Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 júl. 11 21:07 #12783

Mi július 23-tól leszünk Thassoson. Lesz valaki a fórumból ebben az időben arrafelé?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 júl. 11 15:24 #12782

Ó, a reggeli bekapcsoláskor nem vettem észre...

Születésnap!

BOFEFE !

Isten éltessen !

:Mythos :Mythos

Bár azt hiszem, még odakint issza :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 júl. 11 13:22 #12780

Lovakat látott valaki a szigeten? A lányom arra emlékszik, hogy látott olyan táblát, ami azt jelzi, hogy ló van a közelben.Csak csacsit, meg kecskét láttam, meg cicát.

Szia!
Én egy helyen láttam kiírva az pedig Megalo Kazavithi elött volt egy tábla mutatta. Kazavithi felé mész akkor jobbra kell lefordulni a lovardához.De ez elég messze van Skala Potamiatól!
Üdv:zelfi

Igen, emlékszem, mikor körbeautóztuk a szigetet , most hogy mondod. megpróbáljuk majd megkeresni. A lányom nagy lovas, ló nélkül nem élet az élet. :D

Re: Általános 2013 júl. 11 11:56 #12779

Lovakat látott valaki a szigeten? A lányom arra emlékszik, hogy látott olyan táblát, ami azt jelzi, hogy ló van a közelben.Csak csacsit, meg kecskét láttam, meg cicát.

Szia!
Én egy helyen láttam kiírva az pedig Megalo Kazavithi elött volt egy tábla mutatta. Kazavithi felé mész akkor jobbra kell lefordulni a lovardához.De ez elég messze van Skala Potamiatól!
Üdv:zelfi

Re: Általános 2013 júl. 11 11:28 #12778

Re: Általános 2013 júl. 11 11:15 #12777

:)

Nagyon jó hír Kati!

Re: Általános 2013 júl. 10 15:07 #12774

Nagyon jó hír Kati!

Re: Általános 2013 júl. 10 15:05 #12773

...............
Olyan történt, amit azt hittem, hogy reménytelen. 3 (hosszú) év után utazunk Thassosra!!!!............

Sziaaaaaaa !!!!!!!! :D :D :D
Csakhogy előkerültél! :D Naaaagy ölelés ! :ölel:
Az autós topikot mindenesetre nézd át... aztán majd kinek-kinek eszébe jut valami, amit elmesél...
Nagyszerű nyaralást!
Csak Ti mentek, vagy a barátaitokkal?
:Thassos-fan:

De jó, hogy örülsz nekem, pedig hűtlen voltam hozzátok.
Mindegy visszatért a hitem és minden rendben lesz. 23-án érkezünk oda, most csak mi, a barátaink egy hónappal később. Így jött össze, de bánom is én. Majd olvasgatok vissza , ahogy lesz időm, mert azért kíváncsi vagyok , mi van veletek. Remélem mindenki jól van.
Ölelés!

Re: Általános 2013 júl. 10 11:54 #12772

...............
Olyan történt, amit azt hittem, hogy reménytelen. 3 (hosszú) év után utazunk Thassosra!!!!............

Sziaaaaaaa !!!!!!!! :D :D :D
Csakhogy előkerültél! :D Naaaagy ölelés ! :ölel:
Az autós topikot mindenesetre nézd át... aztán majd kinek-kinek eszébe jut valami, amit elmesél...
Nagyszerű nyaralást!
Csak Ti mentek, vagy a barátaitokkal?
:Thassos-fan:

Re: Általános 2013 júl. 10 10:54 #12771

Sziasztok!
Olyan történt, amit azt hittem, hogy reménytelen. 3 (hosszú) év után utazunk Thassosra!!!!Alig két hét múlva, szinte meglepetés lett, a férjem legalábbis úgy szerette volna.
Bocsi, hogy olyan sokáig nem jelentkeztem be, de meg volt rá az okom. Nem miattatok, ne féljetek. Csak maga az élet.
Nem igazán van sok időm így sem gép előtt ülni, azért megkérdezem van e valami fontos, vagy változás az utazás során , esetlgeg Görögországban.inulás előtt tudom muszáj lesz időt szánnom a tájékozódásra.
El sem hiszem, hogy nemsokára ott leszünk.

