Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 dec. 28 13:15 #4604

Honey!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 dec. 28 13:12 #4603

Aha, már értem. A hőlégballonokról van szó.

Én megnyitottam a linket, be is jött a letöltős oldal, aminek a tetején tényleg valami szexhirdetés volt és csak alatta jött az a bizonyos link. (Ami egyébként nekem nem ment valamiért.)

Sajnos tudomásul kell venni, hogy sok ingyenes oldal ebből él, mert ebből lesz bevétele. :(
A szándékot kell értékelni, hogy szép képeket szeretett volna megosztani velünk Robi. Majd legközelebb jobban megválasztja a megosztóoldalt. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 dec. 28 10:59 #4602

............... Erről az oldalról szedtem le valami szépen www.altitude-photo.com/documentaire.php - www.altitude-photo.com/documentaire.php ...............

EZEK valóban nagyon szépek! :D

Re: Általános 2009 dec. 28 10:54 #4601

Röviden még 1x! Erről az oldalról szedtem le valami szépen www.altitude-photo.com/documentaire.php - www.altitude-photo.com/documentaire.php raktam fel valahová,vagyis egy feltöltő oldalra.

Robi!
Mivel az esti eredeti már nincs meg, ellenőrizni sem lehet...
Fejezzük be, jó??? :futyul:

Re: Általános 2009 dec. 28 10:46 #4600

Honey!
Csatlakozom Robihoz!
Sok boldog szülinapot, békében-szeretetben-egészségben, és sok, görög tengerparton eltöltött idővel!

Re: Általános 2009 dec. 28 10:44 #4599

Röviden még 1x! Erről az oldalról szedtem le valami szépen www.altitude-photo.com/documentaire.php - www.altitude-photo.com/documentaire.php raktam fel valahová,vagyis egy feltöltő oldalra.

Re: Általános 2009 dec. 28 10:32 #4598

..........
....................Szerintem meg mást nyitottál meg a gépeden.Az enyémen nincsenek még ehez hasonló képek smeg film sem. ...................Üdv:Robi

Ez egy LINK volt, ami az INTERNEThálózatra csatlakozott... semmi köze a Te gépedhez, csak annyi, hogy akkor éppen mi volt nyitva nálad, amikor bemásoltad a címet.
Olyannal ugyan már találkoztam, hogy megnyitva egy linket nem az nyílt meg, mint amit vártam, hanem valami agresszív hirdetés - ha ártatlan vagy benne, akkor elnézést kérek, hogy szándékosnak gondoltam, de nem idevaló tartalom volt az általad betett link mögött.

Re: Általános 2009 dec. 28 10:23 #4597

De nehogy már összekapjatok. :?

Kedves Honey! Dehogy kapunk össze csak hát mindenki védi a maga igazát. Mielőtt töröltem a linket én is leszedtem és megnéztem és az volt ott, amit írtam is.
Csak egy kicsit felháborodtam, hogy kinézik azt belőlem, hogy felteszek ide ehhez hasonló dolgokat.
Soha nem szedtem le semmi ehhez hasonlót sem most sem pedig régebben.
Na,de 1 szó mint 100 Boldog születésnapot szeretnék neked kívánni
Üdv:Robi

Re: Általános 2009 dec. 28 10:16 #4596

Sziasztok! Én ugyan felnéztem , láttam is a linket, de siettem és gondoltam legközelebb majd megnyitom.
Abban azonban biztos vagyok, hogy Robi nem tenne fel szándékosan ide nem illő képeket.
Valami gubanc lehetett. Ha Pamagnak az nyílt meg, jogosan törölte.
De nehogy már összekapjatok. :?

Re: Általános 2009 dec. 28 10:13 #4595

Márpedig az nyílt meg.....

Kedves Pamag!! Szerintem meg mást nyitottál meg a gépeden.Az enyémen nincsenek még ehez hasonló képek smeg film sem. Tehát ez kizárt ,hogy az lett volna.
De itt én ezt le is zárom mert tiszta felesleges felhúznom magam erre az évre.

Re: Általános 2009 dec. 28 10:07 #4594

Márpedig az nyílt meg.....

Re: Általános 2009 dec. 28 09:50 #4593

Szexlapra itt nincs szükség. Szép képeket nem láttam. :(

Gondolod azt rakok fel!!! :evil: Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Re: Általános 2009 dec. 28 09:49 #4592

Mi történt, míg nem voltam?

