Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 márc. 08 06:45 #7175

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 márc. 06 13:06 #7174

Az lehet, de ha úgy csinálják, mint tavaly, akkor kenhetik a hajukra az érdeklődét. :(

Ez most nem igazán értem....

Arra gondoltam, ha úgy csinálják, mint tavaly, hogy sztrájk, benzinhiány, .... és csak ez fog a médiából folyni, akkor hiába a sok érdeklődő, marad az érdeklődés szintjén.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 márc. 06 12:06 #7173

Az lehet, de ha úgy csinálják, mint tavaly, akkor kenhetik a hajukra az érdeklődét. :(

Ez most nem igazán értem....

Re: Általános 2011 márc. 06 10:48 #7170

Mi is kimentünk szombaton, nagyon kevés volt a kiállító a pavilon felét a hazai turizmus foglalta el, de a Lengyelek nagyon szép anyaggal voltak jelen,Pamag mazsolázhattál! A görög régiok nagyon szegényes anyaggal készültek fél 11-kor kezdték kirakni a prospektusokat a legszebb anyagot a Dodekanis szigetek 12 szigetéről ismertető füzet adta, van egy új szerelem, Karpathos sziget, kaptam egy részletes térképet is.

Re: Általános 2011 márc. 05 23:45 #7169

Az utazási irodák standjainál volt forgalom. Tehát azok lehet, hogy rácuppantak. (Csak én nem mentem oda, nézelődni se.)
A hivatalos görög idegenforgalmi állami szerv nem produkált semmi érdemlegeset. Kb. 3 éve talán, hogy rengeteg prospektus és rengeteg turistafogó ember volt az egész görög kiállítóhelyen. Azóta csak fogynak a prospektusok, most tényleg rémisztően kevés volt, csak a maradék maradéka. Nem költöttek új anyagra.
A pavilonban négyzetes (8-10 m-es oldalú) kiállítóhelyek vannak kialakítva, köztük utcák. Kisebb cégekből akár 8-10-12 is lehet egy ilyen kockában. A görögök az eddigi évek gyakorlata szerint ismét megkaptak egyedül egy teljes kockát - és abba nem tettek szinte semmit.
(Horvátország jóval kisebb területen kapott helyet, zsúfolva volt papírral, még magyar nyelvű ingyen könyv is volt. :? )
Na mindegy, majd meglátjuk, amit meglátunk... :wink:

Re: Általános 2011 márc. 05 20:05 #7168

Nagyon furcsállom, hogy szegényes volt a görög stand! Pedig most az Észak-afrikai zűrök miatt állítólag nagyobb (már most) az érdeklődés. Épp a minap hallottam egy riportot, ami ezt taglalta.

Re: Általános 2011 márc. 05 19:58 #7166

Nagyon furcsállom, hogy szegényes volt a görög stand! Pedig most az Észak-afrikai zűrök miatt állítólag nagyobb (már most) az érdeklődés. Épp a minap hallottam egy riportot, ami ezt taglalta.

Re: Általános 2011 márc. 05 16:50 #7164

Kedves Magdi!

Bocsi,hogy nem válaszoltam az emailodra,de nem akartalak terhelni.
Meg az is igaz,hogy mindent megtalálok a neten a Te segítségeddel is. :)
Kösznöm.!

Üdv: Robi

Re: Általános 2011 márc. 04 21:47 #7162

Voltam ma az Utazás Kiállításon.
Elég sokan voltak, azt hittem, kevesebben lesznek.
Ami viszont nagyon szomorú volt, hogy a görög hivatalos standon a dolog elkeserítően szegényes. (Utazási irodákhoz oda se mentem, az más kategória, de az engem nem érdekel.)
Meg volt még egy-két ország standja, pl. Törökország, meg tkp. Bulgária is, meg még egy-kettő, akik nem tudom, minek jönnek el egy kiállításra, ha gyakorlatilag nem hoznak prospektust. Pár szál papírt kiraknak, aztán csodálkoznak...
Szerbia választéka imponáló volt. Érdemes lehet Görögország felé menet itt-ott beiktatni némi szerb megnéznivalót.

Re: Általános 2011 febr. 25 11:05 #7110

...............................
AZ IDŐJÁRÁS JELENTÉSHEZ FELTÖLTÖTTÜK AZT A METEROLOGIAI MEGFIGYELŐ LINKET, AMI A LEGPRECIZEBB.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=101 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=101

A poseidon.hcmr.gr honlap az a sok közül.

Re: Általános 2011 febr. 25 08:45 #7109

A GASZTRINOMIAI RÉSZEN KIGYÜJTÖM A MÁR MEGLÉVŐ RECEPTJEINKET, MAJD ADOK ÖTLETEKET, MILYEN ÉTELEKET TUDTOK ITT FŐZNI ITTENI ALAPANYAGOKBÓL, AZ ITTENI KONYHAI FELSZERELÉSSEL.