Re: Általános 2013 júl. 09 19:08 #12770

Köszi Zsuzsa! :) Ennyire én nem vagyok képben, mint Te, például én nem is tudtam, hogy több lejárat van. Mi ahol lementünk, ott fent a főút mellett is meg lehetett állni a fák alatt, és onnan indult egy meredek út, aminek a végén, ha leértünk valóban oldalt egy hatalmas sziklafal volt (onnan gyűjtögették az emberek a növénykéket :) ). Az a parkoló dugig tele volt.
Ha le van betonozva végig, akkor nyert ügyünk lenne, mert végig lemennénk kocsival. Ha nem, akkor megállnánk fent, még egyszer abban a porban, tömegben szerintem nem kockáztatnánk. Illetve igen, ha jó korán oda tudnánk érni. :)

Re: Általános 2013 júl. 09 18:10 #12769

Vau! Nagyon jó a webkamera, láttátok?

Re: Általános 2013 júl. 09 14:13 #12764

Zsuzsa, visszatérve a Paradise beachre. Teljesen fentről a legaljáig, a parkolóig le van betonozva az egész? Mondtam a páromnak, nem akarja elhinni, hogy a görögök ától-cetig befejezték volna. :)

Fentröl leig a lejtő, a parkoló nem ,a betonozás olyan görögös ,hosszúkásan érdesítve van meg tud kapaszkodni a kerék.Mi elindultunk gyalog mert személy autonk volt,de a Pityu visszament a kocsiért hogy ne keljen visszamászni gyalog.

Viki! Olvastam a Hellaszon az aggodalmaidat a Paradicsom partot illetőleg, ha Potamia felől mentek a második lejáróról írtam az az étterem mellett megy le ott nagyobb a parkoló ,a sziklafalhoz lecuccoltok akkor délután már árnyékba lesztek, mi oda a ficakba tanyáztunk le, most még kavicsos volt nem homokos de az Ági szerint a tenger rendezi a terepet és homokos lesz mire mentek.

Re: Általános 2013 júl. 08 10:52 #12757

Szerencsésen hazaérkeztünk!!!
...........

Ilyen hamar? :(
Kíváncsiak vagyunk! :D

Sajnos ott nagyon hamar elment a két hét!!! :(
Itthon az elötte való két hét örökkévalóságnak tűnt!!! :D

Re: Általános 2013 júl. 08 10:30 #12756

...........

Ilyen hamar? :(
Kíváncsiak vagyunk! :D

Re: Általános 2013 júl. 08 07:53 #12755

Ági neked pedig köszönünk mindent!Bővebben később...
Üdv. zelfi

Re: Általános 2013 júl. 07 20:07 #12750

Átmásolom (továbbra sem sikerül áthelyezni):

Re: Triccstraccs topik

HozzászólásSzerző: uagi52 » 2013 júl. 07 10:52
Épségben-egészségben hazaértünk, otthon is mindent rendbe találtunk.Naggyából-egészében a nyaralás jó volt.
Nem tetszett:odafelé az egyik sofőr viselkedése, átkompozáskor a csomagok cipelése.(Benne volt a leírásban,
én nem figyeltem.)
Tetszett: a10 éjszakás turnus, a szállás elhelyezkedése, a nagyfokú tisztaság, a házigazdák kedvessége.
Nagyon tetszett: a sziget-körbe túra, sok érdekes látnivalóval, Görög est:fergeteges jó hangulat,-Ági tud valamit.
Dióhélyban: nem biztos hogy jövőre is az Aeolus-szal utazom,inkább 2-szer 7 éjszakást választok.
üdv:B-né Ági.

