Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 ápr. 16 13:32 #2251

Mostanában sajnos sűrűn látogatom a patikákat.
Tegnap az egyik gyógyszertárban a kirakott ingyenes újságok meg kiadványok között egy nagyszerű dologra bukkantam. Kicsi füzetke, Fontos orvosi kifejezésket tartalmazó 5 nyelvű turista szótár. Remek! Ha találtok ti is, szerezzetek belőle, hasznos. A Novartis kiadványa, kerestem a honlapjukon, hátha letölthető, de semmit nem találtam. (Szkennelni nem tudom, mert a készülékem teljesen bedöglött.)
:ittvagyok:

Kicsit megkésve reagálok bocsi'. :oops:
Ha minden igaz, ma kapok ilyen szótárt. A hétvégén beszkennelem és vagy felrakom ide, vagy elküldöm neked. Jó volna eredeti méretben elérhetővé tenni a többiek számára is.
Majd meglátom mekkora méretűek lesznek. :D

Szia Pegi!Szia Pamag!
Sikerült már feltenni a szótárt? Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Ezidáig hiába próbáltam bevetni gyógyszertári kapcsolataimat.Sajnos nem tudják beszerezni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 ápr. 16 08:51 #2250

Hú, nagyon fárasztónak hangzik ez a maratoni ünneplés, de biztos megvan a maga szépsége :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 ápr. 15 09:00 #2249

Sziasztok!
Remélem mindenki bővelkedett locsolkodóban.
Mi most hétfőn kezdjük meg a maratoni ünnepséget. Tudjátok ez a legnagyobb görög ünnep. Hétfőtől én is naponta egyszer én is elmegyek a tempolma. Ha csak ey rövid időre is, ellentétben a falubeliekkel, akik hosszú liturgiákon vesznek részt. Csütörtökig ki kell nyalnom a lakást is, beleértve festést. Csütörtökön csak tojásfestési munkálat és templom lehet a teendőm. Pénteken séta és templom. Pénteken templom és ünnepi ételek előkészítése. Szombat főzés, templom. Szombat estétől hétfőig Húsvét. Kedd felgyógyulás. Szerda Zondi-Pigi Paniriri. Csütörtök felgyógyulás. Péntek május elsejei koszorúfonás.
Ha nem teszek eleget e ünnepi hadjáratnak, ki vagyok téve, hogy záptojással és joghurttal dobálnak meg.
Akadozva leszek csak gépközelbe. Mindennap megnézem majd az e-maileket, de csak gyors válaszokat lesz lehetőségem írni. A szállásokat elérem ez idő alatt is, hiszen az egész közösség együtt van ilyenkor.
Köszönöm megértéseteket.
A banki ellenőrzések viszont ez idő alatt akadozni fognak, mert a hivatalos helyeken ez idő alatt a legtöbb nap munkaszüneti nap.
A Keramoti komp hajók elkezdték nyárelői járatmenetrendjüket. Az Anett hajótársaság további sztrájkja miatt, mindennap reggel 6.30-tól 21.30 -ig csak óránként közlekednek. Ez a menetrend május 15.ig érvényes.
Torlódás egyenlőre még nincs. De minden hajójárat teljes telt házzal működik.

Köszönöm megértésetek.

Re: Általános 2009 ápr. 12 11:16 #2247

Kellemes nyúlünnepet mindenkinek :mrgreen:

Ági, érdekes amit leírtál Csernobilról. De el tudom képzelni, hogy a légáramlatok arra is eljuttatták a sugárzást. Ki tudja mit ettünk, lélegeztünk be akkor....

Re: Általános 2009 ápr. 12 09:04 #2246

Kellemes ünnepeket kínunk mindenkinek.

