Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 aug. 26 15:28 #14830

Sajnálatos a szigetről irt beszámolókat olvasgatni. :( Bár biztos vagyok benne, hogy ez nem fog változtatni semmit a Thassoshoz való hozzáállásomon, mégis elkeserítő, hogy ilyen gyorsan és ennyi minden változik akár egy év alatt is. Kiváncsi leszek mi fogad jövőre.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 aug. 26 14:15 #14828

Honey!
Olvastam odaát a véleményed.

A Szirének medencéjéről készült képek a korábbi valóságot tükrözik, merthogy tényleg lenyűgözően világos-zöld és kristálytiszta vizű medence volt korábban. Az úszóknak/fürdőzőknek az árnyéka élesen kirajzolódott a medence alján. pedig jó mély. Szerintünk nagyban hozzájárult a víz bedögléséhez az a tény, hogy teljesen új utat/utakat csináltak a medencéhez. Korábban nem itt kellett lejutni. Szerintünk a dózerolással, a munkagépekkel olyan szintű károkat okoztak a természetben, hogy teljesen felborult az ott lévő ökológiai egyensúly. Az is lehet, hogy a dübörgéstől, rengésektől elmozdult a szikla és az a természetes hasadék - amin keresztül tisztult a medence vize - elzáródott (ha volt ilyen). De ehhez még az is hozzájárulhatott, hogy az eldózerolt utakról a sok szerves anyagot az idei sok eső belemosta a medencébe. Az meg nem tud már természetes úton ki/megtisztulni. Nem tudom.
A sok román turista jelenléte letaglózott ( a nemrég megnyílt új határátkelő miatt vannak ennyien). Az egy dolog, hogy a szállásunkon csak mi voltunk magyarok, az összes többi vendég román nemzetiségű volt és köszönni nem köszöntek soha, pedig mi minden alkalommal próbálkoztunk. ((A szupermarketben egyszer elébünk tolakodott egy nő, aztán még három másik telepakolt kosarakkal - mondván, hogy ők együtt vannak. Görög nyaraló a korábbi évekhez képest kevesebb volt. Vagy elenyésztek a sok luxusautós román állampolgár között.))
Sajnos úgy fest, hogy bizonyos értelemben ez a mi kis szigetünk is feláldozódik a tömegturizmus oltárán. Ez szomorú. Kastroba pl. néhány hónapon belül aszfaltút fog vezetni Limenária irányából. Mi még fölmentünk a földúton, de már végig dolgoznak az aszfaltúton (10 km). Félek, Kastro varázsa is elillan hamarosan.
Sajnos ezeket a változásokat nem lehet megállítani. A turisták igényeit mindenhol igyekeznek kielégíteni. Egyre több a napernyő a strandokon, egyre több apartman épül és ami az utóbbi pár év újdonsága: a luxusszállodák is. Ami még több vendéget fog vonzani. Az árak pedig emelkednek. :(
Engem ebben legjobban az zavar, hogy mindez a természeti környezet változását is magával hozza. Az Agios Ionais beachen pár éven belül több ezer ágyas hotel fog épülni. Az engedélyt is megkapta az építtető. Pedig micsoda öböl!!! (Na, persze, nem véletlenül akarnak itt építkezni.) És visszatérve a Szirének medencéjéhez: itt az egész előbb említett folyamat eredménye. Eltűnnek és átalakulnak tájak, képződmények, helyi csodák. Szerencse, Thassoson még így is marad bőven. Remélem, még sokáig gyönyörködhetünk bennük!!!!!

Sajnos nagyon igaz minden szava. :( Bár a Szirének medencéjét idén kihagytuk.....
Mi is hasonlókat állapítottunk meg. Hol van már a régi Thassos? :cry: :cry:

Bár azért még mindig lehet szép helyeket találni. A varázs viszont sajnos kopik.
Miért kell a sok kényelmes turistát kiszolgálni? Miért nem lehet hagyni a vadregényességet? Aki látni akar, az küzdjön érte! Aki meg kényelmes az kapjon kevesebbet. De sajnos nem így működik. A pénzért mindenki eladja a lelkét. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 aug. 25 17:35 #14823

Hazaérkezők !

1. Várjuk a képeket, beszámolókat :!: :D

2. Aki úgy érzi, szívesen mesélne az élményeiről élőszóban is, az jöjjön át gyorsan a találkozós topikba!

:Thassos-fan:

Re: Általános 2014 aug. 25 10:04 #14818

Üdvözlet a hazaérkezőknek!

A képeket és a beszámolót várjuk!
Egyszer majd a sajátom is elkészül! De megmondom őszintén, még a képeket sem néztem végig. Pedig nagy terveim vannak. Vettem autós kamerát, és több útvonalat is rögzítettem.... szóval videókkal is készülök.

