Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 márc. 05 21:04 #2086

Ezt ma kaptam. :)

Mikor jő el a Kánaán?

Akkor lesz itt jó világ, ha az 5 nyelven beszélő BKV ellenőr felsegíti a munkában megfáradt cigányt a mágnesvasútra, amin
gazdag közalkalmazottak utaznak a korrupció miatt elítélt politikusokhoz beszélőre, és közben Özv. Gyurcsányné bemegy a
börtönbe Kókához, hogy megkérdezze, ki lőtte le Demszkyt, Orbán temetésén.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 márc. 05 13:33 #2084

Igazad van Balázs, xarban a haza :evil: . Tudjátok, mi nagycsaládosok vagyunk. Megkaptam már innen onnan, hogy senki nem tartott fegyvert a fejemhez, hogy 3 gyereket szüljek. :shock:
És ezt azok mondják, akiknek sosem kellett megdolgozniuk semmiért. Soha nem kértünk segélyt, dolgozó becsületes emberek vagyunk. Én most ugyan gyesen, de előtte is adófizető hüle voltam :? Amikor a két nagy mellé bevállaltuk a 3 gyerkőcöt, akkor úgy ítéltük meg, elfér, belefér.....
Férjem is egy jobb munkát talált, lényegesen jobb fizetéssel. Ez volt két-három éve. Így belevágtunk a hitelbe. 6 millát vettünk fel. Végre haladni tudtunk az építkezéssel, (10 éve élünk a házunk szuterén-pince szintjén). És végre gondolkodhattunk egy kis pihenésen.
Még tavaly ősszel, tél elején azt számoltuk mennyit kell havonta félretenni, hogy augusztusban nyaralni menjünk. Most azt számoljuk, elég lesz-e a pénzünk, hogy mindent kifizessünk, mert a házunk a tét. :|

De mint írtam már a remény hal meg utoljára. Bár egyre távolibbnak tűnik a nyaralás, azért még nem mondtunk le róla. :oops: Bár egy kisebb csoda kell majd hozzá..... :wink: :mrgreen:

Balázs, szerintem most egy kicsit mindenki kiereszti a gőzt, de aztán úgysem a politikáról fogunk beszélgetni. :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 márc. 05 12:56 #2083

Politizálás ide-vagy oda, ez tény. //No és a kormányunk? Legszivesebben sírva fakadnék, ha a híradót nézem esténként. No komment! -és erről ennyit//
De mégis! A napokban 2 új üzlet (egy drogéria és egy élelmiszerlánc áruháza) is megnyílik a városban. Valamerre csak tartunk. Bár a hírek elkeserítőek, én mégis reménykedem. Valahogy átvészeljük. Mert muszáj.

Szerintem nagy sz...ban van a haza. De még nem merik elmondani:(
Én ma azon gondolkodom, hogy kellene most venni 300-ért Eurót, amíg nem lesz még több.
Vagy bejön, vagy nem. Én nem sok reményt látok a javulásra. (Obama velünk fenyeget, svájciak a forint csődjét jósolják, gyurcsányunk mindenhol könyörög, de elzavarják, .... folytassam?)

Üzletek: Persze, aki elkezdte és jól állt az azért befejezte, de szerintem sokan most nem kezdenek újba, ill. ami az elején tartott azt leállították. Valamit még meg akarnak velünk vetetni, amíg van miből. A nyugatnak (meg a keletnek is) kell a piac.....

Még jó, hogy a munkám biztosnak tűnik (áramra talán azért szükség lesz).

Tényleg nyissak egy Nem politika mentes fórumot, hogy a többi maradjon az?

