Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 nov. 17 14:13 #10910

Szerettem volna vajat vásárolni, ezért csillogtatva görög tudásomat mondtam; parakaló vutiró. Az alklmazott - szerintem albán, jó pár kört futott mire hozta az árut. Fizettem, és otthon nézem, nem vaj volt, hanem valami zsirféle. /nem véletlen, hogy sokáig keresgélte/ Azóta megtanultam olvasni a görög betüket, és a hütőpultból magam veszem ki a vajat. :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 nov. 15 06:50 #10908

Bocsánat, hogy megint temetek...
Marcsiék kis lakóbusszal jöttek. Csak éjszakára. Én megágyaztam az egész csapatnak, de sem a kacsám, sem a kandalónk nem tudta bent tartani őket éjszakai alvásra.Ragaszkodtak a lakóbuszhoz. Éjjel kikisérve őket, megnéztem az alvó helyüket. Jó, de jobb lett volna nálunk. Mondom hát nekik, de ők már lefekvéshez készülődtek. Csak Marcsi álldogál az autó előtt. Kérdezi:
- Nem zavarunk itt senkit, jó helyen parkolunk?
-Ó, nyugodt környék ez. Ne aggodjatok. Benneteket se bánt senki, ti sem zavartok senkit.
- ??????
- Ugyan, mit értetlenkedsz? Láttál már egy görög hegyi faluban ekkora parkolót és ilyen kivilágítást és kutat? a temető parkolója ez.
Marcsi megszeppenve néz körbe. Félve néz a kút mögötti sötét helyre. Fejét előre tolva néz a rra.
-Az a temető? Ti a temető fölött laktok? Azért van a hatalmas Kivi lugasotok, azt takarjátok?
_ No, nem gondolod meg, hogy visszajöttök inkább a meleg lakásba aludni?
-Megleszünk mi itt is.
NO, NEM ITT A TEMETŐ. AZ MÉG JÓVAL ARRÉBB VAN. eZCSAK A PARKOLÓJA...
BÉKÉS 4 ÓRÁT ALUDHATTUNK MINDANNYIAN.
Remélhetőleg jó utuk lesz. Nem tudtam őket itt fogni. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 nov. 11 10:08 #10901

Kissé morbid talán, viszont megtörtént eset
Nézelődik a csoport Castróban. Kápolna, mögötte a csontkamra

Erzsi. Húúú, gyere nézd, tele van lábszárcsontokkal, meg koponyákkal.
Nagyon felemelő lehet Zsuzsa.
Miért? Nem a mieink.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 nov. 11 08:22 #10898

Az egyszeri görögnek átkurjant a szomszéd asszony.
Hé, gyere csak át hozzám! Átballag görög a szomszédságba, gondolja valamit segíteni kell. Szomszéd Anna két új, de poros cipőt nyom a görög kezébe.
-Jó lesz a munkákhoz. Fogadd el.
-Ki halt meg, Anna asszony?
-Ó, senki. Szívd vissza kérdésed, senki, de mi már ilyet nem hordunk.
-Ha meg halt volna valaki, attól is elfogadtam volna. Nem a lábáról lett levéve, a kertbe meg nekem is jó lesz.

( Hogy értsd, it a görög, használt, vagy új, de nem használt ruhát és cipőt, csak elhalálozás után osztanak szét.)

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 szept. 23 17:21 #10733

Ui.: Azt még csak leírom, hogy a sörrel milyen kalandunk volt: Mythos nélkül nem jöhettünk haza, hiszen erre építettük az ajándékozást. A Dutyfree-ben természetesen nem kaptunk, éppen elfogyott. Vasárnap lévén még utánpótlást sem vártak. A Macedon határ előtt a senkiföldjén megfordultunk és irány vissza Görögország!!!! Természetesen Evzoniban és a környező falvakban is minden bolt ZÁRVA volt. A tavernákban csak Heineken és Amstel volt kapható. Így elindultunk vissza Szalonikibe! Aztán menet közben számolgattam és úgy döntöttem, hogy ha lesz a benzinkútnál, ott veszem meg (nekünk még Szerbia közepén szállást kellett keresni és nem mindegy hogy világos van, vagy sötét és késő). Így begyűjtöttük a szemben levő benzinkút készletét is mivel csak a két kútnál összesen volt annyi, amennyi nekünk kellett. Míg pakolásztunk az autóban odajött egy kifele utazó magyar és megkérdezte, hogy ennyire olcsó, hogy ilyen sokat vettünk? Mondtuk neki, hogy itt a legdrágább és elmeséltük a történetet…. Volt nevetés. Na ennyi a kalandokról.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 jún. 27 12:13 #10213