AZ IDŐJÁRÁS JELENTÉSHEZ FELTÖLTÖTTÜK AZT A METEROLOGIAI MEGFIGYELŐ LINKET, AMI A LEGPRECIZEBB.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=101 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=101

Re: Általános 2011 febr. 24 19:18 #7103

Én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
Annyi szép tulipánt kaptál már. Gondolkoztam mit is küldjek.
Mivel bár a tulipánok időszaka kezdődik, arra gondoltam én egy kicsit az előnyár vadvirágába megyek át.
Legyen tulipán???
www.remenysegdvar.hu/termekek.cfm/80113002/81007001 - www.remenysegdvar.hu/termekek.cf ... 2/81007001
Vagy inkább?
A piros pipacs és egy aranyló napsugár érkezzen hát hozzád e versike kíséretében.

/Fodor Ákos/

Az álmok tengere

Az Álmok Tengere sem parttalan...
(igaz, hogy csupán álom-partja van);
az Álmok Tengere félelmesebb,
mint a szokott veszélyű tengerek;
siklik a roncs? süllyed a jó hajó?
- az Álom-Tenger épp erre való!
Mit tesz veled és mit kezdesz vele?
sorsod rád bízza Álmod Tengere.
Mikor épp nem mély: magas, mint az ég!
Csodáld - s úszd meg az Álmok Tengerét

Re: Általános 2011 febr. 23 15:54 #7102

Aranyosak vagytok ! :D
Köszönöm ! :)

Re: Általános 2011 febr. 23 15:50 #7100

Bocsi Baázs az Off-ért, tényleg elkanyarodtunk a témától!

Mi kétszer utaztunk az Aeolussal,Korfura és Zakynthosra is, nekünk nem volt velük gondunk, a transzfer is gördülékenyen ment a kompolásnál. Mi 11-14 éjszakás turnusok miatt választottuk annak idején ezt az irodát. Előtte voltunk egy hét éjszakáson is még az 5 kontinenssel, de az nem volt elég semmire sem, ezért mi többet nem megyünk egy hétre ( ha csak tehetjük)
Viszont valahol olvastam, hogy a Sartira utazókat össze vegyezték egy másik iroda utasaival, és bejárták fél Sithoniát, mielőtt megérkeztek.
Legjobban az autós út vált be, ha lehet én most már ennél maradnék, tavaly pedig Ági segítsége nagyon jól jött ehhez.
Az idén másfelé szeretnék kalandozni, de nem kizárt egy thassosi ismétlés sem, pár év múlva.
Ha engem kérdeznek, már sokaknak ajánlottam ezt a csoda-helyet, látogassák meg, fedezzék fel, mert ÉRDEMES.

ÁGI!
Ha ezt hamarabb olvasnád, írtam Neked egy szép kis mesét e-mailben.

Pusz, mindenkinek:Melinda

Mi is elég sokat utaztunk már. Az első görög utam óta (jó rég volt) imádom az országot, de egyébként is szeretünk utazni.Egyetértek Honeyval,mert akár én is írhattam volna amit ő. A sokadik alkalommal rájöttem, hogy hiába pakolok oly sok hazait, inkább a helyi finomságokat kívánjuk, de nem a kötelezőt, hanem éppen amit szeretnénk. És igen, a pékségek... Az első utam reggelenként mindig oda vezetett, és hazaindulás előtt is betankoltam a sütikből.

Re: Általános 2011 febr. 23 14:58 #7099

Mius!
1. válasz: Tőlünk is minden évben megkérdezik, hogy már megint miért pont Görögo! És a válaszom nekem is ugyanaz, mint neked. Másrészt általában ezt olyan emberek kérdezik meg, akik még sosem jártak ebben a csodálatos országban és nem simította meg arcukat a görög tengeri szél, nem sétáltak még naplementekor a kikötőben. Márpedig így honnan is tudnák és hogyan is értenék meg, hogy miért minden évben Grögország?