Re: Általános 2009 márc. 05 12:36 #2082

Sziasztok!
Én is itt vagyok. Bár tegnap nem jutottam gép közelébe, mert jártam a megyét, de ma már itt vagyok. Olvasom, amiket írtatok.
Szóval nehéz ügy! Az idő itt is elég rossz (szakad az eső) és ezáltal az egyébként is nyomott hangulatunk könnyen a béka hátsó fertája alá kerülhet.
Mi kisvárosban élünk, de szemmel látható az embereken az egyre inkább elhatalmasodó feszültség. Sokan érzik már a saját bőrükön is a válságot. Sok munkahelyről küldtek el embereket. A férjemék cége elsősorban külföldi megrendelések alapján dolgozott. Jelenleg megrendelésük: 0. Péntekenként nem dolgoznak. Nekünk megvan a méhészet. Ez azért némileg nagyobb biztonságot ad. Talán. (ha nem lenne, nem tudnánk utazni - se -az idén). Mi is építkeztünk, van egy csomó hitelünk.
Aki csak a fizetéséből él és megszűnik a munkája, vagy iszonyatos módom megnőnek a törlesztések igen komoly bajba kerülhet. Politizálás ide-vagy oda, ez tény. //No és a kormányunk? Legszivesebben sírva fakadnék, ha a híradót nézem esténként. No komment! -és erről ennyit//

De mégis! A napokban 2 új üzlet (egy drogéria és egy élelmiszerlánc áruháza) is megnyílik a városban. Valamerre csak tartunk. Bár a hírek elkeserítőek, én mégis reménykedem. Valahogy átvészeljük. Mert muszáj.

Re: Általános 2009 márc. 05 08:57 #2081

Ági!
Ehhez most mit szóljunk? Ott a pont.
Sok embernek a szemléleten kell(ene) változtatni.... :(

Re: Általános 2009 márc. 05 07:10 #2080

Tudom, hogy olvassátok. Csak provokálás volt, mert valóban mindig megszakítom az ilyen írásokkal a csevegésetek. Én meg azon döbbenek meg, mikor azt látom, hogy valaki 5 órakkor ül géphez. Persze most még könnyen csodálkozom, május végétől nekem is akkor kell majd kinyitnom.
Itt a bankok másként dolgoznak. Persze a bank az bank... Úgy is mindig az ö kasszájára fut be.
Itt régen, ha 10 cent tartozása volt, joga volt elárverezni, kisajátítani a tartozó ingatlanját, akkor is, ha a tartozása 10 cent, az ingatlana értéke 100 ezer volt. Ezt az esetben, ha a lakás vásárlásra vagy építésre vette fel az illető. Most a kormány, mivel hatalmas pénzeket adott a bankoknak, azoknak, akik munka nélkül maradtak és erről papírjuk van, egy év halasztást kaphatnak a banktól, és nem jön be kamatos kamat. Meg a kamatok csökkentését tartozás esetén.
A kamatok növelését írta elő betétel esetén.
Én ettől az évtől még nem tartok. Az általános gond szerintem 2009 decemberétől fog beállni. Amikor is a piramislánc a kieső keresetekből növekedni fog. Tudjátok, Görögország esetén, egy kicsit jót tesz a gazdasági válság. A baj az embereket mindig egy kicsit jobbá teszi. Az idén október óta 3 - szor egy napra tudtunk családostól elmenni kirándulni. És ez így is marad. Mi is csak az én keresetemből élünk, bár Pános dolgozik látástól mikulásig. Futja is meg nem is. Saját lakás, konyhakert, a család összedolgozik és segíti egymást. Szerencsére tavaly kimaradtunk egy nagyobb hitel felvevéséből, ami miatt akkor nagyon el voltunk kettyenve, és most hálát adok az Istennek, hogy miből fizettük volna a részletet. Tehát csak a mindennapi megélhetésünkre kell. Láttátok az autónk már nem kiskamasz, tehát váltani itt ott kellene, de így is jó.
Tehát miért mondom mégis, hogy jót tesz nekünk, ha egy kicsit éhezünk.
Gondoljatok bele, ahol egy gyermek van, ott milyenné válhat a gyermek és a házaspár.
És ott ahol 5 gyermek van szeretetben.
Hol figyelnek jobban egymásra? Egyértelmű, hogy a sok gyermekes családban. Ugyanezt látom itt a faluban is. hogy figyelmesebbek, megértőbbek. Ha kérek egy kis kedvezményt, a legtöbb esetben megadják. Míg, ha folytatódott volna az utolsó 3 év felfutása, tudjátok, hogy most a az apartmanokat 140 Euró/nap-on mondták volna a full szezonban. És méltatlankodtak volna amikor azt mondom, hogy: Hova emelsz?! Ne rontsd el amit kiépítettünk!
Meg leállt a sziget beépítése. Emlékeztek, a Xivnis leírásban mennyire aggódva írtam az Alikit követő partszakaszokról. Az emberi telhetetlenségek nincs határa, főleg, ha engedik is. Tehát egy kicsit hogy visszafogjuk a gyeplőt, ez csak jót tesz. És biztos, hogy hosszú folyamat lesz. Itt azok,akik ma a házukból élnek, a szüleik 70 %-ig kecske -birkapásztorok, halászok és mezőgazdászok voltak. Lehet, hogy nem kerestek sokat, csak a betevő falatjukat, de azt jószerivel még háborus időben is előtudták teremteni. A gyermekek felszántották a földet, felhúztak egy pénztojó palotát és még a véletlenül megmaradt almafáról is elfelejtették hogy kell leszedni az almát. Most is látom fél méteres rohadt réteget képez a fa alatt. Hát nem baj az, hogy újból rákényszerül a fa gyümölcsét leszedni. Persze aki ilyen falvakban laknak, mint mi, azok mindig találnak valami megoldást. Akik, a városokban laknak ott nagyon nehéz lesz. Lelkileg is. A beton közé bezártan, munka nélkül, és még csak elterelő hadmozdulatot sem tud tenni.
No, lehet, hogy azért vagyok ilyen felhős, mert itt is elkezdődött egy hete az a vírusos nyavaja. Meg az olyan pára borítja a szigetet, hogy fürdeni lehet benne. Hideg nincs, csak nyirkos minden. Mára meg az eső is rákezdte. Megnézem mit láttok a webkamerában.

