Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 jún. 25 10:22 #14454

..................Én a választásnál azt is néztem ,hogy ne az agyon reklámozott túlságosan felkapott helyre menjünk ,........

Okosan !!!
Az agyonreklámozottban lehet leginkább csalódni, mert túlfeszítik az érdeklődést a sok dicsérettel. Meg azok a helyek általában már átalakultak turistagyárrá.

Görögország egyébként fertőző. :lol:
<!-- ia0 -->görögzászló.gif<!-- ia0 -->
Ha egyszer voltál, vissza akarsz menni ! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 25 05:46 #14453

Balazsh ,jó sokszor voltatok már a szigeten ,nagyon szerethetitek.REmélem rám is ilyen hatással lesz.Nekem egy szomszédom ajállotta ők háromszor voltak Thassoson ,annyira jól érezték magukat ,ráadásul mindig 3 hétre mennek.

De nem elégszer. :)
A szigeteknek lelke van, van akit megérint, van akit nem.
Tavaly Krétán voltunk, volt aki le akart beszélni róla, mert nem tetszett neki. Nekünk nagyon bejött, minket szíven talált.
Ha megérzed Thassos lényegét és esetleg nem más eddigi kedvencet keresel benne, akkor biztosan tetszeni fog.
:Thassos-fan:

Értelek benneteket.Mi teljesen Görögország kezdők vagyunk.Nem tudok hasonlítani,de már én is azért nem nézegetem a képeket ,nehogy csalódjak ,túl nagy elvárásokkal érkezzem,mert mindenki csak jót és szépet ír.Én a választásnál azt is néztem ,hogy ne az agyon reklámozott túlságosan felkapott helyre menjünk ,de azért legyen élet.Azóta Santorinit néztem még ki ,hogy nagyon különleges lehet ,de talán az egyik legzsúfoltabb nyaraló hely az országban.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 25 05:38 #14452

Dragont, mi is hasonló időben szoktunk indulni (mi a ország északi végéből megyünk, igy délben indultunk el tavaly, a tavalyelőtti esti indulás nem jött be :) ), és a párom kijelentette, hogy csak Görögországban hajlandó pihenni. :) Itteni idő szerint éjjel 11-éjfél körül értünk el a görög határt, de mivel még birta, így ott is csak evés-ivás volt, és csak ahogy felmentünk az E90-es útra ott álltunk meg aludni. Van ott egy jó pár pihenőhely, wc-vel, jó nyugis - mondjuk az úton sem volt egy lélek se éjjel. Akkor már fáradtak is voltunk, Keramotiból az első komp meg úgyis csak 6.30-kor indul, addig nem tudsz átjutni a szigetre. :)
Valaki - ha váltjátok egymást vezetésnél- végig nyomja, és csak Keramotinál alszik a kompkikötőben. :)

Ja, és az első komp pont napfelkeltében megy át Limenasba, imádtam! :)

Köszi az infót!A férjem fog vezetni végig ,10 évig kamionozott vele nem lesz probléma ,elég jól bírja csak már elszokott a nem alvástól.A másik családnál is az apuka vezet végig.Jó lenne a napfelkeltében hajózni.

Re: Általános 2014 jún. 24 21:18 #14451

Balázs, így érthető!

dragont, ez így van. Minket is megérintett. Ez a sziget a szívünk csücske. Tavaly Kefalónia pl. nem érintett meg. Pedig mindenki azt mondta, hogy húúú... meg haaaa.... Kefalónia szigete a csúcs. Talán ez volt a baj. Egy kicsit többet vártunk. Nem mondom, hogy nem szép sziget. Mert az, nagyon is. De már akkor és ott eldöntöttük, hogy 2014-ben csakis Thassos jöhet szóba. Ismét! :D

Re: Általános 2014 jún. 24 20:59 #14450

Balazsh ,jó sokszor voltatok már a szigeten ,nagyon szerethetitek.REmélem rám is ilyen hatással lesz.Nekem egy szomszédom ajállotta ők háromszor voltak Thassoson ,annyira jól érezték magukat ,ráadásul mindig 3 hétre mennek.