Üdv Balázs! Semmi lényeges. Felraktam Európa hőlégbalonról képeket ide igaz linkről és ez vem volt publikus.
Pedig nagyon szép képek voltak szerintem.
Na ,de mind 1 már töröltem én is.

Re: Általános 2009 dec. 28 09:49 #4591

Szexlapra itt nincs szükség. Szép képeket nem láttam. :(

Re: Általános 2009 dec. 28 09:43 #4590

...........................Azért megmagyarázhattad volna,hogy miért is.Na ,de mind 1 :shock: :oops:

Nem akartam akkora feneket keríteni a dolognak, hogy az ünnep megrontásának érzékelje mindenki, aki erre jár.
Nem ide való !!!! azért.

Mi történt, míg nem voltam? :(

Re: Általános 2009 dec. 28 07:12 #4589

Kedves Pamag!
Azok a szép képek vagy netán én csesztem el valamit? Szerintem nagyon szépek.
De bocsi többet nem teszek fel semmit.

Re: Általános 2009 dec. 27 20:48 #4588

...........................Azért megmagyarázhattad volna,hogy miért is.Na ,de mind 1 :shock: :oops:

Nem akartam akkora feneket keríteni a dolognak, hogy az ünnep megrontásának érzékelje mindenki, aki erre jár.
Nem ide való !!!! azért.

Re: Általános 2009 dec. 27 20:22 #4587

Sajnálattal, de az előző hozzászólást töröltem. :(

Azért megmagyarázhattad volna,hogy miért is.Na ,de mind 1 :shock: :oops:

Re: Általános 2009 dec. 27 20:19 #4586

Sajnálattal, de az előző hozzászólást töröltem. :(

Re: Általános 2009 dec. 27 15:04 #4585

ISTVÁNoknak és JÁNOSoknak szeretettel :

-
... PL&index=9

Re: Általános 2009 dec. 26 22:18 #4584

Ágninak egy évvel korábbi bejegyzése:

.....................................................
szerda, december 19, 2007
Karácsony
Már az ókori görögség életében is nagyon sok ünnep volt. Az ünnepekre mindig szükség volt, a görögök úgy tartják, így lehet kilépni a hétköznapok szürkeségéb?l és megtörni a monotóniát. Ezek az ünnepi napok különlegesek kell legyenek, különbözniük kell a hétköznapoktól, és ezt a különbséget az emberi érzékszerveknek jól kell észlelniük. Az egyik legfontosabb része így az ünnepeknek az ünnepi asztalok, ünnepi ételek elkészítése.

Homérosz az els?, aki ünnepi lakomákról számol be, ezeken a lakomákon a b?ség valamint az elkészített ételek és a fogyasztott borok változatossága uralkodott.

A Vatikán kutatásai nyomán el?került egy 3. századból származó mozaik, ahol Krisztus mint Napisten van ábrázolba, ahogyan szekerét hajtja. Úgy tartják abból az id?b?l származik a Karácsony december 25-i ünneplése, mely nap Mithras születésnapjaként volt számon tartva addig, hisz ez volt a napéjegyenl?ség napja. December 25-e Rómában a Napisten ünnepe volt, natalis solis invicti.

A mai görög karácsonyozási szokások nagyban hasonlítanak a többi keresztény nép szokásaihoz, hogyan is ne, hiszen ez már a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, mely a bizáncon keresztül, a görögségen keresztül terjedt ki Európára is.

A hagyományos görög szokásokat már inkább csak vidéken tartják be, az Athéniek életébe nagyon sok idegenb?l átvett szokás gy?r?zött be. Vidéken az adventi hétvégeken nincs az észak és közép Európában szokásos adventi gyertyagyújtás, koszorúkészítés, illetve az adventi koszorút a bejárati ajtóra er?sítik fel.
Viszont december elsején, vagy legalábbis az els? héten feldíszítik a karácsonyfát, a díszítésen a gyerekek is részt vesznek. Karácsonyfa helyett a szigeteken, valamint a fejlett hajózásáról híres vidékeken egy asztalra tehet? hajót díszítenek. Mindkét esetben közös, hogy a feldíszített fát vagy hajót ablak elé teszik, és a függönyöket nem húzzák be, így az utcán sétálva meg lehet csodálni a ma villogókkal, régen gyertyákkal ellátott karácsonyi jelképet.