Most derült ki az, hogy mióta nem találkoztunk, házasság és baba...
Nagyon sok boldogságot kívánok. Csodálatos pár vagytok! A babához, az apasághoz külön gratulálok. Nagy és szép feladat.
Egészséget és vidám, örömteli napokat az egész életetekre.
Andriskám, és nagyon okosan tetted ezt, amit itt írtál. m,i is magunk elé képzeltük a jelenetet. És veled mosolyogtunk, és felvettük a csöppséget puszival beborítva. Hanem ezt az írásos módit őrizd meg! Úgy elszaladnak ám az évek, és ha nem írod, akkor bizony veszendőbe mennek. És majd mikor 12 éves kor körül kezd lenni, kérdezgeti milyen is voltam. ha írod tovább is, hosszan mesélsz majd neki, és újra öletekbe bújuk majd a kis kamasz aki ilyenkor fog már csak hozzátok bújni.
Írd hát, mind és mind!!!!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 jún. 27 08:54 #10212

Az első lépések, avagy merjünk nagyot álmodni 1 évesen.

A tavasz már lassan nyárba fordult mikor önállóan elindult a Mi Kis Angyalkánk. Nem sokkal ezután történt:
Kapaszkodik ebbe-abba és útba került a függöny, karnis tiplistől kijött, szerencsére szemlélyi sérülés nem esett, és még ijedtség sem volt a részéről.
Segítőkészsége ezt követően egyből megmutatkozott - talán tudta, hogy ha már leszedte vissza kellene tennie valahogy.
Munka közben figyelhetett: apa létrára fel, létráról le, egy csavar ide, egy tipli oda.
Következő pillanatban nézek hátra és mit látok:
Kicsi lányunk, mert nagyot gondolni és jött utánam segíteni és már a harmadik létrafoknál járt mikor észrevettem.
Apa lemenni nem tud, így megfogni sem ha esne, ezért gyorsan kiáltok a konyhába: anyaaa gyere be, segítséget kaptam.
Anya jött, látott, segített.

Ezt követően a karnis még váratott magára és inkább eljátszottunk egy jó darabig a rögtönzött mászókán.
A sírás a végén jött ki, mikor végeztünk és elraktuk a mászókáját :D

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 jún. 23 07:07 #10149

Görög est.
Lányok 3 an megrohanjuk a toalettet.
Kettőbe bent vagyunk. A 3. hölgy a tükör előtt fésülködik. Majd beszédet hallok. Egy férfi jöhetett be. Angolul történik az eszmecsere. Uram a másik ajtó jobbra... Ajtó csapódás.. Majd újra itt a férfihang... De hisz ez a férfi toalett. Itt nem rombusz , hanem vonal van. Női hang. Sajnálom, már két nő által ez foglalt. Férfi hang. De ez a férfi toalett. Sajnálom, de mint mondtuk mind kettő foglalt. Talán próbálja meg a nőit.
Rötyögve jövök ki mind hárman dolgunk végezve. Majd mind hárman tanulmányozzuk az ajtó mellén össszekulcsolt alakú személy jelzést. Két koktél után nagyon kell nézni, hogy rombus vagy vonal a nadrágos helyen.
Következő alkalommal mikor újból mentünk az incidenst ért férfi felesége komoly képpel mutatja felénk a rombusz alakot.
Mi felnyújtott újjal mutatunk egY vonalat. NO VONAL. JES: ROMBUSZ!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 19 17:19 #9621

Ellenpélda a jóhiszeműségre.Nem szeretnék általánosítani, mert tévedni emberi dolog.
Vásárolok egy drogériában, pénztáros számol, csakhogy láttam kevesebbet, mint kellene. Szóltam. Elnézést, kisasszony! Rámförmed: Mi van? - Na, itt rontottam el. Végül kiderült, hogy mi is az én bajom, és hirtelen nagyon hálás lett, és megkért, írjak alá ezt meg azt. De, megköszönni elfelejtette.
Nem rég vásárolok egy nagy boltban. A csokor virágot elfelejtette felszámolni a hölgy. Szóltam, hogy elnézést, de szerintem nem számolta a virágot. Ő gyorsan beütötte, a pénzt elvette és se bú se bá. Már megint mit rontottam el?
Én elhiszem, hogy elfásultak az emberek, a kicsike pénzükért robotolnak, de talán egy köszönöm járna, hogy nem lesz hiánya a záráskor.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 19 06:20 #9619

Mindig a legédesebb történetek az igaz emberi történések.
Mi akik emberekkel foglalkozunk,- ilyen- olyan módon -valóban filmekre illő, nagyon kedves eseményekre emlékszünk vissza.
Az első apuka ... Meghatódhatott. Én is azt tettem volna.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 18 20:47 #9615

Ma nem volt ügyeletes a kórház ahol dolgozom, de 5-ig rendelünk (nincs műtő, nincs aneszetzilógia, tehát műtét sincs).
Jött egy 10 év forma kisfiú, akinek miután megcsináltam a röntgent láttam eltört a könyöke, átadtam a sebésznek, aki elirányította az ügyeletes kórházba.(a rtg. felvételt nem adta oda, bár ilyen esetben kiadjuk)
3/4 5 -kor csörög telefon a kisfiú apukája, hogy a gyerek felvétele kellene a másik kórházban a műtéthez, hogy ne kelljen újra sugarazni a srácot.Mondtam oké.
mondta: elindul érte
mondtam : maradjon a gyerek mellett, úgyis letelt a munkaidőm, majd én odaviszem.

Apuka várt a másik kórház bejáratánál.Rtg. átad, jobbulást kívántam, viszlát.
Apuka áll meredtem és zavarban van
Megadná a nevét és a telefonszámát?-kérdi
nézek hülyén..merminek?

Szeretném meghálálni, hogy utánunk hozta-mondja
mondtam ne viccelődjön már....
inkább ha módjában áll , tegyen egy apró szívességet majd valakinek valamikor, amikor épp az ő segítő kezére lesz szükség.

CSak úgy eszembe jutottak:
I.

Kínai apuka

egy árva hangot nem beszélnek magyarul...hozza a kb.2 éves kínai gyerekét..persze az már lehet érti mit mondok, de nem tudja lefordítani atyjának.
Mondom és mutatom neki vetkőztesse le a gyereket, aztán ültesse fel ide a székre és rögtön jövök.
-Érti?-kérdem
-hogyne értené-bólogat és földön túli boldogsággal az arcán mosolyog.
kimegyek
aztán vissza
aztán felvisítottam a röhögéstől, mert félmeztelen apuka a félmezetlen gyerekével üldögél a széken, ahogy mutattam.
II.
Apuka zavarban:
Kérem vegye le a gyerek cipőjét, nadrágját, aztán fektesse fel az asztalra.
kövezkező kép:
apuka fekszik az asztalon
vinnyogva röhögés..
apuka zavarban
kész vagyunk mehetnek.
apuka:viszlát
ajtón kimegy.....gyereket otthagyta az asztalon..gyerek ölbe vesz..megyek apuka után, hogy az szerintem otthon hiányozni fog a leltáról

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 13 06:42 #9588

Emlékeztek, írtam, hogy nem tudok mit kezdeni a sok tojással.
Benne voltunk 40 napos böjtbe. Mindenfelé ajándékoztuk ez időben a tojásokat, Meg annyit ettünk mi magunk, hogy reggelre olyan dagadt szemmel ébredtem, hogy az egyébként is kun vágású mongol szemem tényleg olyan csíkká változott, hogy most valóban épp csak kiláttam a résen.
A nagy böjt hetén indult be a tojás rendelés és vásárlás. A legtöbbje csütörtök reggelre kérte a friss fészek alóli tojásokat.
Szegény jószágaim megszakadtak, olyan mennyiséget tojtak. 5 napos gyűjteményt tettünk, hogy kielégítsük az igényeket.
Most ott tartok, hogy mi Húsvétra vagy réce tojást festünk, vagy nem lesz tojásunk.
Mennyi tojást eszik egy görög?
A sógornőm Pasxali névre hallgat. Pasxa Húsvétot jelent.
Először szerdára megrendelt 90 tojást. Csütörtökre tojás festés egyházilag kötelező napjára 30 darabot. Mikor meglátott a kosárra még meleg tojással, mind elkérte. 35 darab.Másnap reggel azaz tegnap újabb 30 darabot kért. Csak 15 -öt kapott. Nem volt több...ahogy kivittem neki újabb 30 darabot kért. Ma nem lehet festeni, mert ma víz nem kerülhet a házba a földre. Mosdani , mosogatni sem lehet ma. az ételre, hogy mami a kötelező menű? Nem emlékszem. Tegnap volt a himó nap. Mi a himós? Lé. Gyümölcslé, és lé. Tegnap citromos rizs levest és frissen csavart narancs levet ittak a böjtöt szigorúan betartók. Majd az epitáfió azaz Krisztus virágos sírját készítve virrasztottak a templomban. Marci fiam bevállalta, hogy virraszt helyettünk is. Hajnali 3 óráig bírta a misét. Én már 8 órakor békésen aludtam.
Annáék délelőtt nyári napos időben indultak haza. Sikerült őket úgy útnak indítani, mint ahogy a jeep safariról szoktunk hazajönni. Egy fán csücsülve, és a lábunk alatt szikla lábtartó... TEHÁT JÓL SIKERÜLT A KIRÁNDULÁSUK! :D
Visszatérva a tojásokra. efitől még 30 tojásra kaptam a feltámadás napjára rendelést.
Számoljátok, hogy PASXALI CSALÁD HÁNY TOJÁST ESZIK MEG MAJD HÚSVÉT IDEJE ALATT?
Én már elvesztettem a fonalat...
Annak örülök, hogy meghívtak Húsvét vasárnapján a sütögetésre. Lesz a nagynéni Athéni tortájából és édességeiből is a menüben. Azok az én sárga tojásaimból készültek.
Miért említem a nagy nénit?
Mert az övé az egyetlen olyan cukrászda ahol a világ legfinomabb sütijei és tortái vannak.
A torták piskóta tésztája itt szirupban vannak áztatva és vajas krém alapúak.
Az övé Athéni recept alapján készül, ami tejszínes krémes, és nem szirupos. Mennyei! Az övé a Kis Cukrászda!
Nem így hívják, csak én nevezem így. Mert nem a vitrin csicsázására figyelnek, hanem az egyszerű majdhogy nem eldugott cukrászdába finom és mindig friss sütik készülnek. Együtt van a műhely és a kiszolgáló pult. A többiek( mind!!!) egy kavalai nagyüzemtől rendelik és komppal hozatják át naponta. Tehát azontúl, hogy nehéz tömény édességek, érzitek hogy nagyüzemiek!
A nyáron készítek egy kis névtáblát a kicsi vitrinére. Kis Cukrászda néven. Megérdemli, mert gyanítom, hogy hozzá került az Efi által rendelt tengernyi sok tojás.
Ma jön meg 3 pár otthonról. Repülővel jönnek 3 éjszakára.
Ők tavaly farsangkor jöttek. akkor télbe érkeztek. Most is hívtak, Ági, téli bundát vigyünk? Most mondtam fürdőruhás felszerelést kérek. Nyárba mentünk megint tegnaptól velük most nem főzök.
Kemény böjt napok vannak, az egyetlen, amit nekünk is be illik tartani.
Holnap menünk. Szombat. Héjában sült krumpli, sóban eltett olíva bogyóval. Csicseriborsó hagymával, pürében. fűszerként kümenó és origánó. Tálaláskor most olíva olaj nélkül, csak friss zöldhagyma és frissen csavart citrom lé. És pirítós kenyér reszelt paradicsommal origánóval és fokhagymával. Ez is holnap a böjt miatt feta és olaj nélkül. édességnek a szezámmagból készült kakaós halva. Ez egy majdnem kötelező menü. Szombat éjfélig tehát olaj, tej, tojás, hús nélküli ételek. Aztán szombat éjféltől jöhet a lakoma!
Barbarától megkaptuk a házi vágású kis bárány combot és az oldalast. Ma bepácolom origánóval, mustármag porral, sóval, és citromlével. Citromos origános sült krumpli lesz hozzá. Ez lesz a mi éjféli menünk. MAGYAR FA TOJÁSSAL. Még jó, hogy Csaba gondolt ránk! Tojás árus húsvétkor tojás nélkül?!
Húsvét hétfőig kicsit el leszek veszve. Ha késlekedve válaszolok majd a levelekre, emlékezzetek arra, hogy nálunk most van a BAZI NAGY GÖRÖG HÚSVÉT!
Milyen jó nekem, hogy én mindent duplán ünnepelek...

Pamagom, ezt majd másold már át a beszámolóba... Azért nem oda írtam, mert azt gondolom nem mindenki olvassa, míg ide mindennap bejöttök olvasgatni.
Kívánok nektek is kellemes tavaszi Húsvét utáni hétvégét!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 04 07:02 #9516

Közeleg a húsvét.
Ilyenkor a böjt időig szárnyasokat nem vághatnak az emberek. Részben a költések miatt, részben meg ugye böjt van!
Erről jut eszembe...
Ideje megnézni mi lett a kis vadkecskémmel...
Nézzétek milyen szuper farmot létesítettek a hegyen. A hegyoldal szikláit beépítették akolnak. Itt vannak bezárva az idén született decembertől januári születésű kis gidák. Ezek lesznek a húsvét fő menüi. Részben ezért is nem engedik ki őket a szabadba, ők mama nélkül maradtak és cumisüvegből történik számukra az etetés. Elég drága a tejpor. 4 Euró/kg. Egy nap egy kecske ennél többet is be tud nyakalni. Hogy mennyit adnak nekik, Kb 1 litert, ill, kiegészítő abrakot, meg ágakat.
A mamával született gidák már kint vannak a hegyekben szabad legelésen. Ők megmenekülnek. ezek a gidák viszont 10-12 euró/kg a húsvéti asztalra kerülnek majd.
Sajnálatos, de ha utána számoltok, érthető a mesterséges táplálás anyagi nehézsége miatt...
Ide került az én vad kis kecském is. nincs rajta a képen. Ő szabad legelésbe került különleges lénye miatt!

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 03 09:32 #9509

Ha azt tudom fiatal koromban.hogy a nőknek ártalmas az atlétika, akkor nem kezdek bele. És lehet benne valami, mert a mai napig érzem a sportsérüléseim maradványait, pl. mikor frontos az időjárás. :(

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 02 19:54 #9504

Bazsi,gratulálok a gyerekekhez!!!
Hogy beszerveztek téged.. Jól éreztem...
Eszterre gyanakodtam, hogy ő esetleg már női kiváltságból kivonja magát. De férfiasan megküzdötte a távot...
Bravó neki! Adj érte tőlem egy puszit! Kis piros lett az orcája a végén? Látlak lelki szemeimmel benneteket.
Gergő lihegve, büszkén örömmel lógott a nyakadba a végén.
Eszter térdre hajolva meggörnyedve szuszogott és fújtatott...
Potámia- Panagia táv. A tömeg miatt olyan, mintha felfelé tettétek volna meg 45 C fokos melegbe...
Még gyalog is elég...

Én csak gondolatban kacérkodtam.
De kíváncsi voltam mi a maratoni futás története. Ezt ugye az alsóbb írásokba be is ollóztam.
Ott olvastam:
Abban az időben általánosan elfogadott tény volt, hogy a nőknek ártalmas az atlétika.
Ezt vonatkoztattam a mai időkre is. :D
Meg valakinek drukkolni is kell.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 02 10:51 #9501

Szép volt Balázs! Igazán izgultam érted. :örül:

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 02 08:11 #9499

IZOMLÁZ???
HOGY ÉLTED VÉGIG?! :örül:
FOTÓ KÉSZÜLT?
ESZTERKE ÉS GERGŐ IS VELED FUTOTT?
HÁNY KM-ES TÁVOT FUTOTTÁL?
ZSUZSÁT INKÁBB HOZZÁM HASONLÓNAK ÉRZEM. RÓLA NEM FELTÉTELEZEM, HOGY FUTOTT.
IRJ MÁR AZ ÉLMÉNYRŐL,MERT TÉNYLEG EGYEDÜLÁLLÓ LEHETETT...

Akkor szépen sorban! :)
-Egy minimális.
-Könnyebb volt, mint gondoltam. Itthon még úgy gondoltam, hogy ha elfáradok sétálok, de nem kellett, végig nyomtam. Egyébként a hangulat kiváló volt, több ezer ember futott együtt. Ha hiszitek, ha nem, 2 perc volt, míg a startpisztoly eldördüléséig a startvonalhoz értünk. :)
-Több is, de nem tudom melyiken vagyok. A gyerekekről én is készítettem telefonnal.
-Igen, a Gergő iskolája volt a mozgósító (3 fővel maradtunk le az 1. helyről, mint a legtöbb embert mozgósító csapat). Az Eszter, mint régi diák természetesen jött. Én meg mint rendes apuka. :)
-3,2 km volt a táv. Eredmény: 19 perc 50 másodperc. A gyerekek kb. 1 perccel előttem értek be.
-Zsuzsa nem futott, Ő a térde miatt nem is tud. Még Kefalonián kiment a térde (tudod, mikor telefonáltam a gyógyszertárból), azóta egy rossz mozdulat, és megint kimegy. Csak óvatosan tudja terhelni.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 02 07:42 #9497

IZOMLÁZ???
HOGY ÉLTED VÉGIG?! :örül:
FOTÓ KÉSZÜLT?
ESZTERKE ÉS GERGŐ IS VELED FUTOTT?
HÁNY KM-ES TÁVOT FUTOTTÁL?
ZSUZSÁT INKÁBB HOZZÁM HASONLÓNAK ÉRZEM. RÓLA NEM FELTÉTELEZEM, HOGY FUTOTT.
IRJ MÁR AZ ÉLMÉNYRŐL,MERT TÉNYLEG EGYEDÜLÁLLÓ LEHETETT...

PAMAG EMLÉK ÖTLETEI ARANYOSAK.
ITT A GYEREKEK SEMMIT NEM CSINÁLTAK.
ENGEM HAJNALBAN PÁNOS TRÉFÁLT MEG.
A GÉPNÉL ÜLTEM. HALLOTTAM KIMEGY ÉS A FÉM LÉTRA CSÖRGÉST HALLOTTAM. MAJD BEJÖTT LEFEKÜDT CSENDESEN. ÉS A GÉPTŐL RÁKÉRDEZTEM, HOL VOLT HAJNALBAN. Ő CSAK NYÖSZÖRGÖTT ÉS ÖSSZEGÖRNYEDT AZ ÁGYON. MAJD MONDTA MIKOR ODAMENTEM HOZZÁ, HOGY LESETT A LÉTRÁRÓL A TETŐRŐL, MERT ELCSÚSZOTT A LÉTRA.
MAJD AGYON VÁGTAM. ELŐSZÖR AZÉRT HOGY MI A CSUDÁT CSINÁL SÖTÉTBEN A TETŐN. MAJD MIKOR RÁJÖTTEM, HOGY VICC VOLT.
Ami a poén, hogy hihető volt. Mert amikor télen a kandallót szerelték, valóban hajnali 1 kor jött ránk, hogy valami gond van a kéménnyel, és fel kellett menni sötét éjszaka a tetőre, amikor is megcsúszott a létra és az én emberem 95 kg-al lógott a tetőről, és én nem bírtam tartani, mert a létra is nehéz volt és azt tartottam először. Szóval akkor épp hogy élve maradt.

Marcit kérdeztem, de semmi mókásat nem tettek...

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 01 18:06 #9496

Na izgulok... :D

Április elseje, bolondok napja...
Hány éve már a kutya se törődik ezzel...
Még gyerekkoromban az úttörőújságban (talán Pajtás újság volt a neve...?) biztatták a gyereknépet, hogyan kövessen el áprilisi tréfát.
Az egyik ötlet, hogy sötétkék celofánból kivágunk egy amorf, pacaszerű alakot, fogunk egy üres tintásüveget fölborítva meg a pacautánzatot, és elhelyezzük a legszebb terítőn... garantált a szülő szívszélhűdése...
Arra is tanítottak, hogyan lehet papírból élethű svábbogarat gyártani... szintén a szülő örömére. :D
Gimnazista koromban egyszer fogtunk madzagot meg újságpapírokat, és fölkötöztük a papírfecniket a spárgára, elkerítettük a tanári asztalt... és fölírtuk, hogy vigyázat, frissen mázolva... de a tanár fogott egy másik széket, a katedra mellé ült és megtartotta az órát... :D
Egyszer meg elbújtunk a másik tanteremben, de tanár úrnak nem volt humora, a következő órára föladott kétszer annyi anyagot tanulni... :(
Ma is gyakorolnak ilyeneket a fiatalok? :D

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 01 08:08 #9495

:ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző: :ördögűző:
:koporsó: :koporsó: :koporsó: :koporsó: :koporsó: :koporsó: :koporsó: :koporsó:

Ha túlélem jelentkezem. :)

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 ápr. 01 07:38 #9494

Jaj,jaj, jaj....
Görög gyásznap kezdődik ma estétől 24 órán keresztül.
Oda a Balázsunk...
Ági viszont élve marad, mert valóban még elképzelni is nehéz, hogy végig fussak ilyen távot.

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 márc. 31 22:28 #9493

Pánostól kérdeztem, szerinted végig tudnám futni a Pella-Thessaloniki távot?
Hát, hogy elindulnál, az biztos. Hogy egy hét múlva még valamelyik árokban üldögélnél a kávéddal és cigiddel, az is biztos.
........
Holnap lesz a 7. Nemzeti Nagy Sándor Maratoni.
.....
Április 1 lesz holnap.
Van aki felismer majd, hol kullogok????

Hát persze, első Görögországi élményeim között láttam a Fehér tornyot Thessalonikiben. Valamikor 1993-ban.

Ugye csak áprilisi tréfa, hogy futni fogsz!!! :D

Az viszont nem, hogy én futni fogok a Vivicittá Városvédő Futáson. A Gergő iskolája beszállt a mozgósítási versenybe és így mennem kell.
www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/ - www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/
Persze csak a 3,2 km-es távra neveztem, de az is több mint az évente egyszer szokásos futásom az Omszki tó körül (budakalászi futóversenyen), mert az csak 1,8 km.
Szóval holnap délutánra mi lesz belőlem azt nem tudom. :)
Majd hazahoz a gyerek a hátán! :) :futyul:

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 márc. 31 18:41 #9492

Hajrá Ági! Szurkolunk!!! :örül:

Ha gondolod, pénteken felveszünk az árok szélén!
Puszi

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 márc. 31 17:02 #9491

Pánostól kérdeztem, szerinted végig tudnám futni a Pella-Thessaloniki távot?
Hát, hogy elindulnál, az biztos. Hogy egy hét múlva még valamelyik árokban üldögélnél a kávéddal és cigiddel, az is biztos.

Holnap lesz a 7. Nemzeti Nagy Sándor Maratoni.
5 km-es, 10 km-s
42, 195 km-s
Krisztus előtt 490-ben a perzsa flottát Peiszisztratosz türannosz száműzött fia, Hippiasz kalauzolta Marathón partjaihoz. Jól tudta - mivel it feküdtek családi birtokaik -, hogy ez az egyetlen olyan síkság, ahol a perzsa lovasság fölényét ki tudják használni az athéni nehézfegyverzetű gyalogsággal szemben. Hippiasz tehát, miután partot értek, húszévi száműzetése után, ha rövid időre is, de hazatért. Az athéniak látták a perzsák által elpusztított közeli Eretria sorsát (ahol korábban négyezer telepesük lakott!), és azt is, milyen sok görög állam adott földet és vizet a hódítóknak. Segítséget kértek hát Spártától, a másik jelentős görög államtól, amely visszautasította a perzsa szövetséget.

E segítségkérés lehetett az alapja a később elterjed mesés történetnek, hogy a marathóni győzelem után egy állig felfegyverzett athéni harcos (Philippidész vagy Therszipposz) futva vitte a jó hírt Athénba, ahol csak annyitt mondott, hogy győztünk!, majd összeesett és meghalt. A görög-perzsa háború történetírója, Hérodotosz valójában csak annyit ír, hogy a csata előtt elküldtek Spártába egy Pheidippidész nevű futárt, aki a 255 kilométeres távolságot mindössze két nap alatt megtette. A spártiak azonban nem indulhattak el azonnal, mert akkor megszegték volna a törvényt. Aznap volt ugyanis a hónap kilencedik napja, márpedig a kilencedik napon nem indulhattak hadba, mivel még nem jött el a holdtölte. Így hát megvárták a holdtöltét, és csak azután vonultak Attikába. A perzsák azonban kevésbé voltak türelmesek és hadrendbe álltak a marathóni síkon. A perzsákkal szemben felsorakozott athéni sereg tíz sztratégosza (hadvezére) nem tudott egyetértésre jutni, milyen haditervet alkalmazzanak. Mindennap másikuk látta el ugyanis a fővezéri teendőt. Amikor a perzsákat jól ismerő Miltiadészra került a sor, aki korábban a Kherszonészoszon uralkodott türrannoszként és részt vett Dareiosz szkíta hadjáratában, látta, hogy a többnapos várakozás miatt türelmetlen perzsák kezdik behajózni seregüket, ráadásul a lovasságuk sincs a csatatéren (talán itatni vitték a lovakat). A kedvező pillanatot kihasználva hirtelen támadást vezényelt és a két sereg közötti több mint másfél kilométeres távot futva tették meg. A perzsák őrültnek hitték őket, hiszen íjászok és lovasság nélkül rontottak rájuk. Miltiadész határozott fellépésse azonban bevált: a perzsák egy részét a tengerbe, más részét a közeli mocsárba szorították. A megmaradt sereg hajóra szállt, hogy - Attikát megkerülve - Phaléronnál szálljon partra. Miltiadészék azonban erőltetett menetben vonulva megelőzték őket. A perzsa fővezér, Datisz nem kockáztatott meg egy újabb kudarcot, inkább hazahajózott. A késve megérkezett spártaiak megszemlélték a halottakat, gratuláltak az athéniaknak, és visszatértek hazájukba.
A történetből jól látjuk, hogy a tankönyvekben és a sporttörténetekben oly gyakran felbukkanó marathóni futóról Hérodotosz mit sem tudott. A hősiesen romantikus mesét a Kr. u. 2. században jegyzi fel Lukainosz és Plutarkhosz. A szónok és író Plutarkhosz viszont Therszipposznak nevezi a hős futárt. Plutarkhosz azt is hozzáteszi, hogy a történet végső soron a Kr. e. 4. században élt pontoszi Hérakleidész írására vezethető vissza: A marathóni csatáról egyébkéntaz erkhiabeli Therszipposz hozta meg a hírt, ahogyan arról pontoszi Hérakleidész beszámol, a legtöbben nazonban azt állítják, hogy Euklész teljes nehézfegyverzetben futott, a harctól kimelegedve, és a kapunál az első embereknek, akikkel találkozott, csak annyit mondott: - Üdvözöllek titeket!- és -Örvendezzünk! -, aztán nyomban kilehelte a lelkét.

Azt azonban egyik szerző sem indokolja meg, miért is kellet volna ezt a jelentős távolságot tűző napsütésben, teljes fegyverzetben, futva megtenni. Ha Miltiadész hírt akart adni győzelméről, küldhetett volna egy futárt vagy éppen egy lovast Athénba. Nem véletlen, hogy a marathóni futó meséjét közlő források még a futó nevében sem tudnak megegyezni. A Philippidész névalak mindenesetre nagyon emlékeztet a legenda egyik lehetséges forrására, a Hérodotosz által említett athéni futár, Pheidippidész nevére.
Az már csak a pontosség miatt említem meg, hogy az Athén és Marathón közötti távolság 40 km és nem 42, mint az olimpiai versenyszámban. A maraton távot - ami 42195 méter - csak a londoni olimpia, vagyis 1908 óta kell teljesíteni a hosszútávfutóknak, mivel történetesen ilyen messze feküdt egymástól az olimpiai stadion és a windsori kastély királyi páholya, ahol az uralkodó fogadta a maratoni versenyzőket.
forrás: RUBICON Történelmi Magazin
A maratoni táv: marathon hossza

Ki futotta le az első női maratont?
Stamata Revithi volt az első nő, aki lefutotta a maratoni távot az első nyári olimpiai játékok idején. Az 1896-os görög olimpián a nőket nem engedték futni, ezért Revithi a férfi 40 kilométeres maratoni futás másnapján teljesítette a hivatalos távot 5 óra 30 perces idővel. A Panathinaikos stadionba azonban nem futhatott be, ezért tanúkat szerzett a futásához, akik igazolták a távot és az idejét. A 8 órai rajtkor a város egyetlen tanára, a polgármester és a városi magisztrátus igazolta aláírásával, hogy 8 órakor elrajtolt és innen elfutott Parapigmata-ig (ma a Hilton Athén közelében az Evangelismos Korház áll a helyén), ahol az ott lévő görög katonatiszteket kérte meg, hogy aláírásukkal igazolják a megérkezés idejét. Azonban az Olimpia Bizottsággal nem sikerült elismertetnie az eredményét. Abban az időben általánosan elfogadott tény volt, hogy a nőknek ártalmas az atlétika.
Maratoni táv hossza méterben
A maraton 42 195 méter hosszú. 42,195 kilométer amit gyakran 42,2 km -nek kerekítenek.

Hogy láthassátok a pontos térképet, a linkre kattintsatok rá.
Van két videó felvétel is.
Felemelő hangulatú!
www.atgm.gr/ - www.atgm.gr/

Április 1 lesz holnap.
Van aki felismer majd, hol kullogok????

Re: Anekdoták, vidám, kedves történetek 2012 márc. 14 18:35 #9320

............................
A nyáron tuti hogy lesznek akik végig járják majd a segítségemmel. De telefonos kapcsolatnak minimum, hogy lenni kell nekik velem, majd, hogy én is nyugodt legyek.......................

Valakinek úgy kéne végigjárni, hogy GPS-en rögzíti az összes pontot. (Gondolom, gyalogosan is lehet rögzíteni... )
Akkortól be tudjuk rajzolni a műholdas térképbe.

Oldalmegjelenítési idő: 0.114 másodperc