De nem elégszer. :)
Tavaly Krétán voltunk, volt aki le akart beszélni róla, mert nem tetszett neki. Nekünk nagyon bejött, minket szíven talált.
Ha megérzed Thassos lényegét és esetleg nem más eddigi kedvencet keresel benne, akkor biztosan tetszeni fog.
:Thassos-fan:

Re: Általános 2014 jún. 24 20:54 #14449

Az idén miért is nem a Jota? A San Georgis nagyon szép apt., ismerős kívülről :-) vagy csak azért, mert már annyit néztem a képeket :-D

Egyszerű oka van. Eszter térde.
Jotában a két szintes mazonettbe szoktunk lenni, ahol a gyerekek lent alszanak, mi fent. A WC, fürdő szintén fent. A sok lépcső pedig......
Szemeztünk még a Jota egy szintessel, de aztán inkább kipróbáljuk a teljesen újat. Majd kiderül, hogy jól döntöttünk-e. :)

Re: Általános 2014 jún. 24 20:07 #14448

...Idén a San Georgis-ba megyünk, az utóbbi három alkalommal a Jotában, előtte az Ostriában, legelőször pedig a Pontiosban voltunk....

Az idén miért is nem a Jota? A San Georgis nagyon szép apt., ismerős kívülről :-) vagy csak azért, mert már annyit néztem a képeket :-D

Re: Általános 2014 jún. 24 19:55 #14447

Dragont, mi is hasonló időben szoktunk indulni (mi a ország északi végéből megyünk, igy délben indultunk el tavaly, a tavalyelőtti esti indulás nem jött be :) ), és a párom kijelentette, hogy csak Görögországban hajlandó pihenni. :) Itteni idő szerint éjjel 11-éjfél körül értünk el a görög határt, de mivel még birta, így ott is csak evés-ivás volt, és csak ahogy felmentünk az E90-es útra ott álltunk meg aludni. Van ott egy jó pár pihenőhely, wc-vel, jó nyugis - mondjuk az úton sem volt egy lélek se éjjel. Akkor már fáradtak is voltunk, Keramotiból az első komp meg úgyis csak 6.30-kor indul, addig nem tudsz átjutni a szigetre. :)
Valaki - ha váltjátok egymást vezetésnél- végig nyomja, és csak Keramotinál alszik a kompkikötőben. :)

Ja, és az első komp pont napfelkeltében megy át Limenasba, imádtam! :)

Re: Általános 2014 jún. 24 17:30 #14446

Re: Általános 2014 jún. 24 17:26 #14445

Üdvözlök én is mindenkit !
Nagyon sok segítséget adott ez az oldal ,a fórum ,meg ÁGi is akit nagyon szeretnék már megismerni!
Mi kb. 2 órányira lakunk a határtól ,du 2-kor szeretnénk indulni.Azon gondolkodom ,nem e hamar indulunk ,mert ha nem lesznek mégse rosszak a határok ,nagyon hamar oda érünk.
Tudtok nekem valami jó nyugis pihenő helyet ajánlani ,ahol nyugodtan aludhatnak a fiúk egyet ,ha hamar érnénk át a Görögbe?

Re: Általános 2014 jún. 24 16:26 #14443

Mi is szombaton indulunk.8-an megyünk 2 autóval.Ásotthalomnál szeretnénk átkelni a hosszú várakozást szeretnénk megúszni.Görög utazók szerint a legroszabb indulási idő a péntek ,szombat .Hátha itt megússzuk legalább a Magyar határt.
Hol lesz a szállásotok?Mi a Dimitrisben leszünk,már nagyon várom !

Én is üdvözöllek nálunk.

Mi később indulunk. Biztosan lesz este 8-10 óra, mire útra kelünk. Úgyhogy nekünk Ásotthalom nem játszik. Max. Tompa, ha gáz lesz Röszkén.
2006 óta minden évben vasárnap este indultunk, addigra Röszke is járható volt. De idén így jött össze, így volt szabad az apartman.
Idén a San Georgis-ba megyünk, az utóbbi három alkalommal a Jotában, előtte az Ostriában, legelőször pedig a Pontiosban voltunk.

Jó utat Nektek!

Re: Általános 2014 jún. 24 16:17 #14442

Mik ezek a lankadt, fülefarkalóg szmájlik ???
Vidám szmájlit tessék kirakni, mert örülsz, hogy mész... :D :wink2:

Fáradt vagyok! Nem fizikailag, szellemileg. :(
De lesz 2 hetem kipihenni magam! :)
:örül: :örül: :örül:

Re: Általános 2014 jún. 24 15:15 #14440

Szia dragont!

