Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 ápr. 29 20:43 #2305

Inkább nem írok, csak olvasok....

Nemááááá! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 ápr. 29 18:41 #2304

Én meg már olvasni se tudok, meg értelmezni se, hogy ki kinek és mit ír.....(mivel balazsh nem nekem reagált....)Hiába, tavaszi fáradtság....Vagy ez már a szellemi hanyatlásom jele....?Inkább nem írok, csak olvasok....

(brühühü... idén nem tudok menni készletet feltölteni.... olajat meg mézet... meg úzót...)
:szomorú: :szomorú: :szomorú:

Majd valakit megkérsz, hogy hozzon Neked (mondjuk balazsh :?:).
Vagy az Ágival küldetsz a buszosokkal. Vagy majd csak hazajön valahogy. :)

:éljen: :taps: :éljen: :taps: :éljen:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 ápr. 29 18:30 #2303

(brühühü... idén nem tudok menni készletet feltölteni.... olajat meg mézet... meg úzót...)

:éljen: :taps: :éljen: :taps: :éljen:

Re: Általános 2009 ápr. 29 08:17 #2302

Sziasztok!

Köszi Balázsh, hogy hoznál nekem olajat. Nagyon kedves Tőled!! :D Azt hiszem valahogy ki kell bírnom augusztusig. Bár Pest megye közelebb van, mint Thassos. :D
Mézet is biztosan fogunk venni. Nem mintha nem lenne, de ahol járunk mindenhol megkósoljuk a helyi ízeket és mivel azt írjátok, hogy különösen finom a thassosi méz, ki nem hagynánk...!!!!!
Az biztos, hogy az idén nagyobb mennyiséget fogok bespájzolni (Mythos, olivaolaj), mert ki tudja, hogy jövőre tudunk-e menni egyáltalán nyaralni....
Na persze még az idei is előttünk van!!!
Mennem kell, kezdődik a szokásos reggeli referáló.
Szép napot Nektek!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 ápr. 28 22:09 #2301

Re: Általános 2009 ápr. 28 22:05 #2300

A tavaly Sartiról hazamentett olivaolajam is elfogyott. Sokan bírálják a görög olivaolajat. Nekem pedig kifejezetten ízlik. Tehát már nagyon itt az ideje egy újabb utazásnak, mert akárhogy is spóroltam, idő előtt elfogytak a finomságok. :(

MÉG 101 NAP!!!!!!!

Akkor idén Panagiaban vehetsz finom olajat! :)

Nekünk már csak 61 nap az indulásig. :)

Re: Általános 2009 ápr. 28 21:44 #2299

......................... Sokan bírálják a görög olivaolajat. Nekem pedig kifejezetten ízlik. ........................................................

Nekem meg csak a görög olaj ízlik.

Re: Általános 2009 ápr. 28 19:56 #2298

Látom, egy kicsit mindenki parkolóra tette a fórumot. Ami azt illeti, napközben nekem sem sok időm van böngészni. Írni meg mégkevésbé. Sok a munka -sajnos vagy szerencsére?- nem érem utól magam.
A hétvégén itthon a végére értem féltveőrzött görög tartalékaimnak. Az utolsó doboz Mythos a vasárnapi ebédutáni szomjúság áldozatává vált. A mi legnagyobb megelégedésünkre. Nagyon beosztottuk, csak igazán jeles alkalmakkor ittunk meg egyet-egyet. Most, hogy már ilyen szép az idő, egy fini vasárnapi ebéd után mi is eshetne jobban....? :koccintás:
A tavaly Sartiról hazamentett olivaolajam is elfogyott. Sokan bírálják a görög olivaolajat. Nekem pedig kifejezetten ízlik. Tehát már nagyon itt az ideje egy újabb utazásnak, mert akárhogy is spóroltam, idő előtt elfogytak a finomságok. :(

MÉG 101 NAP!!!!!!!

Re: Általános 2009 ápr. 27 04:58 #2297

Kedves Dézsé!
Az integetős topic jó ötlet. Most olvasom, hogy május 1-től minden délben félórára a parton lesz a kamera. Úgyhogy mehet az integetés.

Re: Általános 2009 ápr. 21 12:43 #2285

Kedves Dézsé!

Nagyon jó, hogy ilyen optimista vagy és pozitív életszemlélettel állsz a nehéz dolgok elé is. Bizony egy építkezés igen kimerítő vállalkozás anyagilag. Főleg, hogy már évek óta fizetitek mellette a törlesztést a banknak. De egyszer elkészül a házikó és azt kívánom, hogy leljétek nagyon nagy örömötöket benne!!!! :D
Mi is szeretjük a házunknak minden egyes szegletét. A férjem rengeteget dolgozott rajta, sok minden a két keze munkája.
:rajzoló:

Re: Általános 2009 ápr. 21 09:05 #2284

Nagyon aranyosak vagytok, hogy vigasztaltok :D
Néha vannak dolgok, amik háttérbe szorulnak, és ez most a nyaralás. A házunk most sokkal előrébb való. Egyébként nagy örömömet lelem az építkezés mostani fázisában. Kezdjük glettelni a gipszkartont, jöhet utána a tapéta, festés. Tudnotok kell, 10 éve építjük a házat, és még mindig nem lakunk a lakás részében. A szuterén szinten lakunk, ahol van 2 szoba, fürdő-wc, konyha. Szépen meg van csinálva, de nem 3 gyerekre méretezve :-D, és hát csak egy pinceszint, nem ez az életcélunk, hogy itt lakjunk. Mivel mindent a két kezünkkel csinálunk lassan halad :-) De őszre felköltözhetünk, az bizti.

A nyaralás jövőre viszont annál szebb lesz! A jól megérdemelt pihenés a házépítés után :-)
Csalódottak vagyunk, az tagadhatatlan. A pici lányunk még nem érti miről marad le, de a nagyok már igen. De ők is belátják, a külön szoba lehetősége kárpótolja a veszteséget :wink:

Én vagyok a családunk optimista tagja :) Mindenbe megtalálom a jót. Nem azon rágódom, hogy nem megyünk, hanem azon gondolkodom, hogy jövőre mégsem kempingbe, hanem apartmanba kéne menni :-D És reménykedek, hogy csak jobb lehet a mostani helyzetnél a pénztárcánk állapota. Ha másért nem, hát azért, mert szeptemberben nekem is kezdődik a munka, mert lejár a gyesem :-D :mrgreen:

Mégegyszer köszi, hogy vigasztaltok, és bizony lesem majd az integetéseket, és lefotózom, és felrakom ide, csinálunk egy topikot neki, 2009-es integetők a szigetről címen :örül:

Re: Általános 2009 ápr. 21 06:01 #2282

Kedves Dézsé!
Tényleg szomorú, amit ítsz. És tudom, hogy az elszalasztott (halasztott) nyaralás még jó ideig mardos belülről. Mi is hasonló cipőben járunk, de mi a másik megoldást választottuk. Bármi is legyen: megyünk. Mi is házfelújítás közepén vagyunk. Párom fél itthagyni a cégünket, mert belehal, ha egy nap nem látja át a menetet. Én meg azt mondtam, abba hal bele, ha nem tud legalább egy hétig lazítani. Mert Thassoson nincs cég, nincs a napi 100 telefon, csak a tenger. Bár én is parázok mindig.Ha az autóban egy szokatlan hangot hallok, máris jön a gyomorgörcs. Csak nehogy valami baja legyen indulásig. Céges autó, a javíttatása egy vagyon. Minden dugipénzemet eurót veszegetek, hogy nehogy itthon-felejtőzzünk. És számolok, és számolok... Holnaphoz egy hónap, és jöhet a mehet. Na meg némi kölcsön, mert a tervezett pénzek már odaadódtak sok szép sárga csekkre. Szóval asszem, a legtöbbünk idén sokkal idegesebben készül.
(Mi pláne: 20 éve voltunk Görögországban, azóta nem nyaraltunk, csak a meló)
Szóval nagyon sajnálom, hogy nem jöttök, és természetesen integetünk, és nem kárörvendően
szekalmi

Re: Általános 2009 ápr. 20 18:29 #2277

Dézsé!
Nagyon-nagyon elszomorít (és egyben felháborít), amikor ilyeneket olvasok. A legbosszantóbb az egészben, hogy akik miatt ez a helyzet lett, azoknak biztosan nem kell lemondani semmilyen nyaralásról.
Vigasztalásul, valószínüleg idén nekünk sem jön össze, egészen más okból, azért én is sokszor benézek, mert jól esik.

Re: Általános 2009 ápr. 20 14:53 #2276

Sziasztok

Ma leszedtem jópofa visszaszámlálós vonalzómat, mert mára biztossá vált, hogy nem jutunk el idén nyaralni. Az összes félretevésre szánt pénzünket viszi a bank jelenleg, és gondolom ez egy ideig így marad, vagy még rosszabb lesz.
Mivel építkezünk is (10éve folyamatosan), most az a legfontosabb, hogy az otthonunk végre lakható legyen, így a luxus a festés-burkolás lesz, nem a napozás.

Ági sajnálom, hogy nem jön össze amit terveztünk, de remélem jövőre még számítotok rám, és tudásomra. :wink:

Mert ha eddig csak szerettem volna menni, most már szinte a megszállottja lettem a szigetnek. Nincs nap, hogy ne kukucskáljak a webkamerán (úgyhogy nyáron mindenkitől elvárom, hogy integessen nekem :mrgreen: ).
Ha nem baj, azért itt maradok, és együtt örülök veletek a ti kikapcsolódásotoknak.
Irigy nem vagyok, csak kicsit szomorú. De nem adjuk fel! A családom is azon van, hogy jövőre mi is mehessünk :-)

Na persze ha nyerek a lottón az más........ :lol: (csak venni kéne már egy lottószelvényt ) :mrgreen:

Sajnálom. :(
De ez a helyzet senkinek sem jó. Mi is lehúztuk az eredeti tervet. Így marad csak Thassos. De azt legalább lesz.
Nem baj ha maradsz, hanem kötelező maradni! :)

Re: Általános 2009 ápr. 20 14:40 #2275

Sziasztok

Ma leszedtem jópofa visszaszámlálós vonalzómat, mert mára biztossá vált, hogy nem jutunk el idén nyaralni. Az összes félretevésre szánt pénzünket viszi a bank jelenleg, és gondolom ez egy ideig így marad, vagy még rosszabb lesz.
Mivel építkezünk is (10éve folyamatosan), most az a legfontosabb, hogy az otthonunk végre lakható legyen, így a luxus a festés-burkolás lesz, nem a napozás.

Ági sajnálom, hogy nem jön össze amit terveztünk, de remélem jövőre még számítotok rám, és tudásomra. :wink:

Mert ha eddig csak szerettem volna menni, most már szinte a megszállottja lettem a szigetnek. Nincs nap, hogy ne kukucskáljak a webkamerán (úgyhogy nyáron mindenkitől elvárom, hogy integessen nekem :mrgreen: ).
Ha nem baj, azért itt maradok, és együtt örülök veletek a ti kikapcsolódásotoknak.
Irigy nem vagyok, csak kicsit szomorú. De nem adjuk fel! A családom is azon van, hogy jövőre mi is mehessünk :-)

Na persze ha nyerek a lottón az más........ :lol: (csak venni kéne már egy lottószelvényt ) :mrgreen:

Re: Általános 2009 ápr. 18 17:17 #2264

A saját kuruzslás orvosi nélkül nem mindig helyes dolog. De én is általában ezt használom. Meg anyósoméknak is van egy csomó olyan szere, amit minden évből németből, az osztrákoktól hozat. Ehhez jönnek általam a magyar szerek. Otthonról hozatom a calcium sandezt, egy két nő szert, meg a nozi nevű légtisztítót.
Ezek nincsenek itt. hasonló összetételűek talán igen. A párom súlyosan allergiás a darázscsípésre. Nyáron mindig a táskájában hordozza a 80 Eurós itt kapható injekciót is, de sokszor elég a magyar pezsgőtabletta. A magyar női szereimet is elvittem orvoshoz , patikába. Elolvasták a hatóanyagot. Megállapították nagyon okos dolog. De arra, ha ilyet szerettem volna itt, akkor helyettesítettek volna egyet 3 félével, hogy azok a hatóanyagok benne legyenek. Viszont igy más is benne lett volna. A Nosi helyett meg csak az orr alá kenhető balzsamot ismerik, ami viszont sebes bőrre nem kenhető. annak idején mikor marci kicsi volt az orrszívó porszívó tett nagy szolgálatot. Azóta is őrzöm.

Re: Általános 2009 ápr. 17 21:20 #2261

Ajánlom figyelmedbe a következőt:
homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteDocuments&hid_from=&doc_ - homeopatia.info.hu/index.php?lan ... from=&doc_

www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/homeopatia/artid/20070521allergia/pagenum/1 - www.natursziget.com/page.php?sho ... /pagenum/1

Remélem, hogy sikerül a linkelés, mert jó hosszú a nevük!

Nagyon köszönöm! Sikerült a linkelés is, és szuper doksik vannak ott! :D

Re: Általános 2009 ápr. 17 21:12 #2260

Honey: melyik homeopátiás készítményeket ajánlod az ilyen pollen-, por-, virágporallergiákra?

Szia Prisoft!
Húha! Félreértés ne essék, nem vagyok sem homeopata sem gyógyszerész! A férjem és a sógornőm viszont évek óta szenved az allergiától. Azt most nem sorolom fel, hogy ki mire allergiás, mert az hosszú lenne. Inkább a hagyományos gyógymódokban, betegségekben vagyok jobban otthon.
Egyébként mindketten több készítményt is kipróbáltak már. Volt ami bejött, volt, ami nem. Mindegyiket az allergiás időszak kezdete előtt min. 1 hónappal már szedni kellett.
Ajánlom figyelmedbe a következőt:
homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteDocuments&hid_from=&doc_ - homeopatia.info.hu/index.php?lan ... from=&doc_

www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/homeopatia/artid/20070521allergia/pagenum/1 - www.natursziget.com/page.php?sho ... /pagenum/1

Remélem, hogy sikerül a linkelés, mert jó hosszú a nevük!

Re: Általános 2009 ápr. 17 15:48 #2258

Honey: melyik homeopátiás készítményeket ajánlod az ilyen pollen-, por-, virágporallergiákra?

Re: Általános 2009 ápr. 17 10:39 #2257

Az orrcsepp csökkenti az orr nyálkahártyájának duzzanatát, tehát ha csökken a duzzanat, kevesebb a váladék>>>nem folyik az orr. Ez csak tüneti kezelés, tehát az okot nem szünteti meg még egy komoly megfázásnál sem. De allargiánál meg éppen elég, főleg, ha nem párosul könnyezéssel, sok-sok tüsszentéssel. Mert akkor már komolyabb kezelésre is szükség lehet. Vannak nagyon jó homeopátiás készítmények is, amelyeket kifejezetten allargiára ajánlanak. A calcium pezsgőtabletta is hozhat némi javulást, mert a Ca meggátolja az allergiát okozó anyag kötődését a szervezetben (antigén-antitest).
De az is lehet Ági, hogy nem igazi allergiások vagytok, hanem csak szimplán irritál benneteket a fenyő virágpora (nem is tudtam , hogy ilyen is van), ami nem is lene csoda - ha mint mondod, ilyen nagy mennyiségben jelenik meg a levegőben.

A szirupokban sok a cukor, ezért cukorbetegeknek figyelembe kell venni a készítmény cukortartalmát a napi szénhidrátbevitelnél. Megértem, hogy óvatos apósod.

(Nem akartam nagy eszmefuttatást tartani a témában, remélem, hogy nem is tünt annak. Ha mégis, bocs. De hát egy kicsit szakma.... :méregkeverő: )

ui.: a szótárt megtaláltam.

Re: Általános 2009 ápr. 17 08:00 #2256

Gyerekek, nagyon köszönöm!
3 napja az orrunk folyik és nem tűnik náthának. Tegnap ahogy a Kempingtől jöttünk fel Panagia felé a hegyet figyeltem és egy sárga füstfelhő csapott ki a mozdulatlan levegőbe a fenyvesből. Pánost kérdeztem nézze már mi az a furcsa szívű füst. Nem füst volt. A fenyő kezdte meg virágzását. Tehát ettől folyik a nozink... Erről elfelejtkeztünk, mert még nem látható a házakon és erkélyeken. Apósomnak valami sirupot adott a patikus, amit nem mer bevenni, mert cukor vizsgálatra kell menni, és figyelni kell mit eszik és iszik. Tehát ez szénanátha és elég az orrcsepp!!! :örül:
Előszezon vendégek figyelmébe:
Ez a fenyőpor kitart június közepéig! Tehát aki tart a szénanáthától, hozzon magával szert.
Május közepétől meg az olíva is virágzik. Egy hónapig. Az is szokott néha allergiát okozni.

Re: Általános 2009 ápr. 17 06:57 #2255

Ha esetleg valakit érdekel, a weboldalamon a Görögországi infoknál, a Turistaszótár menüpontban teljes méretben elérhető. :D

Kár, hogy a minőség ilyen lett. Nem tudsz javítani rajta?

Sajnos nem. :cry:
Próbálkoztam PS-l is, meg másik progikkal, de sajnos megállt a tudományom.
Azért raktam fel a fotótárra is, hátha valaki nálam rutinosabb és tud valamit lépni ez ügyben.
Sajna ennyit tud a scannerem. :cry:

Re: Általános 2009 ápr. 16 21:30 #2254

Ha esetleg valakit érdekel, a weboldalamon a Görögországi infoknál, a Turistaszótár menüpontban teljes méretben elérhető. :D

Kár, hogy a minőség ilyen lett. Nem tudsz javítani rajta?

Re: Általános 2009 ápr. 16 19:49 #2253

Re: Általános 2009 ápr. 16 17:25 #2252

Szia Pegi!Szia Pamag!
Sikerült már feltenni a szótárt? Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Ezidáig hiába próbáltam bevetni gyógyszertári kapcsolataimat.Sajnos nem tudják beszerezni.

Már letölthető innét: www.thasos.hu/index.php?option=com_rokdownloads&view=folder&Itemid=99&id=307:egyeb - www.thasos.hu/index.php?option=c ... =307:egyeb
A késlekedésről én tehetek, mert nem túl jó minőségű, és próbáltam én is megszerezni.
Ha lesz jobb, akkor cserélem majd a fájlt.

Oldalmegjelenítési idő: 0.382 másodperc