPIRRA IRVA ELŐRENDELNI, HOGY PL. MOST 22. MÁJUSBAN ITT VOLTÁL, ÉS KÖTELEZŐ X VIZSGÁLATRA VISSZAJÖNNÖD 3 NAP MÚLVA. EZT SZÓBAN TESZIK. TE 3 NAP MÚLVA MEGJELENSZ, KIVÁROD SOROD, ÉS Ő ELLÁT.

Nem tudom mennyire érzékelhetően írtam ezt le.
Tisztelem mindannyitok véleményét, hogy a Tvben-rádióban hallottakat ki hogy teszi magáévá.
De ismételten szeretnék minden szigetre érkezőt megnyugtatni, hogy nem kell tartaniuk hajós sztráktól az esetlegesen bejelentett országos sztrájk napokon.
Ez a hivatalos bejelentésük a helyi városháza, a rendőrség és a Nat. szervezete felé.

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 ápr. 04 21:15 #5214

Majd alakul a helyzet. Jövő héten választás, majd utána kiderül, hogy mi lesz a reakció.

Pénzváltás:
Mi úgy szoktuk, hogy a forintszámláról utalunk a devizaszámlára, és így kedvezőbb forint/euró árfolyamon számol a bank, mintha kiveszed. Ha nem csak pár eurót utalsz,még az átutalási költséggel is jobban jösz ki. Persze ehez kell devizaszámla.
De egyébként én elöszeretettel preferálom a bankkártyás fizetést is, ahol lehet. (Akkro átutalási költség sincs)
Csak ebben van rizikó is, mert esetleg pont arra az időpontra megy fel az euró, mire megy az ember (mi így jártunk 2006-ban :( )

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 ápr. 03 15:23 #5209

...........Köszönöm reagálásod. ....................

Igaza van Áginak. Megvárhattad volna a húsvét utáni napokat a téma felvetésével. Görögországban, egyáltalán a pravoszláv vallásban, a kereszténység eredeti hozzáállásának megfelelően a Húsvét, Jézus feltámadása, az emberek megváltása a legnagyobb ünnep. Ott most ünnepi és nem válsághangulat van éppen.

Amúgy viszonylag elég sokan szoktak húsvétra is Görögországba menni, gondolom, minden fórumon lesz valami helyzetjelentés az ottani, magyar szemmel látott viszonyokról.

De Neked is áldott, békés húsvéti ünnepeket!

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 ápr. 03 14:17 #5208

Szia Ági! Először is Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok neked és mindenkinek!Köszönöm reagálásod. Nem értem a károgás jelzőt, hiszen nem annak szántam, de nem dughatjuk a fejünket a homokba. Szerintem topikommal nem riasztom el a nyaralni vágyókat és nem is szeretném. Én is imádom görögországot és a görög embereket is. A fórum sok segítséget adhat azoknak akik először-, és azoknak is akik már több alkalommal jártak a Helléneknél. A célom, hogy senki se érkezzen haza a nyaralásból keserű szájízzel. A különböző fórumok nekem is sok instrukciót adtak. Igen én is Thassosra szeretnék menni idén, ott még nem jártam.

További csevegést kívánok mindenkinek.

Re: Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 ápr. 03 07:28 #5206

Sziasztok, Köszöntök minden látogatót!

Fontosnak tartottam indítani egy ilyen témát, ebben élünk! Ebbe a topikba olyan információkat gondoltam, hogy jelezzetek, amelyek akár az utazások során érhetik a nyaralni vágyókat. pl.: esetleges sztrájkok a határokon,
üzemanyagárak,
hol tankolhatunk olcsóbban,
kedvező forint/euro árfolyamok váltóhelyei( Mo-on ),
stb.

Várom közérdekű hozzászólásaitokat!

A címszót egy kicsit károgásnak érzem, de a gondolatok helyesek. Húsvét szent napjaiba ballábbal lépni illetlenség. Ilyenkor még a háboruk is szüneteltetnek!!!!!!!!!
Gazdasági válsága az új kormánynak van, akiknek a tavalyitól nem jutott. Akkor a Neo Demokrácia volt élen, most a Pasok.

Az üzemanyaghoz már is szólok. Itt a szigeten Prenos kikötője főuton előtti benzinkút volt olcsóbb, valamint A potostól észekra levő napemblémás kút volt olcsóbb.
Hát ez megszűnt. Nincs árkülönbség. A szárazföldihez mérten mérsékelt áron dolgoznak. Pontos árakat majd a szezon megkezdéskor.
Meg mindenféle árról akkor.

Gazdasági Válság Hatása a Görög Turizmusra 2010 ápr. 02 23:58 #5205

Sziasztok, Köszöntök minden látogatót!

Fontosnak tartottam indítani egy ilyen témát, ebben élünk! Ebbe a topikba olyan információkat gondoltam, hogy jelezzetek, amelyek akár az utazások során érhetik a nyaralni vágyókat. pl.: esetleges sztrájkok a határokon,
üzemanyagárak,
hol tankolhatunk olcsóbban,
kedvező forint/euro árfolyamok váltóhelyei( Mo-on ),
stb.

Várom közérdekű hozzászólásaitokat!

• Oldal:
  • 1
Oldalmegjelenítési idő: 0.119 másodperc