images.netbag.hu/20090412/09000969761.gif

Sajnos másképp nem tudtam beszúrni. :D

Re: Általános 2009 ápr. 11 08:04 #2245

Megint elterellek benneteket az ünnepekről, mert egy érdekes pletyizés közben megint elcsodálkoztam tegnap.
Mindenki veteményezik, meg a télen elvetett dolgok már nagyra nőttek. A saláták, újhagymás, az első zöldség levél, kapor...
Ezekben gyönyörködtem valakinek a kertjében, és hogy hogy nem a Csernobil jött szóba.
Kérdetem, hogy jön hozzátok Csernobil? Mi magyarok vagyunk a szomszédba, ti abból mit vettetek észre? Elmesélte Filippina asszony, hogy akkor is épp ilyen nagyok voltak a vetemények. A hírekbe még nem mondták be, de a nagy vetemények reggelre elszáradtak, megégve kusnyadtak a földön. Csak később tudták meg az okát. Nem akarom kifejezni a szóhasználatot, amit alkalmaztak a többiek arra, hogy meggyőzzenek milyen Csernobilból érkezett felhőréteg vonta be akkor a szigetet.
Én akkor voltam terhes a lányommal. Ha jól emlékszem 4 hónapos. Arra emlékszem, hogy a kis piacon ingyen árultak minden veteményest. Nálunk is nagy volt a gond, de nem ilyen nagy, mint ahogy itt mondják. Mesélik, hogy orvoshoz kellett minden terhesnek menni, és akik nem a szülés előtt álltak, azoknak az orvos javasolta, hogy vetessék el a gyermeket. Sokan megtették. Hozzátéve, hogy az ortodox vallás szerint nincs gyermek elvetetés, csak orvosilag kötelező esetben! Akik nem hallgattak az orvosra, azoknak beteg gyermeke született. Kétkedésemre felsoroltak általam is ismert személyeket a beteg gyermekeikkel. Csak az utolsó két- három hónapos kismamáknál nem okozott gondot.
Egyszerűen hihetetlen, hogy itt nagyobb lett volna a hatás, mint pl Bács-megyében...

Re: Általános 2009 ápr. 11 06:09 #2242

Ági! Köszönjük a jókívánságot és az ajándékot! Puszi!

Kívánok mindenkinek Boldog Húsvéti Ünnepeket! Aki szereti, annak pedig sok locsolót.

Re: Általános 2009 ápr. 10 20:21 #2241

Kedves Vihar!
Becsüljük meg a hölgyeket, és igenis jár nekik a kényeztetés. Bár van, amelyik hideglelést kap a locsolástól (lásd. párom...), de nincs az a kényeztetés, amit meg ne érdemelnének. Úgyhogy kergesd el a felhőket, szűnjék a vihar, és udvarolj egy kicsit a párodnak...
(Bocs, ha beleugattam a magánéletedbe. Csak nőpárti vagyok...
Üdv. szekalmi

Az nem igazságos, hogy Húsvét másnapján mindig az öntöző fiúknak, férfiaknak kell szebbnél szebb versekkel szórakoztatni a gyönyörű lányokat, asszonyokat!

Íme egy versecske a sok közűl, amit a lányoknak, asszonyoknak kell megtanúlniuk és elmondaniuk, akkor, ha a locsolkodást vers előzi meg.

Köszönöm, hogy köszöntöttél
rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged
tojás lesz a fizetséged.
Aki adta ne felejtsd
és a tojást el ne ejtsd!

Jó locsolkodást és sok locsolót kívánok mindenkinek.

Ez így van ahogy írod. Én példáúl minden évben másik locsoló versel lepem meg a kedvesem.

Re: Általános 2009 ápr. 10 20:13 #2240

Hermész, Hermész, te kis buta!
Tanulj meg kicsiben is csalni, lopni, az amagyar virtus. Nagyban meg politika... Na, ezt nem akarom belekeverni, de a buszos tipp az jó. Kár, hogy öreg vagyok már, az ilyesmihez. Azt mondta apám, szegényen halok meg, mert lusta vagyok lopni. Na meg árt a gerincnek is.

Jót mosolyogtam a reggeli tv hírek hallgatása közben.
Ide is begyűrűződőtt a válság. :)d
Pátrában és Athénban a helyi járatos buszokkal közlekedő utasok trükkjét mutatták be.
Az utas, hogy menti meg a buszjegyét, hogy az azonos jegyet legalább 5-6 útra felhasználja?
A jegynek azt a végét, amit az automatába dug bélyegzésre, először vékony kakaóvajjal keni be. Ezután lekezelteti a géppel. Buszról távozáskor, egy egyszerű mozdulattal letörli a kakaóvajas dátumpecsétet. :lol:
A görög nem ismeri az ilyen rafinériákat.
Csak a patakok vizét lopja.
Nem forgat villanyórát, gázórát, vízórát.
Viszont állami tulajdonban levő területet gondolkodás nélkül elad.
Amikor még Krétán voltam, akkor egy kis ügyes éppen az Iraklióni repteret adta el valakinek. Itt a legutolsó ilyen botrány az volt, hogy valaki a Theológosi római kertekből kisajátított magának 10 hektárnyit, közjegyzői papirokat szerzett be, hogy az ő tulajdonában van az egész terület. Majd egy Eu-s támogatást vett fel, hogy kőházat építsen fel rá. Azon bukott le, hogy a ciszternagödrét ahhoz forrás kezdetéhez tette, ahonnan a falubeliek az ivóvizet kapják. Valaki észrevette, hogy a vize körül valami nincs rendbe. Bevizsgálták a vizet, keresték a baj eredetét...
Ez a nyár végén bukott ki. Azóta a fél sziget pereskedik, hogy visszaszerezze a saját tulajdonát.
Eddig csak nagyban űzték a Hermész féle pajkos csíntevéseket.
A riporter rögtön ki is kérte magának a riport bemutatásakor.
Görög ilyet nem tesz!
A külföldi bevándorlókat csíptek nyakon a kakaóvajazással...