Re: Triccstraccs topik

HozzászólásSzerző: Messinia » 2013 júl. 07 11:17
Ági, üdv Nektek itthon! :)
Akkor összességében jól sikerült a nyaralásotok! :)

Uagi !
Isten hozott itthon! Mesélj még! :dumcsi

Re: Általános 2013 júl. 07 18:00 #12749

Balázs jelentkezett a fészbukon. tett fel képeket is. Jól vannak.

Re: Általános 2013 júl. 07 17:16 #12748

Szép napot Mindenkinek! :)

A szomszédvárban volt róla szó, hogy Szerbiában kötelező kellék a poroltó a kocsiban...nálunk még egyetlen egy utunk során sem volt, valóban kell? Nektek van az autóban? Hallottam már róla, de nem tudtam, hogy kötelező, és büntethetnek érte.

Más: Balázsékkal mi lehet, tud róluk valaki valamit? (nem vagyok facebookon, így én kimaradok az ottani infokból :) )

Zelfiék meg elvileg ma jönnek haza (vagy tegnap? :) :), biztosan jön majd beszámolni. :)

Re: Általános 2013 júl. 06 11:59 #12738

Nem is tudom hová írjam. Talán itt olvastok.
A bérelt járművekkel a jeepekkel a hegyi útjainkat nem javasolják az autóbérlők.
A jeepek állapota is kétséges, ha rossz utakon jártok.
Személyes tapasztalatom is ezt mutatja, fékmotor, fékcső, szétdurranás, kuplung és pedál gondok.
A helyzetfelismerésetek a helymeghatározásra rossz, tehát a segítségkérés körülményes.
Aki mégis megkockáztatja az utat, vállalni kell az olykor magas anyagi körülményeket.
Saját autóval kerüljetek ezeket a helyzeteket. Szigeten vagyunk, alkatrészt leginkább csak Thesszalonikiből kapnak szerelőink, jóval magasabb áron, mint ti otthon megszoktatok.
Tehát idő és pénz... Sok sok mindenből.

Az orvosi téma a következő.
Az általános orvosi rendelőnk megnyílt a centrumban.
Mindennapos többszöri foglalkoztatásban vannak általam is a helyi orvosaink.
A betegséget, ha saját orvossággal kezeltek, azt mindig vinni kell az orvoshoz.
Ha valamilyen gyógyszert kötelezően szednetek kell, és annak beszerzésére itt rákényszerültök, annak a dobozát szintén hoznotok kell. Itt esetleg más összetevővel és más néven létezik az adott gyógyszer.
Komolyabb ellátásban részesülők továbbra is Prenosban az orvosi központban történnek.
Vigyázzunk a tengeri sünökkel, napszúrásokkal és gyomorrontásos betegségekkel.
Rekord számú betegség és szerviz gondom volt az elmúlt hónapban.
Sokszor érzem a vendég felelősségét az okozott, de előre látással kikerülhető dolgokban.
Úgy a szerviz úgy az orvos emberei olykor túl terhet munkával ,és súlyos esetekkel vannak a kapcsolattartás velük igen rövid tud részemről történni. Mindig a legsúlyosabb esetekben futnak és részemről sem engednek felesleges telefonokat a tolmácsolásra. Személyes intézéseimet is telefonosra, melyet szintén gyorsnak kérik.

Megköszönöm mindenki odafigyelését erre a témára.
Hiszem, kis odafigyeléssel a további nyaralók zökkenőmentes és kellemes élmények gyarapodásával teszik majd feledhetetlenné nyaralásukat.

Az Ági intelmeihez hozzáfüzném a mi esetünket.A bérelt jeep kilóméter órája az átvételkor 96668 volt.!!!!Az Ypsariora a felmenetelt azért kockáztattuk meg mert a télen az odavezető utat felmurvázták megjavították és az eső még nem áztatta fel.Nem is volt semmi baj Kastróig, oda vezető utat vízmosás ,mély árkok nehezítették, az István jeep vezetési tudása, és az imánk eredményeként bejutottunk, ott derült ki hogy Teologos felé nem járható az ut, kerülnünk kell Marines felé,szerencsére tele tankkal indultunk.Ez a magas benzin ár miatt nem jellemző.Már három alkalommal Ágival megtettük ezt az utat de kijelentem soha többen nem mennénk nélküle.