Az utóbbi évek fogyasztói társadalmának a szokásai eredményeképpen, ma sokan agyondíszítik a szobát, lakást, ugyanúgy ahogyan máshol Európában is. A hagyományos díszítési szokások csak a fát, vagy hajót foglalják magukban, és persze a nagy ünnepek el?tti takarítás után el?kerülnek a szebb terít?k, asztalkend?k, ágyterít?k, díszek, csecsebecsék. Karácsonyhoz közeledve elkezd?dik a karácsonyi sütemények, ételek készítése, ezekr?l majd más bejegyzésben szólok.
Az ajándékokat általában Szilveszterkor hozza a gyerekeknek az Agios Vaszilisz, a Télapó. A Mikulási szokásokat nem ismerik, a Mikulás az amit a Mikulás (szláv név= Miklós=Nikolaoszból ered) szó eredetileg is jelent, egy nagyon elterjedt névnap. December 6-n van a Nikolaosz-ok, vagyis Nikosz-ok névnapja, ez óriási ünnep, nincs család akinek ne lenne legalább egy Nikosz-a.

Karácsony estéjén és másnapján is a tágabb család általában összegy?l valamelyik családtag házában és elfogyasztják az ünnepi ételeket. Karácsony estéjén is vígan vannak és a mi szokásainknak megfelel?en szilvesztereznek. Az id?sebbek éjfél után leülnek kártyázni, a fiatalok elmennek bulizni valamelyik szórakozóhelyre. Szilveszterkor is ugyanez van, ilyenkor viszont sok helyen rendeznek otthon is szilveszteri bulit. Karácsony és Szilveszter másnapján általában egy másik családtagnál lesz az ebéd, így megosztva az ünnepi ételek elkészítésének a feladatát a család n?tagjai között. Ezekben a napokban nagy a vendégjárás, mivel az iskolák is szünetelnek, és a munkahelyeken is több nap szabadságot kapnak az emberek, így ezeket a napokat felhasználják arra, hogy egymást meglátogassák. Ünnepi látogatáskor szokás mindig vagy egy doboz frissen vásárolt vagy készített édességet vinni, vagy egy cserepes virágot, általában cikláment vagy a karácsonyi piros level? virágot.

Karácsony és Szilveszter el?napján a gyerekek elmennek betlehemezni, elénekelni a karácsonyi dalokat ismer?s?k, rokonok házaiban és így némi zsebpénzre szert tenni.

A kandallók mindenhol teljes üzemmódban m?ködnek, a konyhákban nagy a sürgés forgás, sokan utaznak el a hegyekbe, az ünnepi hangulat majdnem kézzel fogható.

20 éves tapasztalatom nyomán azt kell mondanom, a Karácsonyi és újévi ünnepek sokkal kisebb jelent?séggel bírnak mint a Húsvéti ünnepek, és ilyen értelemben a mai görögség második legnagyobb ünnepei.
Bejegyezte: Ágni dátum: 9:27 DE 0 megjegyzés
Címkék: beszámoló, görögség

....................................................

Re: Általános 2009 dec. 26 22:10 #4583

..................................
Tényleg: a görögöknél (hogy) ünneplik a karácsonyt?

Ez az Évián élő Ági blogjából részlet:
eviagreece.blogspot.com/search/label/kar%C3%A1csony - eviagreece.blogspot.com/search/l ... C3%A1csony

Re: Általános 2009 dec. 26 19:21 #4582

Szia Piros!
Isten hozott!
Né'má'..., bekapcsolom, és rögtön egy új megszállott görögimádó hozzászólását találom!
Szóljál majd hozzá sokszor és sokat!
:lol:

Re: Általános 2009 dec. 26 19:16 #4581

Ahogy a hópihe száll kitartott kezedre úgy szóljon füledbe angyalok éneke!
Melengesse szívedte sok-sok szeretet, így kívánok Boldog Ünnepeket mindenkinek,Piros

Re: Általános 2009 dec. 26 12:09 #4580

Köszönöm, Pamag,
előre is!

A Svédeknél sem akkora ünnep a karácsony, december 6-án megjön a Tomtem, kapnak ajándékot, majd 13-án Santa Luca van, amikor a lányok piros ruhában, fejükön gyertya-koszorúval (ma már elemmel működő lámpás), a fiúk fehérbe öltözve, nagy süveggel homlokukon, és csillagot kezükbe tartván járják az utcákat. Aztán eljön a 24-25-26, amikor bár nem dolgoznak, de ajándékok sincsenek... Talán egy ünnepi ebéd, és ennyi...
Viszont minden lakás ablakában kinn van a nagy csillag-lámpa, ami már akkora divat, hogy azon versenyeznek, kinek van nagyobb :)

Boldogat!

Oldalmegjelenítési idő: 0.154 másodperc