Drága Nagymamám mondogatta még annak idején:

Mária segíts! Lopok neked is

Re: Általános 2009 ápr. 10 15:51 #2238

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek !

melléklet nem található

<!-- ia0 -->husvet045.gif<!-- ia0 -->

Köszi szépen viszont kívánom nektek, és minden fórumozónak!
szekalmi

Re: Általános 2009 ápr. 10 15:46 #2237

Hermész, Hermész, te kis buta!
Tanulj meg kicsiben is csalni, lopni, az amagyar virtus. Nagyban meg politika... Na, ezt nem akarom belekeverni, de a buszos tipp az jó. Kár, hogy öreg vagyok már, az ilyesmihez. Azt mondta apám, szegényen halok meg, mert lusta vagyok lopni. Na meg árt a gerincnek is.

Pátrában és Athénban a helyi járatos buszokkal közlekedő utasok trükkjét mutatták be.
Az utas, hogy menti meg a buszjegyét, hogy az azonos jegyet legalább 5-6 útra felhasználja?
A jegynek azt a végét, amit az automatába dug bélyegzésre, először vékony kakaóvajjal keni be. Ezután lekezelteti a géppel. Buszról távozáskor, egy egyszerű mozdulattal letörli a kakaóvajas dátumpecsétet. :lol:
Amikor még Krétán voltam, akkor egy kis ügyes éppen az Iraklióni repteret adta el valakinek. Itt a legutolsó ilyen botrány az volt, hogy valaki a Theológosi római kertekből kisajátított magának 10 hektárnyit, közjegyzői papirokat szerzett be, hogy az ő tulajdonában van az egész terület. Majd egy Eu-s támogatást vett fel, hogy kőházat építsen fel rá. Azon bukott le, hogy a ciszternagödrét ahhoz forrás kezdetéhez tette, ahonnan a falubeliek az ivóvizet kapják. Valaki észrevette, hogy a vize körül valami nincs rendbe. Bevizsgálták a vizet, keresték a baj eredetét...
Ez a nyár végén bukott ki. Azóta a fél sziget pereskedik, hogy visszaszerezze a saját tulajdonát.
Görög ilyet nem tesz!

Re: Általános 2009 ápr. 10 15:34 #2236

Kedves Vihar!
Becsüljük meg a hölgyeket, és igenis jár nekik a kényeztetés. Bár van, amelyik hideglelést kap a locsolástól (lásd. párom...), de nincs az a kényeztetés, amit meg ne érdemelnének. Úgyhogy kergesd el a felhőket, szűnjék a vihar, és udvarolj egy kicsit a párodnak...
(Bocs, ha beleugattam a magánéletedbe. Csak nőpárti vagyok...
Üdv. szekalmi

Az nem igazságos, hogy Húsvét másnapján mindig az öntöző fiúknak, férfiaknak kell szebbnél szebb versekkel szórakoztatni a gyönyörű lányokat, asszonyokat!

Íme egy versecske a sok közűl, amit a lányoknak, asszonyoknak kell megtanúlniuk és elmondaniuk, akkor, ha a locsolkodást vers előzi meg.

rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged
tojás lesz a fizetséged.
Aki adta ne felejtsd
és a tojást el ne ejtsd!

Re: Általános 2009 ápr. 10 14:04 #2235

rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged
tojás lesz a fizetséged.
Aki adta ne felejtsd
és a tojást el ne ejtsd!

Re: Általános 2009 ápr. 10 09:39 #2234

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek !

melléklet nem található

<!-- ia0 -->husvet045.gif<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 ápr. 10 07:39 #2233

Görög ilyet nem tesz!

Re: Általános 2009 ápr. 09 21:28 #2232

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
Aki teheti lazítson,pihenjen,utazzon!

Re: Általános 2009 ápr. 09 15:38 #2230

Én nem ismerem ezt a hagymát!!!! De még csak nem is hallottam róla! :?: Pedig gyakorló háziasszonyként volt már dolgom egy-két hagymafajtával.
Sőt szeretem is az ízüket. Hiába, mindig tanul az ember (asszony).
Minenkinek kellemes készülődést a Húsvéti ünnepekre!!!