Re: Általános 2013 júl. 06 11:10 #12737

....................
...........................

Ez a rendelő elfogadja a kék EU kártyát?

Re: Általános 2013 júl. 05 10:19 #12736

Nem is tudom hová írjam. Talán itt olvastok.
A bérelt járművekkel a jeepekkel a hegyi útjainkat nem javasolják az autóbérlők.
A jeepek állapota is kétséges, ha rossz utakon jártok.
Személyes tapasztalatom is ezt mutatja, fékmotor, fékcső, szétdurranás, kuplung és pedál gondok.
A helyzetfelismerésetek a helymeghatározásra rossz, tehát a segítségkérés körülményes.
Aki mégis megkockáztatja az utat, vállalni kell az olykor magas anyagi körülményeket.
Saját autóval kerüljetek ezeket a helyzeteket. Szigeten vagyunk, alkatrészt leginkább csak Thesszalonikiből kapnak szerelőink, jóval magasabb áron, mint ti otthon megszoktatok.
Tehát idő és pénz... Sok sok mindenből.

Az orvosi téma a következő.
Mindennapos többszöri foglalkoztatásban vannak általam is a helyi orvosaink.
A betegséget, ha saját orvossággal kezeltek, azt mindig vinni kell az orvoshoz.
Ha valamilyen gyógyszert kötelezően szednetek kell, és annak beszerzésére itt rákényszerültök, annak a dobozát szintén hoznotok kell. Itt esetleg más összetevővel és más néven létezik az adott gyógyszer.
Komolyabb ellátásban részesülők továbbra is Prenosban az orvosi központban történnek.
Vigyázzunk a tengeri sünökkel, napszúrásokkal és gyomorrontásos betegségekkel.
Rekord számú betegség és szerviz gondom volt az elmúlt hónapban.
Sokszor érzem a vendég felelősségét az okozott, de előre látással kikerülhető dolgokban.
Úgy a szerviz úgy az orvos emberei olykor túl terhet munkával ,és súlyos esetekkel vannak a kapcsolattartás velük igen rövid tud részemről történni. Mindig a legsúlyosabb esetekben futnak és részemről sem engednek felesleges telefonokat a tolmácsolásra. Személyes intézéseimet is telefonosra, melyet szintén gyorsnak kérik.

Megköszönöm mindenki odafigyelését erre a témára.
Hiszem, kis odafigyeléssel a további nyaralók zökkenőmentes és kellemes élmények gyarapodásával teszik majd feledhetetlenné nyaralásukat.

Re: Általános 2013 júl. 04 22:01 #12735

Szia Zelfi! Köszönöm az infókat a hőmérsékletekről. Ha minden jól megy mi kedden a késő délutáni órákban érkezünk. Remélem marad a jó idő. További jó nyaralást. Üdv Lala

Re: Általános 2013 júl. 04 15:24 #12734

Zsuzsa, köszi, így sokkal könnyebb lesz a lejutás. Különben lehet, hogy mi is gyalog mentünk volna le, mert tavaly már helyet is csak útközben, a lejtőn találtunk a kocsinak, borzasztó volt megfordulni, meg sok kocsi között lavirozni a porban, még egyszer nem csináltunk volna.
Majd korán megyünk, úgy talán még lent a parkolóban is lesz hely.

Re: Általános 2013 júl. 04 14:53 #12733

Zsuzsa, visszatérve a Paradise beachre. Teljesen fentről a legaljáig, a parkolóig le van betonozva az egész? Mondtam a páromnak, nem akarja elhinni, hogy a görögök ától-cetig befejezték volna. :)

Fentröl leig a lejtő, a parkoló nem ,a betonozás olyan görögös ,hosszúkásan érdesítve van meg tud kapaszkodni a kerék.Mi elindultunk gyalog mert személy autonk volt,de a Pityu visszament a kocsiért hogy ne keljen visszamászni gyalog.

Oldalmegjelenítési idő: 0.139 másodperc