Viszont elárulom, hogy a Krétai beszámoló közben készen van. Átolvasva, még biztosan lesz egy-két beleírás, de már mondhatom, hogy készen van. Jó munkához idő kell. ;)

Re: Általános 2014 aug. 25 05:19 #14817

Sziasztok Honey, üdv ismét itthon. Köszönjük szépen még egyszer a kirándulást. Teljesebbé tette a nyaralásunkat. :)

Re: Általános 2014 aug. 24 21:03 #14816

Honey.de gyorsan eltelt Nektek is!még mi is most jöttünk haza vagy legalábbis ugy tünik :) a beszámolódra kiváncsi leszek :)

Re: Általános 2014 aug. 24 18:43 #14815

Hazaértünk :-(
Majd lesznek képek és egy rövid beszámoló is. Egyszer :wink:
Sok élménnyel gazdagodtunk ismét. Van benne jó is és kevésbé jó is. Összességében szuper nyaralás volt. Sok kedves emberrel ismerkedtünk meg, a sziget pedig még mindig gyönyörűűűűű!!!!

Re: Általános 2014 aug. 20 12:29 #14807

A ma ünneplő Istvánokat Isten éltesse!

Re: Általános 2014 aug. 19 10:50 #14803

Re: Általános 2014 aug. 18 10:55 #14799

Akiket személyesen ismerünk, nem rémlik, hogy lenne köztük Ilona.
Mindenesetre boldog névnapot az Ilonáknak!

Re: Általános 2014 aug. 18 08:12 #14797

Anna kedves. Mennyi az esélyünk, hogy szállást találjunk, a honap végén szeretnénk menni autóval .Üdv és jó nyaralást !

Tibor! Köszönjük. Írj Áginak egy e-mailt, ha van szabad szállás, Ő tud ebben segíteni. Eléggé tele van a sziget, mint írtam. Még nem sokat jöttünk-mentünk a szigeten, így nem tudom, vannak-e kiadó apartmanok.

Anna

Re: Általános 2014 aug. 18 07:49 #14796

Anna kedves. Mennyi az esélyünk, hogy szállást találjunk, a honap végén szeretnénk menni autóval .Üdv és jó nyaralást !

Re: Általános 2014 aug. 18 06:44 #14795

Üdvözlet Mindenkinek Thassosról!

Mi is megérkeztünk a Paradicsomba. Csodálatos minden. Ahogy már mások is írták, rengetek a román vendég, teljesen ellepték a szigetet.
Tegnap egy kissé lehült az idő, plédbe burkolózva ülünk most a teraszon. Tegnapi napon a vihar közeledtével teljesen kiürült a part, csak mi maradtunk a vízben, dörgés, villámlás, szakadó eső, hatalmas hullámok! Egy élmény volt.

Mindenkinek jó nyaralást, az otthoniaknak jó munkát!

Üdv Anna

Re: Általános 2014 aug. 17 07:54 #14793

Tavaly amikor az Ypsario után elmentünk Kastróba /nagy kaland volt alig találtuk meg odafelé az utat a kősivatagba/ már nem tudtunk Theologos felé menni, kerülni kellet Marines felé mert építették az utat,nem tudom használ e Kastró varázsának a tömeg, az elszigeteltsége a nehezen megközelíthetősége volt a szépsége.Már az Ypsariora is személyautóval felmehetünk, nem tudom jó e ha mindenüket olcsón adják azaz nagyon is drágán mert azokat a hegyi utakat évről évre újra kell épiteni mert a természet télen átrendezi ahogy évszázadokon keresztül eredetileg volt, pld.patakmeder ,vízmosás stb.

Re: Általános 2014 aug. 16 21:13 #14792

Rövid életjel Thassosról. Jól vagyunk. A benzin ára 1,68 körüli. A románok közül a gazdagok vannak itt, szinte csak luxusautósok. A szirének medencéje beposhadt. Ma fölmentünk Kastróba a kis Kia picantónkkal. Kostas még a templomba is beengedett. Kastro felé hamarosan aszfaltút visz fel. Egyébként 38 fok körül van nappal. De a szárazföld irányába nagyon villámlott. Ui. Sk. Potamiában a legjobb gíroszt az Aginorasban készítik (szerintünk - sok helyen megkóstoltuk pedig).

Re: Általános 2014 aug. 15 13:58 #14791

Sziasztok!

Igen,már itthon vagyunk,kedden reggel jöttünk.hazafelé majd egy napig tartott az ut,de ebben benne volt a stavrosi megálló is.Határokon sima átjutás,kivéve Röszke,ahol kedd hajnalban 2 órát álltunk :(

Messi,majd lesznek képek,igaz,nagyrészt a manóm van rajtuk,de azért eljutottunk uj helyekre,ahol még nem voltunk,Kastró,Evrokastró,Limenasban felmásztunk a szinházhoz-tovább nem birtam,pedig én csak magamat cipeltem,apa meg még Peti is :)
Ami nekem nagyon tetszett,az Kazaviti.Itt esöben voltunk,nem tudom,máskor mennyire zsufolt,de most rajtunk kivül csak macskák voltak :)
Azért 1-2 ismert helyet sem hagytunk ki:Aliki,Márványpartok-már 3 van,egy középsöt is kialakitottak a bányánál-ami szerintem nem üzemel,mert nem voltak gépek és nem lett fehér poros a kocsi sem :) gyalog elsétáltunk Skala Panagia végétöl a földuton és egy kis öblöt találtunk,kavicsos parttal.Itt felváltva sznoriztunk,mig a másikunk Petivel ült a parton, aki boldogan azt hajtogatta:ez is kaics,az is kaics :) a homok után ujdonság volt neki.

Étteremben kétszer voltunk-egyszer a Stekiben,ahol van játszótér,de ott is kergetni kellett az urat-meg a parton az Aphroditében,itt kardhalat ettünk,Petit gondosan elaltattuk,de a mellettünk ülök felébresztették,szóval itt sem kajáltunk nyugodtan.Többször föztem,vittünk fel girost,grillcsirkét,ettünk a Rönkösnél szouvlakit stb.

Rengeteg a román vendég van,sokszor egész házakat lefoglalnak a teljes szezonra,ugyhogy tényleg nagyon elöre kell gondolkodnia annak,aki jövöre menni szeretne.
Ami nekem még ujdonság volt,hogy láttam 4 csillagos szállodát és uj luxusapartmanokat,föleg a kemping környékén

Re: Általános 2014 aug. 15 11:07 #14790

Kiflic, lesznek képeid ugye? :)

Most olvastam Ági írását a jövő évi szálláshelyekről. Jól értelmezem, hogy már idén ősszel foglalnom kellene, ha jövőre menni szeretnék? :) Mármint ha még válogatni szeretnék a helyek közül, akkor érdemes időben lépni...
Jajj de messze van még pedig a jövő szeptember. :)

Re: Általános 2014 aug. 15 09:26 #14788

Kiflic!
Nagyon örülök,hogy ezzel is hozzájárulhattam egy kicsit a hazafelé út kellemesebbé tételéhez. :örül:
Már itthon is vagytok??

Re: Általános 2014 aug. 14 21:49 #14786

Bocsika,köszönjük szépen, a stavrosi platános strandot megnéztük visszafelé,töléletes volt :) kb 2 órát eltöltöttünk,Peti szedegette a kavicsokat,apa szunyókált,a kocsi pedig mellettünk parkolt az árnyékban :)

A kinti találkozón mi csak rövid ideig tudtunk ott lenni,de nagyon jól éreztük magunkat :)

Re: Általános 2014 aug. 14 14:53 #14784

Semmi hírünk a kinti találkozóról??Még egy csoport kép sem:: :(

Bocs közben rá akadtam. Annyira kerestem hogy nem vettem észre!
Örülök,hogy jól sikerült!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2014 aug. 13 13:43 #14782

Természetesen mást kerestem... (parkolót Komotiniben a saját utunkhoz) -
- és erre a hasznos oldalra bukkantam.
www.vrisko.gr/en/ - www.vrisko.gr/en/

Tulajdonképpen csak most vettem észre, hogy egész Görögországra ad hasznos információkat.
Például :
benzinárak Thassos szigetén : www.vrisko.gr/en/fuel-prices/thasos/ - www.vrisko.gr/en/fuel-prices/thasos/ :D
(nem az árra vonatkozik a mosolygós szmájli... hanem arra, hogy fel van tüntetve)

Hoppá, a linkgyűjteménybe is be kell tenni :D

Re: Általános 2014 aug. 11 16:50 #14776

Olvasnivaló !!! :!:

Noriga beszámolója :

Élménybeszámolók / Thassosi élménybeszámolók / Thassos harmadszor-2014 július

www.thasos.hu/index.php/elmenybeszamolo/thassos-i-elmenybeszamolok/574-thassos-harmadszor-2014-julius - www.thasos.hu/index.php/elmenybe ... 014-julius

Re: Általános 2014 aug. 11 16:27 #14775

......... Tehát örömmel jelentem,létrejött a találkozó. .............

Hurrá ! :örül:

Re: Általános 2014 aug. 11 14:57 #14773

Sziasztok. Üdvözlünk mindenkit Thassosról. Jó meleg van nappal,de az éjszakák hűvösek. A tenger viszont meleg. A Nontas/Athanasios házban vagyunk és hát,no ... tényleg az ágyban fekve is látom a tengert. Tegnap megvolt ám a thasos.hu találka. Először latildiék értek a helyszínre. Mire mi odaértünj már le is adták a rendelést. Aztán jöttek kiflicék és Magdiék. Mi is bementünk a Mama's-ba,és a szomszédos asztalhoz ültünk. Aztán befutott Ági is. Latildiék hamar elmentek,mert nagyon fáradtak voltak az utazás miatt. Aztán Ági elment Panoszért. Kisvártatva megérkeztek apa5-ék is 10 fővel. Jót beszélgettünk!! Tehát örömmel jelentem,létrejött a találkozó. A képekre azonban még várno ok kell.

Re: Általános 2014 aug. 11 09:11 #14771

Van Zsuzsannánk, aki ma ünnepel? a többség februári :D

Van egy születésnapos, Vandus02, aki Vandaba lánya - de már évek óta nem jártak itt. Mindenesetre sok boldogságot neki! :virágszippantós:

Tegnap meg egy olyan tagnak jelzett születésnapot, aki soha egyszer sem szólt hozzá... nem tudjuk, ki ő...

Oldalmegjelenítési idő: 0.216 másodperc