Re: Általános 2009 ápr. 08 18:17 #2226

..........................
Debrecen környékén mindig-hagyma a neve, ................

Én Pécsett nőttem fel.... lehet, hogy ez ugyanaz, amit nálunk jancsihagymaként emlegetett a család...
:répás:

Re: Általános 2009 ápr. 08 17:12 #2225

Mi az a kotlós hagyma? :D

Üdv!

Biztos ismered, mert van több elnvezése is pl. bokros hagyma, tojó hagyma. hagymája a föld alatt kissé hasonlít a fokhagymához, (de csak annyiban, hogy több darabból áll és szét lehet szedni) a hagyma külső burokhélya a vöröshagymához hasonlít, belső husa lilás - vörös szára pedig csokorban nő ki a földből. Szalonna sütéshez zsíroskenyérhez a legkiválóbb szerintem íze enyhén csípős, karakteres.

Jéééé! És ez merrefelé honos? Soha nem láttam ilyet. :dilinyós:

Debrecen környékén mindig-hagyma a neve, amúgy sarjhagymaként tisztelik. A párom esküszik rá, hogy uhyanarról van szó
szekalmi

Re: Általános 2009 ápr. 08 16:51 #2224

Üdv!

Biztos ismered, mert van több elnvezése is pl. bokros hagyma, tojó hagyma. hagymája a föld alatt kissé hasonlít a fokhagymához, (de csak annyiban, hogy több darabból áll és szét lehet szedni) a hagyma külső burokhélya a vöröshagymához hasonlít, belső husa lilás - vörös szára pedig csokorban nő ki a földből. Szalonna sütéshez zsíroskenyérhez a legkiválóbb szerintem íze enyhén csípős, karakteres.

Jéééé! És ez merrefelé honos? Soha nem láttam ilyet. :dilinyós:

Re: Általános 2009 ápr. 08 13:21 #2222

Üdv!

Re: Általános 2009 ápr. 08 12:13 #2220

Azért Tőled Északabbra is beütött a jó idő. A téli kerti tennivalók után elraktuk Termőföldünkbe a burgonyát, bórsót, sárgarépát, petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát, lilahagymát és végűl de nem utolsó sorban kedvencemet a kotlós hagymát. Sajnos a paprika paradicsom és egyéb palánták kiültetésére még várni kell. Na meg most ebben a jó időben még a sör is jobban esik a szabadban

Re: Általános 2009 ápr. 08 12:07 #2219

Nagy a csönd.
Be jött a jó időtök és kint csavarogtok?
Jól teszitek.
Hétvégére mindanny iotoknak szép kiránduló napot kívánok! :virágszippantós:

Jut eszembe, otthon már elkezdték a Húsvétra való időjárás előre jelzést?
:húsvét:

Igen Igen! Szalonnasütés, bográcsozás, társaság

Azért Tőled Északabbra is beütött a jó idő. A téli kerti tennivalók után elraktuk Termőföldünkbe a burgonyát, bórsót, sárgarépát, petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát, lilahagymát és végűl de nem utolsó sorban kedvencemet a kotlós hagymát. Sajnos a paprika paradicsom és egyéb palánták kiültetésére még várni kell. Na meg most ebben a jó időben még a sör is jobban esik a szabadban

Re: Általános 2009 ápr. 04 21:21 #2206

..........................................
Dobj egy üzit légyszi, hogy hová tölthetem fel, vagy mi legyen a képekkel?
.....................

Privi megy.

Re: Általános 2009 ápr. 04 20:05 #2205

.................................................
Ha minden igaz, ma kapok ilyen szótárt. A hétvégén beszkennelem és vagy felrakom ide, vagy elküldöm neked. Jó volna eredeti méretben elérhetővé tenni a többiek számára is.
Majd meglátom mekkora méretűek lesznek. :D

Ügyes vagy, isten fizesse meg!
A technikai megoldást majdcsak kitaláljuk.
:dumcsi

Most kaptam kézhez. :-)
Holnap meglesz, de sajnos elég gyatra a szkennerem. Nem tudom mi lehet vele. :-(
Alig használtam. Igaz már vagy 6-8 éves lehet, de keveset ment. Lehet, fáradt a cső is?
Dobj egy üzit légyszi, hogy hová tölthetem fel, vagy mi legyen a képekkel?
A weblapomon elérhető lesz, csak szeretném eredeti méretben is átnyújtani, hátha tudsz vele valamit kezdeni. :Köszi:

Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc