Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 dec. 16 09:26 #11033

Szép napot Mindenkinek! :)
Ritkán sikerül irnom, bár mindig elolvasom az új hozzászólásokat. :) Remélem mindenki jól van, és megy a karácsonyi készülődés ezerrel. :):):)
Már advent második vasárnapja van...hihetetlen, hogy elrepült ez az év is, nagyon gyorsan szaladnak az esztendők.
Bent az iskolában a gyerekekkel is az ünnepről beszéltünk, és annyira aranyosak a saját kis gondolataikkal, az egyik kislány azt válaszolta, mikor feltettem a kérdést, hogy ki miért várja a karácsonyt: Mert apa végre nem dolgozik, és idén otthon lehet velünk szentestén, anya az összes kedvenc sütimet elkésziti, és ilyenkor a kutyusomat is beengedjük a fenyőfa alá melegeni...)
Örültem, hogy már számukra sem csak az ajándékokról szól a dolog...:)

Mindenkinek jó készülődést, sok-sok szeretetet - és ne csak az ünnepek miatt!

Túrmezei Erzsébet
Karácsony előtt

Legyünk egy kicsit csendben!
Födje mély csend a szíveket:
mert a sötét, elgyötört földre
Karácsony közeleg.
Jó, ha most lelkünk messze hagyja
a hajsza, lárma mind.
Ne siessünk hangos utakra!
Karácsony lesz megint.
Kezem a jászol előtt szépen
imára kulcsolom.
Nyomorúságom, szegénységem
mind elpanaszolom,
Szívem kitárom: kérlek add meg,
ami nincsen nekem!
Csodáddal csodálatos gyermek,
takard be életem!
Hadd legyen szívünk boldog csöndje
imádattal tele!
Újra leszáll a sötét földre
Karácsony éjjele.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 dec. 15 08:38 #11026

Nekem egy Vili nevű verebem van.Nálunk Ő a főnök.

akkor a ciculikat nem engedjük a közelébe...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 dec. 14 22:27 #11024

Nekem egy Vili nevű verebem van.Nálunk Ő a főnök.

Re: Általános 2012 dec. 14 22:04 #11023

...........
Főnökmacska nálunk csak ott nincs, ahol ő nem akar, .........

:lol: :lol: :lol:

jajistenem :lol:

Azért jó kis macskás csapat állt össze az itteni fórumlakókból :lol:

Re: Általános 2012 dec. 14 14:22 #11019

Márti! Válasz Nyaralás más helyszínen

Re: Általános 2012 dec. 14 12:45 #11017

Zsuzsa!
Köszönöm a gyors válaszodat!
AZ is érdekelne, hogy milyen a település, környék, part,minden egyéb..hogy ti miért kedvelitek, apartmanok stb....olvastam valahol, hogy búvárkodni nem lehet Toronin, mi ugyan csak snorkeleznénk, de ezt sem szabad?

Re: Általános 2012 dec. 14 12:29 #11015

Mártinak!Toroni nagyon jó hely mi eddig előszezonba két hétre mentünk 38.000.-Ft/ fő ,most 75.900.-Ft az ára!!!
Azért választottuk azt az időpontot mert olcsó volt, s kajakozni szoktunk hat ,tíz órát is a vízen tőltünk s nagyon megviselné a bőrünket az erős napsütés.Mivel a barátaink is nyugdijas hölgyek az utazás ára nem mellékes,keresnünk kellett árban valami kedvezőbbet.
Honeynek! A fentieket olvasva látod nekünk elsősorban az út díja a lényeges.Juni.08.-án induló nyaralásért 31.900.-Ft./fő fizetünk ha csalk az utiköltséget fizetjük be ami 21.000Ft/fő a maradék 10.000.-Ft ból senki nem ad nekünk hét éjszakára szállást.A Pontios azért nem tetszik mert a Centrum strandon nem jó fürödni, s nagyon sokat kell lépcsözni a szobánkig.Körbe akarjuk járni a szigetet, kocsit bérelni kell, megalvásra a reggelijével az Achillion megteszi s ha fürödni akarunk akkor kocsival legurulunk és a kedvenc partszakaszunknál fürdünk.Nagyon gyorsan el kellett dönteni mert ezen az áron Ultra First Minute hamar elfogy.