Üdv itt nálunk :) De jó lesz Nektek,hamarosan indultok :)
Pár éve mi is laktunk a Dimitrisben.Nagyon szép,jó felszerelt,hatalmas hütövel.A háziak is kedvesek,a kilátás pedig valami csodálatos :)
Érezzétek nagyon jól magatokat! :)

Re: Általános 2014 jún. 24 14:02 #14439

Hát, én szeptemberig már nem bírnám ki. :(
Lassan hulla vagyok. Jó lesz már szombaton elindulni Thassos felé.
6 nap múlva ilyenkorra már az első thassosi vacsorán is túl leszünk! ;)

Mi is szombaton indulunk.8-an megyünk 2 autóval.Ásotthalomnál szeretnénk átkelni a hosszú várakozást szeretnénk megúszni.Görög utazók szerint a legroszabb indulási idő a péntek ,szombat .Hátha itt megússzuk legalább a Magyar határt.
Hol lesz a szállásotok?Mi a Dimitrisben leszünk,már nagyon várom !

Re: Általános 2014 jún. 23 21:32 #14435

Mik ezek a lankadt, fülefarkalóg szmájlik ???
Vidám szmájlit tessék kirakni, mert örülsz, hogy mész... :D :wink2:

Re: Általános 2014 jún. 23 21:26 #14434

Re: Általános 2014 jún. 23 19:51 #14433

............... Ha még hagytak nekünk a fán :) ilyenkor a legfinomabb a füge. A szelidgesztenye is ekkor érik :wink:

Tényleg, a füge.... :nyálcsorgató: ... ki is ment a fejemből... pedig hogy csodálkoztam először a fáról szedett érett, édes fügén :D
A másik a szőlő. Nemhiába Dionüszosz (volt) a környéken a leginkább tisztelt isten... :D ... ennyi és ilyen finom szőlőt máshol nem lehet találni :igen:

Re: Általános 2014 jún. 23 19:21 #14432

............szeptember elején. Mennyire van még ekkor strandidő ? Kabócákat ................ ?

Még nagyon van strandidő.
Kivéve persze, ha Neked csak a napközbeni 40+ fok a strandidő :lol:
Levegő 25-30 fok között, víz 25-26 fok, este esetleg már kell valami hosszúujjú ruha. Esős nap becsúszhat, de hát az most nyár elején is volt bőven... igazából szept.12-14 körül van egy időjárási váltás, erős széllel , eső inkább csak utána.
Kabócák aktívak :lol: :futyul:

Van egy csomó szeptemberi élménybeszámoló, azokat nézd meg!

Mindig szeptemberben megyek a szigetre annak ellenére, hogy eredendően szeretek lubickolni, és napozni. Pamagnak igaza van. Persze szélsőséges időjárás ott is lehet. Volt már olyan is, hogy két hétből 4 napon tudtam fürödni a hullámzó tenger miatt, de aki a sziget romantikáját választja tudja, hogy benne van a pakliban :D A jellemző inkább az, hogy naplementekor megyünk egyet úszni, semmi hideg, de még hűvös sem volt. Persze, mindenkinek a hőérzete más, és más. Az sem utolsó dolog, hogy szeptemberben gyümölcs, paradicsom dömping van. Ha még hagytak nekünk a fán :) ilyenkor a legfinomabb a füge. A szelidgesztenye is ekkor érik :wink:

Re: Általános 2014 jún. 23 09:05 #14431

Magdika!
Megpróbálok, majd fotókat, ha lesz időm, de én sajnos nem tudok, olyan érdekfeszítően írni, ahogy te, én csak ennyit tudok... :(

Dehogynem :D
A téma az érdekfeszítő :D

Re: Általános 2014 jún. 23 09:04 #14430

............szeptember elején. Mennyire van még ekkor strandidő ? Kabócákat ................ ?

Még nagyon van strandidő.
Kivéve persze, ha Neked csak a napközbeni 40+ fok a strandidő :lol:
Levegő 25-30 fok között, víz 25-26 fok, este esetleg már kell valami hosszúujjú ruha. Esős nap becsúszhat, de hát az most nyár elején is volt bőven... igazából szept.12-14 körül van egy időjárási váltás, erős széllel , eső inkább csak utána.
Kabócák aktívak :lol: :futyul:

Van egy csomó szeptemberi élménybeszámoló, azokat nézd meg!

Re: Általános 2014 jún. 23 08:35 #14429

Sziasztok !

Az idén el szeretnék menni thasos-ra szeptember elején. Mennyire van még ekkor strandidő ? Kabócákat lehet hallani még szeptemberben :) ?

Re: Általános 2014 jún. 23 08:34 #14428

Kérdeztétek ,hol van Rosso Gremos? Ott készültek a barlangos kajakos képek.Azt a partszakaszt jelölte Ági rózsaszin partnak.

Re: Általános 2014 jún. 22 22:37 #14427

Magdika!
Megpróbálok, majd fotókat, ha lesz időm, de én sajnos nem tudok, olyan érdekfeszítően írni, ahogy te, én csak ennyit tudok... :(

Re: Általános 2014 jún. 22 20:36 #14426

.................... Az első héten komolyan nem tudtuk, hogy síelni jöttünk-e, ...............

:lol:
Hm... akkor Thassoson is lehetne sípályákat létesíteni? :lol: A Kavalától északra lévő hegyekben (meg Görögországban másutt is a magas hegyekben) vannak forgalmas sípályák...

.....................
Megérkeztek uÁgiék is...na ettől kezdve elkezdődött a kézműves őrület(EZT a lehető legnagyobb jóindulattal mondom), mert minden nap kicsi, nagy, görög, magyar, szülő, nagymama gyöngyöt fűzött, követ festett, mindezt Ági végtelenül kedves segítségével....
................

:D :igen: :kötöget:
:fotó: ... képeket, plíííííz ! :D :D :D

..........................
röviden ennyi, de ha valaki konkrétan kíváncsi valamire, nagyon szívesen válaszolok

Nyújtsd a kisujjad, az egész karod kell :lol:
És nem röviden, hanem beszámolószerűen, képekkel számíthatunk rá? :irkálós: :szgep:

Re: Általános 2014 jún. 22 18:58 #14425

uÁgi! Zsuzsinak leírtam az email címemet :?

Magdika!
beszámoló pár mondatban:

3 hétre tervezett nyaralásunk 2 hete tutifix Thassos volt, az első héten ment a varia, hogy merre menjünk, aztán végül Thassos maradt.Autóval mentünk, nem rövid az út, de felfújtuk magunkat és hajrá :D
Mivel az Apollonak, a Pontios apartmanban már nem volt helye, ezért emailben elrendeztünk a tulajjal egy egy hetet sikeresen. Az első héten komolyan nem tudtuk, hogy síelni jöttünk-e, de komolyan mondom sapkában , sálban aludtunk a kő épüéet legvastagabb fallal rendelkező szobájában....ahol olyan nedvesség volt, hogy a könyvem lapjaira foszlott (mondjuk nem kár érte, nem volt túl érdekes emyúgy se,) De megtanultam, hogy krio...poli krio...(hideg, nagyon hideg)....aztán a második héttől már a saját szobánkba költözhettünk, ami tengerre néző, hiper meg szuper volt, (apartmant foglaltunk, de minden nap takarítottak, ágynemű, törölköző csere)teljesen korrekt volt!
Az első héten inkább újra felfedeztük a szigetet és magunkba szívtuk az illatokat ismét. Rengeteget csavarogtunk. A második héttől a jó idő is megérkezett, ettől kezdve strandolás, búvárkodás minden mennyiségben.
Megérkeztek uÁgiék is...na ettől kezdve elkezdődött a kézműves őrület(EZT a lehető legnagyobb jóindulattal mondom), mert minden nap kicsi, nagy, görög, magyar, szülő, nagymama gyöngyöt fűzött, követ festett, mindezt Ági végtelenül kedves segítségével....
A tulajok hozták a megszokott formát, segítőkészek, aranyosak, odafigyeltek mindenre....
Remek 3 hét volt.....
röviden ennyi, de ha valaki konkrétan kíváncsi valamire, nagyon szívesen válaszolok

Oldalmegjelenítési idő: 0.134 másodperc