Re: Általános 2009 márc. 05 04:08 #2079

Kedves Ági!
Köszi a farsangi beszámolókat. Érdeklődve olvasom a fórumon, hogy van, akit nem érdekelnek a privát leírások. Szerintem ez sehogy se igaz. Csak hát a fórumot olvasók nagy része tényleg olvasó, nem ír be semmit. Pedig három féle ember olvassa. Aki valamiért szereti Görögországot, aki oda készül nyaralni, és punnyad a parton, és azok (jómagam is), akik odamennek, és minden érdekli őket, a történelemtől a napi politikáig. És amég nem jön el az indulás napja, szívja magába mindazt, amit,Te és az elkötelezett görögország-imádók megosztanak velünk. Úgyhogy ne vegye el a kedved, ha nem reagálnak egy-egy írásodra. De biztos hogy olvassák. Én a saját kis vállalkozásunkban dolgozok, és nagyon is érdekel az ottani gazdasági helyzet. Mint minden, amit csak így érthetek meg (nyelvtudás híján), ha előtte olvasok róla.
Szóval köszönöm neked azt a munkát, amit a főrumon végzel. Nem kárbaveszett idő!
Üdv: szekalmi

Re: Általános 2009 márc. 04 21:15 #2078

sziasztok

Én is régen írtam, de folyamatosan olvasó módban vagyok. Sajnos a nyaralás egyre távolibbnak tűnik. Ági amiket leírtál az bizony nagyon befolyásolja a mi életünket is. Az van, hogy a házunkat, amit 10 éve két kézzel építgetünk, azt idén be kell fejeznünk. Ettől független terveztük mi a nyaralást, csak nem gondoltuk, hogy a hitel törlesztésünk három hónap alatt 20 ezer forinttal fog növekedni, és állítólag még nincs vége....
Nem tudom mi lesz így, de a remény hal meg utoljára...... :(