Re: Általános 2012 dec. 14 11:25 #11014

Honey!

Én ráérek, most kreatívkodni, bár jegyzem gyorsabban elfut egy nap, mintha dolgoznék.
Só-liszt gyúrmából akarok még csinálni pár dolgot, apró ajándéknak...
Főnökmacska nálunk csak ott nincs, ahol ő nem akar, bár szerintem nevelhető, de a párom szerint sanyarú sorsú ( ő is zacis macska ) így ő csak a gázcsapot nem engedi meg a macskának!

Re: Általános 2012 dec. 14 11:13 #11013

Magdika levelei számomra is mindig energiatöltetek!
Én is megsütöttem a mézeskalácsokat (1 kg lisztből). Jó a receptem, mert puha a süti, fémdobozban tartva pedig hetekig az is marad.
Muszáj előre dolgoznom, mert jövőhéten suliban leszek hajnali kelés-késő esti hazaérkezés...
A karácsonyi ebéd pedig nálunk lesz 25-én. (Ez jó, így egy kicsit mentesíthetem a szüleimet. és ez a készülődés nem fáradtság :D )

Ui.: a hidegre való tekintettel beengedtem a ciculit (örökbe fogadtuk) és most ő is itt olvassa a fórumot a hátamon állva.... :D

Re: Általános 2012 dec. 14 11:06 #11012

Magdi!
Ismét csak vigyorgok a vigyorogni valókon!!!! :lol: ( Nem győzöm ismételni, hogy mennyire hálás vagyok az emailjeidért, erőt sugároztak egytől egyig!!!! Őszintén nagyon sokat segítettek!!!!!!
Honey! Nagyon köszönöm Neked is a kedvességed! A fokozatosság az csak mértékkel megy :D
Lovas Zsuzsától kértem infokat, mert Toronival szemezgetünk :D
Épp sütöm a mézeskalács házikókat, közben olvagatok és gyűjtöm az ötleteket.

Csendes, szép nyugis helyet keresünk, nem túl messze (mármint nem Görögo.déli részén)
Mindenkinek megköszönöm, ha bárkinek van valami jó tippje!!!

Re: Általános 2012 dec. 14 10:56 #11011

.................
Képzeljétek járok a saját lábaimon!
2 hete engedélyezte az orvos, azóta ha kell ha nem megyek :lol:
..........................

:taps: :éljen: :pápá: :túra: :rajzoló:

Re: Általános 2012 dec. 14 10:50 #11009

Márti!

Nagyon örülök Neked! Azért csak óvatosan, tudod a fokozatosság elve itt hatványozottan érvényes! Jól megjártad ezzel a balesettel, de az a lényeg, hogy jobban vagy és rendbe fogsz jönni!!

Olvasom, hogy az Apollonnál nincs már lehetőség az Aetrionban szállást foglalni. :cry: :cry: :cry: Pedig ha mennénk, csak oda mentünk volna a szállásaik közül. Az Achilion eleve kilőve, a Pontios meg messze van a legkedvesebb strandunktól (bár nagyon jó szállás lehet). Így aztán Ági segítségét fogjuk igénybe venni szállásügyben. Van lehetőség arra, hogy az Apollonnál csak a buszt fizetjük (legalábbis régebben volt) a szállást meg privát intézzük. Szerintem Zsuzsa gondoljátok át Ti is ezt a lehetőséget, ha még lehet.

Re: Általános 2012 dec. 14 09:54 #11008

Sziasztok!

MI a Pontiossal maximálisan meg voltunk elégedve, velünk nagyon figyelmesek és kedvesek voltak Babisék és a hely maga is jó volt!
Más...
Képzeljétek járok a saját lábaimon!
2 hete engedélyezte az orvos, azóta ha kell ha nem megyek :lol:
Ha minden jól megy januárban már visszamegyek az egyik munkahelyemre dolgozni (ott zömmel ülni kell)....gyerekek....ellenségemnek nem kívánom az átélteket, de járok a lábaimon!!!!!!!!és 2 van belőlük :lol:

Re: Általános 2012 dec. 13 11:24 #11006

Két helyre van lehetőség a Pontiosba és az Achillionba mi az utóbbiba megyünk.A Pontios nem volt szimpatikus, ez sem a legjobb mert egy tányér levest sem tudunk főzni,de a barátaink akikkel Toroniba együtt szoktunk nyaralni még nem látták Thassost igy egy hétig uton leszünk majd valahogy kibírjuk leves nélkül.

Re: Általános 2012 dec. 13 09:54 #11005

Az Apollon Travel megjelenteti a 2013 évi utjait szomorúan tapasztaltuk hogy ahova kilenc éve minden éve jártunk Toroniba csak brutál drágán mehetnénk, igy ejtve s igy kora nyáron junius 8-tól Thassosra megyünk, üröm az örömbe hogy az Aethrion már nem fogad Apollonos utazókat.

Kedves Zsuzsa, szép ajándékot kaptál a Jézuskától. Megmondanád, hol lesz a szállásotok?
Köszönöm. :)

Re: Általános 2012 dec. 12 18:45 #11002

Magdikám!

Igaz a Kedvesem nincs ide beregelve,de felolvastam neki a jókívánságodat.
Nagyon szépen köszöni és sok sok puszit küld mindenkinek.

Re: Általános 2012 dec. 12 18:15 #11001

Azt mondja a naptár, hogy Gabriella napja van :D

Nem tudom, hány Gabink van, most csak cserrobi felesége Gabi jut eszembe

Boldog névnapot!

Ez a gyönyörűség nálunk nyílt ki:

<!-- ia0 -->DSCF2610_2res.JPG<!-- ia0 -->

Re: Általános 2012 dec. 11 17:06 #10996

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a névnapi köszöntőket! :örül: :örül:

Re: Általános 2012 dec. 11 16:34 #10995

Az Apollon Travel megjelenteti a 2013 évi utjait szomorúan tapasztaltuk hogy ahova kilenc éve minden éve jártunk Toroniba csak brutál drágán mehetnénk, igy ejtve s igy kora nyáron junius 8-tól Thassosra megyünk, üröm az örömbe hogy az Aethrion már nem fogad Apollonos utazókat.

Re: Általános 2012 dec. 11 15:16 #10993

Kedves Judit! nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Re: Általános 2012 dec. 11 10:01 #10990

Tényleg, Judit...
Nem figyeltem...

Boldog névnapot! (ha utólag is)

Re: Általános 2012 dec. 11 09:52 #10989

Ágim, köszönöm szépen, hogy gondoltál rám! :D
Minden nap olvaslak Titeket, de most valahogy tényleg jobban rohan az idő és nincs idő semmire.
Még a karácsonnyal sem állok sehogy. A menü már kitalálva, de a sütik még nem és az ajándékok is csak félig.
Közben egész nap dolgozom, de ezt Ti is ismeritek. Remélem dec.21. után lelassul az idő is!
Küldök mindenkinek egy kis előzetes karácsonyi regét a hangulata miatt!

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszú sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.

Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.
2.

Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Oda haza.
De jó volna tiszta szívből
– Úgy mint régen –
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.

De jó volna mindent, mindent,
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
3.

Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna
Óh de nagy boldogság
Szállna a világra.
Ez a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomorú útra.
Golgotha nem volna
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át
A nagy mindenséget,
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni…
Karácsonyi rege,
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…

Ady Endre : Karácsonyi rege

Re: Általános 2012 dec. 10 18:00 #10986

Anna, Judit, nálam biztos hogy ünneplők vagytok!
Itt tegnap volt Ágia Anna!
Ma otthon Juditokat köszöntünk.
Isten éltessen hát benneteket!
Nagyon sok szeretettel!
Juditom te is el vagy veszve. Anna... Ő vele tavasz óta nem beszéltünk.
Kereslek most személyesen is.

Re: Általános 2012 dec. 10 17:08 #10985

Az első hó. 2012 december. Ingyen sport, 3x lapátoltam havat. :örül: :(

Ó, mily szép...
Maradjon sokáig ily tiszta, és örömet hozó.

Re: Általános 2012 dec. 09 16:07 #10982

Az első hó. 2012 december. Ingyen sport, 3x lapátoltam havat. :örül: :(

Oldalmegjelenítési idő: 0.222 másodperc