2. válasz: Én azokon az embereken szoktam csodálkozni, akik félpanziót fizetnek be egy apartmanos szálláshoz. Az más, ha adnak a szálláshoz reggelit és benne van az árban (én ugyan ezt sem szeretném). De a FP. olyan fölösleges hidd el, hogy el sem lehet mondani. Mert pl. Skala Potamiaban is van annyi pékség, hogy szinte minden reggel mehetsz máshová. Sok kisboltban is van reggelente pékáru. De ha nem akarsz péksüteményt enni reggelente, számtalan más lehetőség is adódik. Attól függ, hogy hol a szállásotok, több szupermarket is van. kisebb-nagyobb. Ha béreltek robogót vagy autót nem lehet gond egy-egy nagyobb bevásárlás sem. A vacsora meg ...hűha.... tavernák sokasága vagy csak egy giros/suvlaki tzatzikivel v. görögsalátával! Olcsóbban kijössz FP. nélkül, és azt eszel, amit megkívánsz! :-)

Teljesen egyetértek Honey-val, mi is pont így szoktunk nyaralni.
Talán annyit tennék hozzá, hogy most legutóbb megtámogattuk a reggelit egy kis hazaival, kb. három alkalommal pedig a saját magunk készítette vacsit ettük, mindezt spórolás céljából.
A két heti kaja négyünknek azért nem kevés.

Életünkben egyszer fordult elő, hogy kértünk reggelit, ( Harkányban )de három nap után lemondtuk a kötöttség miatt.
A párom egész évben hajnali kettőkor kel, és nem jött be a kötelező kelés, elvégre a nyaralás a pihenésről IS szól.
Ahogy telnek a napok, úgy ébred egyre később és később, lassan tud átállni a szervezete.
Ki így nyaral, ki úgy, egy a fontos, hogy jól érezze magát, és feltöltődjön a csúnya, szürke hétköznapokra.
Jó sokat írtam ma, csak legyen aki elolvassa!
Üdv.:Melinda

Re: Általános 2011 febr. 23 14:18 #7098

Bocsi Baázs az Off-ért, tényleg elkanyarodtunk a témától!

Mi kétszer utaztunk az Aeolussal,Korfura és Zakynthosra is, nekünk nem volt velük gondunk, a transzfer is gördülékenyen ment a kompolásnál. Mi 11-14 éjszakás turnusok miatt választottuk annak idején ezt az irodát. Előtte voltunk egy hét éjszakáson is még az 5 kontinenssel, de az nem volt elég semmire sem, ezért mi többet nem megyünk egy hétre ( ha csak tehetjük)
Viszont valahol olvastam, hogy a Sartira utazókat össze vegyezték egy másik iroda utasaival, és bejárták fél Sithoniát, mielőtt megérkeztek.
Legjobban az autós út vált be, ha lehet én most már ennél maradnék, tavaly pedig Ági segítsége nagyon jól jött ehhez.
Az idén másfelé szeretnék kalandozni, de nem kizárt egy thassosi ismétlés sem, pár év múlva.
Ha engem kérdeznek, már sokaknak ajánlottam ezt a csoda-helyet, látogassák meg, fedezzék fel, mert ÉRDEMES.

ÁGI!
Ha ezt hamarabb olvasnád, írtam Neked egy szép kis mesét e-mailben.

Pusz, mindenkinek:Melinda

Re: Általános 2011 febr. 23 12:55 #7095

Mius!
1. válasz: Tőlünk is minden évben megkérdezik, hogy már megint miért pont Görögo! És a válaszom nekem is ugyanaz, mint neked. Másrészt általában ezt olyan emberek kérdezik meg, akik még sosem jártak ebben a csodálatos országban és nem simította meg arcukat a görög tengeri szél, nem sétáltak még naplementekor a kikötőben. Márpedig így honnan is tudnák és hogyan is értenék meg, hogy miért minden évben Grögország?

2. válasz: Én azokon az embereken szoktam csodálkozni, akik félpanziót fizetnek be egy apartmanos szálláshoz. Az más, ha adnak a szálláshoz reggelit és benne van az árban (én ugyan ezt sem szeretném). De a FP. olyan fölösleges hidd el, hogy el sem lehet mondani. Mert pl. Skala Potamiaban is van annyi pékség, hogy szinte minden reggel mehetsz máshová. Sok kisboltban is van reggelente pékáru. De ha nem akarsz péksüteményt enni reggelente, számtalan más lehetőség is adódik. Attól függ, hogy hol a szállásotok, több szupermarket is van. kisebb-nagyobb. Ha béreltek robogót vagy autót nem lehet gond egy-egy nagyobb bevásárlás sem. A vacsora meg ...hűha.... tavernák sokasága vagy csak egy giros/suvlaki tzatzikivel v. görögsalátával! Olcsóbban kijössz FP. nélkül, és azt eszel, amit megkívánsz! :-)

Re: Általános 2011 febr. 23 12:40 #7094

Ildikó! Én is boldog szülinapot kívánok!!

Re: Általános 2011 febr. 23 10:51 #7092

Tfildikó!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Re: Általános 2011 febr. 23 10:45 #7091

tfildikó!

Boldog szülinapot !!!!

Re: Általános 2011 febr. 23 10:44 #7090

melus 16, mius, Ági!

Áthoztam ide pár hozzászólást az időjárásból, mert ott egy kicsit OFF lett.