Re: Általános 2009 márc. 04 19:01 #2077

No, akkor kezdjünk egy új gondolatot.
Azt mondtuk nem politizálunk, de sajnos az által, hogy kinyitjuk szemünket akarva, nem akarva részesei vagyunk a gazdaság politikának.
Többen írtátok, hogy megint emelkedett az Euró.
Tudom, hogy nem a mi beszélgetésünktől dől el, hogy hogyan fog változni, de itt én egy véleményt szeretnék mondani.
Annak idején, mikor itt éltük át a Draxmáról az Euróra váltást, akkor volt ilyen ugrás. 3.41 ig tornázta fel magát.
Nem tudom az otthoni politikai stratégiát, de véleményem az, ha a kormány a minél előbbi pénznem áttérést terbvezi, akkor nemhogy csökkene, hanem a mostani 3.10 fölé fog menni.
Nincs egy ebben a témában járatos szakember, aki egy okos véleményt tudna erről adni?
Kérdések hangzanak el vendégek részéről, hogy nálnk hogy áll a gazdasági válság, és a nép hogyan éli át.
Csak röviden írom le.
Itt mivel nem sok a munkahely, az elbocsájtás nem nagy jellegű. Ami a kifizetetlenséget illeti az mindig is volt. Amivel tehát a köz foglalkozik, az mindennapi fogyasztási cikkek havonkénti áremelése. Ez ellen tiltakoznak elsősorban. Felháborítónak és megengedhetetlennek tartják, hogy az innen németekhez, franciákhoz kikerül termékek ott akár 40 %-al is olcsóbbak. A ruhák területén óriási kiárusításoknak, ami az idén 80% -os árleszállítás is volt, nem volt eredménye. Törvényesen tehát megszűnt a leszállítások engedélyezése, de pl. az új holmikat akciókkal kezdik, amire nem volt példa eddigiekben.
Ahol még elakadt a piac:
1. Az autók vásárlása.
Nem adnak a bankok hitelt, így nem vásárolnak új autót. A szervizek munkája nőtt meg.
2. Emlékeztek, tavaly volt a tetőzése a spekuláns telek felvásárlok és beépítettők harácsolásának. Hát most a nyakukon maradtak a kacsalábon forgó paloták. Mivel a bankok nem adnak hosszú lejáratú lakásvásárlási ill. építkezési kölcsönt, nem tudják az emberek azokat megvásárolni. Itt is elkezdődött egy 20 %-os lakás eladási kedvezmény. De ez sem hoz eredményt. ebből következik, hogy az eddig tobzodó építőipar kifizetlenül marad.
3. A nyugati országok turizmusa 40%-al csökkent. Értem alatta: angol, skandináv ország német, holland, francia. Nyilván csak az utazási irodák által lekötött szerződéseket tudják számolni. Ezek mind repülős utakat jelentetek az országba. Az autóval megközelíthető helyeken stagnálás vagy kis növekedés van. Az osztrák, jugók, románok és a bulgárok el özönlik az idén a szigetet. De akad bőven cseh, szlovák és lengyel buszos és magánautós is. Tehát, amit én látok, annak idején ez az északi rész volt teljesen turista mentes. ( Balkán háborúk, zavargások, jugo útvonal megszűnése idején.) Akkor a szigetek, repülős utak mentek. Most meg az autósok. Fordult a kocka. Képzeljétek, hallottam, hogy Krétán, a legfelkapottabb szállodák: KAPSIS szállodalánc, Elonda, Hersonissos az idén a tervezettel ellentértben NEM FOGNAK KINYITNI. Ők nem tudnak árat módosítani, mert nagy személyzetet kell fenntartaniuk. Így bezárnak. Krétán nagyon élő kapcsolatom van. Döbbenetes híreket mondanak.
Nyilván a turizmusnak ez a kiesése egy éven belül mindenkire súlyos következményekkel jár.
Ha, Jorgosnak nincs pénze, nekem sem lesz. Ha nektek nincs pénzetek, nekem sem lesz. Annak sem, aki felé én költenék. Ez egy általános lánc. Csak hosszabb folyamat.
Mit tesz a kormány?
A benzin árakat lenyomta. 2 évvel ezelőtti árunk van november óta. 0.80. 1 Euró között mozog az üzemanyag. Vannak spekuláns benzinkutak, akik bizonyos esetekben növelik az árat, erre pl. büntető törvényhozásra készülnek.
Általános bojkottot szerveznek az élelmiszer gyártok áremelésére: pl a tejtermékek előállítójának.
Egyenlőre a tavalyitól 10%-os ár emelésnél tartunk. Húsvét után dől el hogy milyenek lesznek az áraink. Ez azt jelenti, hogy magyarországi áraktól talán egy 5-10%-kal vagyunk drágábbak.

Tibi. Neked meg annyit, hogy senki sem bántott téged. A görög volt a DEMOKRÁCIA IGAZ feltalálója. Mindenkinek szabad szólása van. Mindenki ténykedhet, itt, amit örömmel veszünk. Amit, és amikor fel tud vállalni, azt kedvére csinálhatja. De az által, hogy egy beszélgetéshez legalább kettő kell, kötelezőnek éreztem, hogy segítselek, míg valaki át nem veszi a stafétát. Viszont nem igen akadt senki, hiába próbálkoztam én is. Így teher volt részemről. Hiszen látjátok mindannyian, hogy még magyarul is Pamagra van szükségem, hogy lenne időm görög nyelvtanulásra ill. tanításra. Tudod olyan ez a honlap, mint a mi kis kertünk. Ahol mindenki azt csinál amit akar. Van, hogy párommal ott vagyunk egy szabad napján. Ő is el mókól, én is. Kettőt nem szólunk egymáshoz. Sokszor nem is látjuk egymást. És nem zavaró, hogy a magunk csöndjében egymás kizárásával vagyunk együtt! Majd egymás eszébe jutunk és örülünk, hogy mit csinált a másik. Ilyen egy jó párkapcsolat.
Ennek a párkapcsolatnak kell élni itt, is, hogy ne legyünk egymásra nézve terhesek. Tudod, hogy Balázs, és Magdikával 3-an egymás között, olykor hetekre is elzárkódzunk egymástól. És nincs belőle harag. Utána majd bepótoljuk.
Érzed mit szerettem volna kifejezni?

APROPÓ... A SZAFARIS RÉSZTVEVŐK KÉRTÉK, HOGY A CIPELÉSÜK EREDMÉNYÉT MAJD SZERETNÉK LÁTNI. HÁT ITT EGY KIS RÉSZLET. A MŰVÉSZLAKOM ALAPJA LESZ TALÁN 3 ÉV MÚLVA. DE MÁR ÉRZDŐDIK MI LESZ BELŐLE. EZ MIND A KÉT KEZEM MUNKÁJA. ITT PIHENEK, AMIKOR A GÉPTŐL FÁJ A SZEMEM.

Re: Általános 2009 márc. 04 10:13 #2076

Megfogadom, hogy soha többé nem írok be a fórumra. Megfigyeltem, hogy akár hányszor csak magamtól írok, és nem egy kérdésre válaszolok: elnémultok. Mintha én zárnálak le benneteket hogy nem szabad csevegni.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Tessék?????
Az ellenkezőjéről van szó.
El kell olvasni, el kell képzelni, oda gondoljuk magunkat... elábrándozunk rajta.
Olyan szemléletesen, olyan élettel telien írod az ilyen eseményeket, hogy elképzeljük, hogy mi is ott vagyunk.... de mit kérdezzünk róla, hiszen mindent leírtál?
Meg ne tedd, hogy nem írsz, mert akkor örök harag és magázás...
:nyelvnyújtós: :nyelvnyújtós: :nyelvnyújtós:

Re: Általános 2009 márc. 04 08:51 #2074

Ági írta:

Megfogadom, hogy soha többé nem írok be a fórumra.

Valahogy én is így vagyok vele,amióta egy kissé kedvemet szegtem a nyelvi topic az haggyán sikertelenségével(sikertelenség??Ahhoz elég kevés idő telt el,hogy arról beszélhessünk.)De hogy még buzdítást se kaptam.pld.Pamag írta.Nem sok vizet fogsz itt kavarni ezzel.Lehet, hogy nem szó szerint idéztem.Te pedig Ági egy hosszú tisztázó levél után(Mit értettem el.)Csak ennyit irtál.Örülök,hogy visszatértél.. nem azt írtad a ...kerékvágásodba hanem kerékvágásunkba.Így egyetlen mondattal. Nekem volt lelkiismeret furdalásom!?
Na szóval azért én itt vagyok.Csöndben figyellek benneteket.
Ui:Talán úgy éreztem Balázs aki szerintem JÓL ÁLLT A DOLOGHOZ!Neked köszi.
Üdvözlök mindenkit.

Re: Általános 2009 márc. 04 08:29 #2073

Megfogadom, hogy soha többé nem írok be a fórumra. Megfigyeltem, hogy akár hányszor csak magamtól írok, és nem egy kérdésre válaszolok: elnémultok. Mintha én zárnálak le benneteket hogy nem szabad csevegni.

Megijedünk tőled. :D
De az is lehet, hogy mindenki dolgozik (meg tanul) ezerrel.
Nyugodtan írj!

Re: Általános 2009 márc. 04 08:24 #2072

Ági!
Nehogy megtedd!!Minden betűdet szívesen olvasom Gondolom a többiek is .Csak írj ,írj, írj,

Re: Általános 2009 márc. 04 08:11 #2071

Re: Általános 2009 márc. 03 09:13 #2067

Mára nyugodott meg a sziget hangulata az elmúlt két hét óta.
A két hét első 10 napjában a gyerekek maskaráztak házról házra. Minden este beöltöztek és este 7 órától 10 óráig bandába verődve házaltak, bemutatva a karneváli öltözetüket. Ilyenkor volt aki 50 cent és 1 Euró körül adott a gyermekeknek, volt aki édességgel, narancs, üdítő itallal kínálta meg őket.
Itt Potámiában március 1.-én volt a nagy karneváli felvonulás. Az idén először, nagyon nehezen szerveződött össze. Ennek oka, a legfőbb szervezők és sponzorok váratlan halála. Topsis Super Markett és a Petridi. Dimitris szeptemberben távozott tőlünk, Petridis január végén. A faluközösség a mély gyászra való tekintettel az idén leszerette volna mondani a karneváli ünnepséget. Az utolsó pillanatban még is úgy döntöttek, hogy pont rájuk is emlékezve meg kell tartani. De az idei ünnepség nem volt olyan nagy, mint az előzőek. A sziget legjelentősebbje szokott lenni, most általános kimenetelű volt. Annak ellenére, hogy az időjárás majdhogy nem nyári volt.
A Húshagyó Hétfő a sárkány eregetés napján, - az idén március 2.-án - a Panagiai farsangi felvonulás van. A pálmát ők nyerték! Kél Tráki róluk beszél ma!
Ilyenkor mindig az aktális világ ország és helyi sziget eseményeket szokták szatírázni.
A főtéma tehát a gazdasági válság volt.
E témán belűl a legnagyobb díjjat a FANTASMA PLIO, azaz a Fantazma hajó díszlete, és szövegírója nyerte. A maskarások nem kaptak díjjat, hiszen: a fantazma nem látható.
És a szervezők készültek! Tráki és a Makedónioai Tv-t, Kavala megyei újságírókat hívtak meg díszvendégeknek a rendezvényre.
E témának az előzménye.
A hajótársaság 2 éve nem fizeti a dolgozóit. 4 hajóját eladott. 4. éve építi azt a hiper-super óriási komp_delfin hajót. A tervezett 7 millió Euróról 15 milliónál tartanak. Az eredmény: a hajó vízre bocsájtáskor több munkása komoly sérüléseket szenvedett, a hajó a tervezett 30 csomós átlag sebesség helyett 12 csomóval is nehezen boldogul.
A hajótársaság munkásai, több alkalommal fordultak a vezetőkhöz, a fizetés miatt mire a válasz: :Keres:
Az egy hónappal ez előttire tervezett általános sztrájk elmaradt.
A hajótársaság gondját a tegnapi napig kötelező titokként kezelte mindenki.
A tegnapi nap volt a törésvonal.
A hajósok zöme Panagiai lakos. Évtizedek óta fizetett szabadságra van joguk egy hónapra, mert karneváli szervezők. A hajó társaság nem gondolta ezt a merényletet.
Hatalmas sikere volt a fő atrakciójuknak. A nagy közönség részéről. A hajó társaság vezetői, akik a legfeketébb színbe lettek lefestve, várták a sztrájkot, de ilyen nyilvános lejáratást nem mertek feltételezni.
Hogy mi lett a következmény?
Még kora délután nyomozásba kezdett a hajótársasági vezetői bizottság , hogy a szervezésben és a bemutatásban résztvevőket elbocsájtással ill. a FANTAZMA HAJÓ- ra való kényszer- ingyen munkára küldi.
Látjátok, ilyen a görög.
A humor és háború együtt él bennük. És mindent nagyon mélyen élnek át. Közép út és a langyos víz számukra ismeretlen.
( Akiket részletesebben érdekeli, hogyan élik át e napokat a görögök, nézzenek utána a tavalyi hírlevelek között, ahol részletes leírást olvashatnak a Dioniszosz napi eseményekről.
Valamint a következő Fórum beírásra menjenek vissza: Elküldve: 2009 feb. 26, 12:08 )
A képeken kis családom látható. Farsangolás, sárkány eregetés és robbantgatás közben.
A következő ünnep napok április 12.-én kezdődnek. Ez a hét,- a böjti hét- ami a 40 napos Húsvéti böjtnek az utolsó hete. Tehát Nagy Szombat április 19.én lesz. Húsvét 20.-án és 21.-én.

<!-- ia0 -->Másolat - 2008 marcius 9 Farsang 005.jpg<!-- ia0 -->

melléklet nem található

melléklet nem található

melléklet nem található

melléklet nem található

Re: Általános 2009 márc. 01 19:56 #2060

Pamag!
Teljesen igazadvan a kiállítással,nagyon gyengére sikeredett szerintem is! Az előző években sokkal színvonalasabb volt. Nem tudo,hogy mi az oka ,de a Magyar kiállítók is gyengébbek voltak a korábbi évekhez képset.

Re: Általános 2009 febr. 28 22:42 #2057

Az F pavilonban dél körül Mydros koncert lesz. ( ha egyáltalán érdekel valakit)

Hol volt a kiállításon a legnagyobb tömeg?

Sehol. Kivéve egy helyen, ahol hastáncolt egy lány....
Holnap és vasárnap gondolom többen lesznek.

Mi volt az idei sláger?

???? Ezt nem tudnám megmondeni.

Re: Általános 2009 febr. 28 16:46 #2056

Ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, akit az Utazás Kiállításra biztattam, mondván, ott szerezzen prospektusokat. :cry:
Jóval gyöngébb a felhozatal ismertetőkből, mint eddig. És vonatkozik ez különösen a görög standra. Kavalától keletre vonatkozóan semmi papír nincs. És a nem felkapott egyéb helyekről sem láttam. :cry:
Sokan vannak, de nekem az tűnt fel, hogy az eddigi években mindenki annyi prospektust cipelt, hogy majd' beleszakadt, idén jóval kevesebb volt egy-egy ember kezében.
(Én utazási irodákat most egyáltalán nem néztem.)
:boxer

Akkor ezek szerint nem csak én csalódtam. :(

Re: Általános 2009 febr. 28 15:43 #2055

Ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, akit az Utazás Kiállításra biztattam, mondván, ott szerezzen prospektusokat. :cry:
Jóval gyöngébb a felhozatal ismertetőkből, mint eddig. És vonatkozik ez különösen a görög standra. Kavalától keletre vonatkozóan semmi papír nincs. És a nem felkapott egyéb helyekről sem láttam. :cry:
Sokan vannak, de nekem az tűnt fel, hogy az eddigi években mindenki annyi prospektust cipelt, hogy majd' beleszakadt, idén jóval kevesebb volt egy-egy ember kezében.
(Én utazási irodákat most egyáltalán nem néztem.)
:boxer

Re: Általános 2009 febr. 27 21:27 #2054

Sehol. Kivéve egy helyen, ahol hastáncolt egy lány....
Holnap és vasárnap gondolom többen lesznek.

Mi volt az idei sláger?

???? Ezt nem tudnám megmondeni.

Re: Általános 2009 febr. 27 19:43 #2053

Hát igen, ezért informálódunk!!Ezért jó ez a fórum. A realitások miatt. Értve ezalatt a katalógus és a valóság viszonyát. Igazán köszönök minden hasznos infót!!!!!!!!!
Motorozni úgy motoroznánk hárman, hogy a hites társam viszi a gyerkőcöt, én meg a másikon hasítok. Így 2 robogó elég lenne. Bár tudom, hogy a robogó 1 személyes, de még nem tapasztaltuk, hogy bárhol is szóltak volna érte, ha 2-en ülnek rajta. Végül is, ha nincs más, marad az autó...
Xantiba valahogy elmegyünk.

Balázsh! Az nagyon jó lesz, ha sikerül beszkennelned a hasznos irokmányokat! Majd figyelek! :shock:

Honey!
Itt az 50 cc motort is kétszemélyesnek használjuk. Hivatalosan.
Mi volt az idei sláger?

Re: Általános 2009 febr. 27 19:29 #2052

Nos, mi megjöttünk. Én egy kicsit csalódott vagyok, mert többre számítottam. :(
De azért begyűjtöttünk egy pár prospektust. :)
Majd dolgozom rajtuk.

Re: Általános 2009 febr. 27 11:17 #2051

Hát igen, ezért informálódunk!!Ezért jó ez a fórum. A realitások miatt. Értve ezalatt a katalógus és a valóság viszonyát. Igazán köszönök minden hasznos infót!!!!!!!!!
Motorozni úgy motoroznánk hárman, hogy a hites társam viszi a gyerkőcöt, én meg a másikon hasítok. Így 2 robogó elég lenne. Bár tudom, hogy a robogó 1 személyes, de még nem tapasztaltuk, hogy bárhol is szóltak volna érte, ha 2-en ülnek rajta. Végül is, ha nincs más, marad az autó...
Xantiba valahogy elmegyünk.

Balázsh! Az nagyon jó lesz, ha sikerül beszkennelned a hasznos irokmányokat! Majd figyelek! :shock:

Re: Általános 2009 febr. 26 20:39 #2050

Honey!
Mi biztosan megyünk!/Gondolom Pamag még nem/Ha leírod mire gondosz szivesen gyűjtögetek,hiszen mi is Thasossra megyünk!!!
Más kérdés Nem jön valaki esetleg vasárnap a kiállításra?

Mi holnapra (péntek) délutánra tervezzük a kiállítást.

Ha olyan anyagot sikerül összeszedni, akkor azt szkennelem és a honlapra is kiteszem. Így közkincs lesz. :9
Ha esetleg valakinek van (lesz) ilyen, akkor szkenneljen és küldje el nekem.
De előtte egyeztessünk, nehogy nekem is meglegyen és feleslegesen dolgozzon. Köszönöm!

Re: Általános 2009 febr. 26 19:39 #2049

Honey! És a többiek, akik az Apollonos kirándulásokat kérdezik. Az, hogy mit ír az Apollonos katalógus, azzal nem szabad foglalkozni!!! Az, hogy mi a valóság, azt itt a kirándulások közt láthatjátok.
NINCS XANTI KIRÁNDULÁS: NEM LEHET?
MERT AZ ÉRKEZÉSI NAPOTOK STANDAT SZOMBATON VAN: ÉS SZOMBATON VAN A BAZÁR IS. TEHÁT NEM TUDUNK BAZÁRNAPOKAT TARTANI?
BÁRMENNYIRE IS SZERETNÉM ÉN IS: NEEEMMM.
AZ ELSŐ ÉS MÁSODIK ÉVBEN TÖBB KÖRT FUTOTTUNK A HELYI IRODÁVAL EZ ÉRKEZÉSI NAP ELKERÜLÉSÉVEL. AMINEK OKA, HOGY MEGNEHEZÍTI ILL. KIZÁRJA A KÉT FONTOS KIRÁNDULÁST:
GÖRÖG ESTE PÉNTEKEN.
XANTI BAZÁR SZOMBATON.
Az utazási kiállítás után derül ki a szerződésem, amikor is a helyi iroda is tájékoztat a jövőről. Amint pontosak a kirándulásra való infóim, foglak nyilvánosan tájékoztatni benneteket a lehetőségekről. Az árak és a napok szezonálisan változok.

NE FÉLJETEK MÁR ATTÓL A FRANCOS AUTÓTÓL!!!
Mocizni, viszont hogyan motoroztok 3-an?
Két motor bérlési ára, pedig egy autó. És biztonságosabb.
Hogy hogy aggodunk minden helyivel együtt a motoros vendégekért. Bukósisak a fejükőn, szórítják a kormányt és mereven ülve, megremegve, ha elhajt mellettük valaki. Rémálom.
Krétán ennek az ellenkezője volt. Ott mindegyik mint egy őrült száguldozott, itt mindenki finom és óvatos. Én is motoros vagyok, én is sokat estem még az első évben Korfun. 14 éves koromban babettával kezdtem. Korfun tönkre vágtam kettőt, egyet ellopattam, a mostanit kiberheltem. De a motorozást csak rutinos motorosoknak ajánlom.
No, de nem papolok. Mindenki úgy csinálja, ahogy ő szeretné.

Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc