Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 jún. 07 16:14 #14363

Na, most az egyszer fogtam magam és utánaszámoltam én is -
mi éppen 99 nap múlva érünk majd a szigetre.
De annál többet várhatunk rá, és annál később jövünk el onnan :D

:Mythos

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 07 14:18 #14362

21 nap és indulunk Thassosra! Ez lesz a 6. két hetünk a szigeten. :)
:örül: :örül: :örül:
:Thassos-fan:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 06 16:00 #14359

Ha valaki Athénban jár, még egy említésre méltó látnivaló - a kövek szerelmeseinek. :)
mult-kor.hu/20140605_megnyiltak_a_kozonseg_elott_arisztotelesz_iskolajanak_maradvanyai - mult-kor.hu/20140605_megnyiltak_ ... aradvanyai

Re: Általános 2014 jún. 05 22:40 #14356

Olvastam az Indexen, és gyorsan le is ellenőriztem:

Már Görögországban is működik a Google Street View! (tudjátok, a térképen a nagyító skálánál a kis sárga emberke)

A szárazföldi részen nagyjából mindenütt megvan az utcakép, Kavala, Keramoti megnézhető. Több nagyobb szigeten is megvan - Thassoson, Samothrakin, meg kisebb szigeteken nincs, de remélhetőleg csak még nincs.

Re: Általános 2014 jún. 04 11:48 #14353

Saját autóval nem akartok nekivágni? Bár 2 főre biztosan olcsóbb a busz....

Szinte minden évbe autóval akarunk nekivágni! :-) Kettőnknek pedig jóval olcsóbb busszal!

Re: Általános 2014 jún. 04 08:13 #14352

Nem, most nem robogózunk. Tudod Balázs, öregszünk :-) és a kényelemre törekszünk :-) Már a két legutóbbi nyaralásunkkor is autó volt a popónk alatt.

Hát kényelmesebb és biztonságosabb is az autó, mint a robogó.

Saját autóval nem akartok nekivágni? Bár 2 főre biztosan olcsóbb a busz....

Re: Általános 2014 jún. 02 11:53 #14340

Ez a téma minket is valszeg érinteni fog. Thassoson autót még sosem béreltünk (csak robogókat).

És most nem robogózni akartok?

Nem, most nem robogózunk. Tudod Balázs, öregszünk :-) és a kényelemre törekszünk :-) Már a két legutóbbi nyaralásunkkor is autó volt a popónk alatt.
Ami fontos: kp-s fizetést akarunk, nem bankártyásat. Nincs is dombornyomott kártyánk. És legalább 1 hétre kell az autó. Önrész nélkül, teljes biztosítással. Nem gondoltam, hogy előzetesen le kellene foglalni az autót a neten, mert hátha a helyszínen tudunk alkudni egy kicsit. Persze, nagy hátrány, hogy éppen beleesik az aug. 15. E miatt kissé aggódom. De lehet, hogy úgy alakítjuk, hogy mondjuk pl. aug. 12-19-ig vinnénk el az autót, de rögtön a szigetre érkezésünkkor lefoglaljuk. Persze azt sem tudom, hogy bankkártya nélkül egyáltalán tudunk-e bérelni autót. Majd még Ágit megkérdezem. De ha valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata, az megírhatná.

Re: Általános 2014 jún. 02 11:32 #14339

Ez a téma minket is valszeg érinteni fog. Thassoson autót még sosem béreltünk (csak robogókat).

És most nem robogózni akartok?

A Potosnál, ahogy nézem a legalsó kategória (Kia Picantó, Hyundai Atos) 1 napra 43 Euró július elején, míg 1 hétre ugyanekkor 224 Euró (32 Euró/nap). Az egyel felette lévő kategória (Hyundai Getz) 1 napra 48 Euró, 1 hétre 231 Euró (33 Euró).

A Sepeedy-nél nem látok árakat.

A Hertz van még, náluk béreltünk egyszer Suzuki Jimny-t (hoztak 2db 0 km-est), őket itt lehet megtalálni: www.hertz.gr/en/Thassos-https://www.hertz.gr/en/Thassos
Itt azt írja, hogy csak a fővárosban van, pedig mi a Blue Sea Hotelben intéztük.... A netes elővételi árai nagyságrendileg azonosak a Potoséval, helyszíni fizetéssel egy kicsit többet írnak.

Re: Általános 2014 jún. 02 07:45 #14338

Re: Általános 2014 jún. 02 07:16 #14337

Itt kellene körülnézni: www.thasos.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek/altalanos-gyik/417-auto-motorberlesi-lehetsegek - www.thasos.hu/index.php/gyik-gya ... lehetsegek
Nem vagyok gyakorlott autóbérlő, mivel saját kocsival járunk. Jeep-et már béreltünk 1-1 napra. Én úgy olvastam, hogy több nap esetén a helyszínen lehet alkudni.....

Re: Általános 2014 jún. 01 18:40 #14336

Sziasztok!

Tudtok infókat az idei autóbérlési díjakról a szigeten? (kb. árak is megfelelnek) Köszönöm!
L. Zoltán

Re: Általános 2014 máj. 28 08:26 #14312

Nagyon köszönöm a köszöntéseket és a virágokat!!! :D

Re: Általános 2014 máj. 27 20:49 #14310

Boldog szülinapot Bocsika!

Re: Általános 2014 máj. 27 08:27 #14305

Bocsika!Nagyon Boldog Születésnapot kivánok!!! :örül: :örül:

Re: Általános 2014 máj. 27 08:17 #14304

Bocsika, Isten éltessen sokáig! :D

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSmj_vaGiAHVM7TSUFvwYfzIxHv5RCJDS3a33BgEayN2AF7nORBg

Re: Általános 2014 máj. 27 07:53 #14303

Bizony bocsika! Tegnap már én is kifigyeltem, hogy ma nagy napod lesz. :)
Szép orchideákat kaptál a párodtól. ;)

Ezek szerint kedveled az orchideát.
Akkor én is egy orchideás képpel kívánok Neked Boldog Születésnapot !

Re: Általános 2014 máj. 27 00:04 #14302

Mivel ma már ma van, reggel meg nem fogom bekapcsolni a gépet, gyorsan most írom meg:

BOCSIKA !

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

Re: Általános 2014 máj. 26 17:11 #14299

Szerintem nem a határőrnek van szüksége a biztosítás bemutatására, hanem a macedón államnak.
Remélhetőleg, ha baj esetén valahol használni kell a biztosítást, akkor akár kötvény, akár kártyás, az ott dolgozó ember csak ismeri, mit nézzen és mit töltsön ki.
Jogos az ilyen kis országok óvintézkedése - ha baleset történik az országukban, a sérültet el kell látni, de ha az illető külföldi és nincs biztosítása, akkor nagyon nehéz vagy lehetetlen behajtani a kezelés költségét. Egy kis ország költségvetése nem nagyon bírja ki. Itt pedig igen nagy az átmenő forgalom külföldi autókból.

Nem rossz dolog a kis kék EU-s taj-kártya se. (EU országokban) Ha egy hirtelen baleset esetén az állami egészségügyet veszi igénybe az ember, a kis kártyát könnyebben adminisztrálja a mentő meg a baleseti kórház. (Személyes tapasztalat Krakkóból... :wink: ) Csak ez nem elég minden lehetséges esetre.

Re: Általános 2014 máj. 26 15:45 #14298

Nos én a KH-nál vagyok.
Külön megkérdeztem a fiókban, hogy van-e a kártyámra, illetve ha van, akkor mit kell még tenni pluszban.
Az ügyintéző adott egy kártyát, rajta a 0-24-ben hívható számmal. Hasonlóan az említett Erste Bankos-hoz.

Annyit mondott, hogy a kártyás annyiban térhet el, hogy pl. a kezelést ott ki kell fizetni, és utána itthon kapja meg az ember a pénzt. Míg a külön kötöttnél elvileg nem kell ott helyben semmit fizetni, ha fedezi a biztosítás a kezelést.

Bár nem hinném, hogy biztosítási szakember volt az ügyintéző, így jó hogy itt szóba került a dolog. Mondjuk végig olvastam a KH-s kártya mellé kiadott információs leírást, és ott nem szerepel olyan, hogy a kötvényt külön le kellene kérnem.

Re: Általános 2014 máj. 26 15:13 #14297

A bankkártyám mellé elvileg nekem is jár. Ennek ellenére mindig kötök.

Mindenesetere szívesen (persze nem kívánok senkinek semmit) olvasnék már egy személyes tapasztalatot valakitől, akit ingyen ellátott az orvos, a dombornyomott bankkártyáját lobogtatva. Szerintem az emberek 99%-a, aki a bankkártyás biztosítást emlegetik, a kötvényről elfeledkeznek. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Valószínűleg valahogy úgy működhet ez a dolog, hogy ha bajod van egyből hívod a telefonszámot, majd ők megmondják, hogy hova menj. Lehet, hogy 50 km....
De mi van akkor, ha nagy a baj? Utólag hogy intézik, ha olyan helyen láttak el, akivel nem volt szerződése a biztosítónak?
Sok a kérdés.

Nekem eddig EUB társasággal 1* volt dolgom, akkor nagyon korrektek voltak. Az orvos a kötvényre ellátott, nem kért semmit. Utólag itthon, még a kiváltott gyógyszer árát is kifizették a leadott nyugta alapján.

Egy próbát talán megérne, a kártyához kapott telefonszám felhívása itthonról.......
Az én bankom ezt írja: erstebank.hu/hu/union-utasbiztositasi-tajekoztato - erstebank.hu/hu/union-utasbiztos ... ajekoztato

Re: Általános 2014 máj. 26 14:29 #14296

Az persze egy jó kérdés, ha a határőr kérné a kötvényt, akkor olyat nem tudnék neki mutatni.

Cáfoljatok meg nyugodtan, de személyes tapasztalatom szerint a Bankkártya mellé kötött utasbiztosításról szóló kötvényt a számlavezető bankod bármelyik bankfiókjában kikérheted. Sőt tudomásom szerint a call centeren keresztül is. Mindkét esetben postán megküldik részedre...

???? ?????? :D

Re: Általános 2014 máj. 26 14:20 #14295

Én most külön nem kötöttem, mivel a bankomnál a dombornyomott bankkártya mellé jár, ugyanolyan feltételekkel, mint ha az alap biztosítást kötöttem volna. Úgy mint a korábbi években.
Az persze egy jó kérdés, ha a határőr kérné a kötvényt, akkor olyat nem tudnék neki mutatni.
Mondjuk a kártya mellé járó biztosítás leírását kinyomtattam a bank oldaláról, és azt elviszem magammal. Kérdés mennyit ér az neki magyarul.

Re: Általános 2014 máj. 26 14:08 #14294

Nemrég azt olvastam, hogy a Macedon határon szúrópróba szerűen ellenőrzik a biztosítások meglétét.

Utasbiztosítások? Hallottam én is ilyen (rém)híreket, de tőlünk még egyszer sem kérték.
Bár mondjuk kérhetnék bátran, mert biztosítás nélkül sosem indulunk el. (A 4 nap London-ra is kötöttünk...)
Sőt 2010-ben mikor ráhúztunk 1 napot, akkor kint online kötöttem még az utolsó napra is. Ez mondjuk nyomtatva nem volt, de a pdf kötvény megvolt.

Re: Általános 2014 máj. 26 11:46 #14291

Szerintem spórolás. Csak azt nem értem, h. akinek arra ugyebár van pénze, hogy Görögországba menjen nyaralni, az miért azon akar spórolni, hogy nem köt baleset-biztosítást. Mondjuk az is biztos, hogy az illetőt még nem érte baleset, ezért ezen akar spórolni. Nagy butaság. Ezt csak addig teszi meg, amíg nem történik vele valami. Utána már biztos köt. Mi mindig kötünk. Sőt, amikor utazási irodával mentünk (egy last minute kivételével) mindenhová még útlemondási biztosítást is kötöttem. Mert hát ugye, sosem lehet tudni... De engem is ért már baleset Görögországban, éppen a Achilion hotel előtt, Thassoson. Csak a szerencsén múlott, hogy nem kellett igénybe venni az eü. szolgáltatást (meg persze azon a felszerelésen, amit minden alkalommal viszek magammal egy-egy utazás során: kötszer, betadine, gyógyszerek, stb.).
Végül is, szerencséje volt az úriembernek, mert sokkal rosszabbul is járhatott volna. Az ilyen és ehhez hasonló balesetek bármikor-bárkivel előfordulhatnak. Arról nem is beszélve, hogy egy lázas állapot, egy napallergia is előjöhet, aminek a kezeléséhez szintén orvos kell.
Nemrég azt olvastam, hogy a Macedon határon szúrópróba szerűen ellenőrzik a biztosítások meglétét.

Re: Általános 2014 máj. 26 09:55 #14290

Mikortól van hivatalosan webkamera, reggel hány órától? Nagyon megnézném a kis bajszos fókát! :)

A másik, a baleset sajnálatos eset, bárkivel előfordulhat nyaralás során kisebb kalamajka, én azt nem értem, hogyan tud akárki is elindulni biztosítás nélkül? Nem annyira drága az, hogy azon kellene spórolni, neten most már két perc alatt megköthető. Vagy egyszerűen csak úgy vannak vele, hogy úgy sem lesz rá szükség?

Oldalmegjelenítési idő: 0.291 másodperc