Re: Általános 2011 febr. 23 09:32 #7088

Ismét születésnap!

tfildikó !

Isten éltessen sokáig! Sok-sok kalandos utazást és hozzá jó egészséget kívánok!

Re: Időjárás itt a szigeten és máshol 2011 febr. 23 09:03 #7087

Szia Mius!
Az Aeolus is utaztat Thassosra, vagy pedig ha tudsz menni autóval, akkor Ági biztosan segít Neked egy jó szállás felkutatásában.
www.aeolus.hu/gorogorszag/thassos/ - www.aeolus.hu/gorogorszag/thassos/
Tavaly szeptember 15.-29.-ig voltunk nagyon jó időnk volt, mindössze egy viharos nappal, felhők voltak többször is, de csak egy napig kellett a szálláson aszalódnunk.

Szia Melinda!

Köszönöm az infót, elgondolkodtató :) Kocsi sajnos kilőve :)
Mindenki kérdezgeti tőlem, hogy már megint Görögország? :) Igen, mert imádom :)

Üdv: Mius

Re: Időjárás itt a szigeten és máshol 2011 febr. 23 08:59 #7086

Szióka!
Most hazabeszélek, de ha jót szeretnél magatoknak, óvakodj a Dias Zeus transferétől.
A szállásukat ha csak egy van az jó lehet. Ha szereted Limenást.
Viszont mint transfer, ezt végig éltem 2 éve az Ibusz által. Az volt az egyetlen évük. Első és utolsó ide a szigetre. És erről a Dias Zeusz transfer is tehet. Volt, hogy a vendégeket először elvitték egészen Platanasig, és onnan zötyögtek ide, minden fánál megállva, , több járműcserével. Volt, hogy este 19.órakor kaptam őket a kikötőbe.
Az Apollon transfere csodás. Remek sofőrök, gyors kiérkezés. Előfordult, hogy csak azért nem jöttek az első hajóval, mert én nem tudtam volna kiérni a kikötőbe addig.
Ha iroda által szeretnél jönni, ne gondolkozz másikon! Ezt tiszta szívemből mondom.

Szia Ági!

Igen, igazad van. Az Apollon Travellel soha semmi gondunk nem volt, és mindig elég korán odaértünk, és sorban tették ki az utasokat. Eddig Olympic Beach-en, Parálián és Stavroson is tőlük mentünk.
Sajnos autóval nem vállalnám be, hogy kimenjünk, így kényelmesebbnek tűnik a buszos út. Robogót eddig meg mindenhol béreltünk, vagy tandembringát. Az utóbbi nagyon jó választás a közeli helyek bebarangolásához :)
Érdekes, hogy a thassos-os utazásoknál nem lehet befizetni FP-t, vagy reggelit. Ez miért van? Tudjátok? Valamint vannak ott is szupermarketek, vagy csak a kisebb boltok?

További Szép Napot mindenkinek!

Mius

Re: Időjárás itt a szigeten és máshol 2011 febr. 22 20:41 #7084

Eddig mindig az Apollontravel-től mentünk nyaralni, minden szuper volt, de tudtok mondani még egy olyan utazási irodát ami buszos szervezésben visz Thassos-ra? Összehasonlítás szempontjából.. (Dias Zeus-nál csak egy apartman volt..)

Szia Mius!
Az Aeolus is utaztat Thassosra, vagy pedig ha tudsz menni autóval, akkor Ági biztosan segít Neked egy jó szállás felkutatásában.
www.aeolus.hu/gorogorszag/thassos/ - www.aeolus.hu/gorogorszag/thassos/
Tavaly szeptember 15.-29.-ig voltunk nagyon jó időnk volt, mindössze egy viharos nappal, felhők voltak többször is, de csak egy napig kellett a szálláson aszalódnunk.

Szióka!
Most hazabeszélek, de ha jót szeretnél magatoknak, óvakodj a Dias Zeus transferétől.
A szállásukat ha csak egy van az jó lehet. Ha szereted Limenást.
Viszont mint transfer, ezt végig éltem 2 éve az Ibusz által. Az volt az egyetlen évük. Első és utolsó ide a szigetre. És erről a Dias Zeusz transfer is tehet. Volt, hogy a vendégeket először elvitték egészen Platanasig, és onnan zötyögtek ide, minden fánál megállva, , több járműcserével. Volt, hogy este 19.órakor kaptam őket a kikötőbe.
Az Apollon transfere csodás. Remek sofőrök, gyors kiérkezés. Előfordult, hogy csak azért nem jöttek az első hajóval, mert én nem tudtam volna kiérni a kikötőbe addig.
Ha iroda által szeretnél jönni, ne gondolkozz másikon! Ezt tiszta szívemből mondom.

Oldalmegjelenítési idő: 0.497 másodperc